جمعه ۳ مرداد ۱۴۰۴
علمی

کاشت تراشه در مغز انسان؛ استارتاپ ایلان ماسک دو جراحی موفق دیگر انجام داد

کاشت تراشه در مغز انسان؛ استارتاپ ایلان ماسک دو جراحی موفق دیگر انجام داد
نسیم گیلان - زومیت / به‌لطف استارتاپ متعلق به ایلان ماسک، حالا ۹ نفر از تراشه‌ی مغزی نورالینک بهره‌مند هستند. براساس اعلام نورالینک، استارتاپ متعلق به ایلان ماسک، این شرکت ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - زومیت / به‌لطف استارتاپ متعلق به ایلان ماسک، حالا 9 نفر از تراشه‌ی مغزی نورالینک بهره‌مند هستند.
براساس اعلام نورالینک، استارتاپ متعلق به ایلان ماسک، این شرکت موفق به کاشت تراشه در مغز دو انسان دیگر شده است. با دو جراحی موفقیت‌آمیز اخیر، حالا 9 نفر در سر خود تراشه‌ی نورالینک دارند.
بازار
به‌لطف ایمپلنت مغزی نورالینک، افراد فلج می‌توانند فقط با فکرکردن، از ابزارهای دیجیتال مانند تلفن هوشمند استفاده کنند. این استارتاپ می‌گوید برای اولین بار توانست دو عمل جراحی در یک روز انجام بدهد.
نورالینک تأکید کرد که هر دو بیمار دوران نقاهتشان را بدون مشکل سپری می‌کنند و حال عمومی آن‌ها مطلوب است. درحال حاضر جزئیات بیشتری درباره‌ی وضعیت سلامت یا محل زندگی بیماران در دسترس نیست.
نورالینک در سال 2023 توانست از نهادهای نظارتی ایالات متحده برای آزمایش‌های انسانی مجوز بگیرد و در نهایت در ژانویه‌ی 2024 (دی و بهمن 1402) موفق به اولین کاشت مغزی خود روی مردی با آسیب نخاعی شد. این مرد پس از جراحی، بازی‌های ویدیویی و شطرنج را با ذهنش کنترل کرد.
ایلان ماسک امیدوار است که تا پایان سال میلادی جاری، 20 تا 30 بیمار دیگر تراشه‌ی نورالینک را دریافت کنند. اکثر بیماران نورالینک دچار آسیب‌های نخاعی یا بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) هستند و توانایی حرکت‌دادن بدن و اندام خود را ندارند.
تراشه‌ی مغزی نورالینک هنوز در مراحل اولیه‌ی کارآزمایی بالینی قرار دارد و ایمنی و عملکرد آن تنها روی افرادی با محدودیت‌های حرکتی خاص بررسی می‌شود، اما ایلان ماسک ادعا می‌کند این فناوری در آینده می‌تواند دامنه‌ی کاربردی بسیار گسترده‌تری داشته باشد.
نورالینک یکی از چندین شرکتی است که روی رابط‌های مغز و کامپیوتر (BCI) کار می‌کند و شرکت‌های دیگری هم هستند که می‌خواهد از تراشه‌های مغزی برای افراد مبتلا به فلج مغزی، زوال عقل، سکته و سایر اختلالات استفاده کنند.


نظرات شما