نسیم گیلان - ایسنا /رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اعلام اینکه پژوهشگران این مؤسسه موفق به تولید کنسانتره پروتئینی نوآورانه شدهاند، اظهار کرد: این محصول که بر پایه ضایعات باقلای رقم مهتا طراحی شده، راهکاری بومی برای کاهش وابستگی به واردات کنجاله سویا و تقویت پایداری صنعت طیور کشور به شمار میآید.
حسن خمیسآبادی با اشاره به شرایط خشکسالی و تحریمهای اقتصادی اظهار کرد: وابستگی به نهادههای وارداتی از جمله کنجاله سویا، علاوه بر خروج ارز از کشور، پایداری تولید را با چالش مواجه کرده است. ما با تمرکز بر منابع داخلی و بهرهگیری از ضایعات کشاورزی، گامی مؤثر در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی برداشتهایم.
بازار ![]()
وی افزود: کنسانتره پروتئینی HH2022-2 از ترکیب کنجاله کاملینا، ضایعات باقلا، کنجاله کنجد و شفیره حشرات تهیه شده و نمونهای موفق از اجرای اقتصاد چرخشی در صنعت خوراک دام و طیور است.
خمیس آبادی ادامه داد: بر اساس نتایج بهدستآمده، این محصول دارای 43 درصد پروتئین خام، 7.94 درصد چربی خام و 2530 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در هر کیلوگرم است و میتواندبدون آنکه تأثیر منفی بر رشد جوجهها داشته باشد؛ به طور کامل در تغذیه طیور بومی و تا 60 درصد در جیره طیور تجاری جایگزین کنجاله سویا شود.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور همچنین تأکید کرد: این دستاورد ضمن کاهش فشار بر منابع آب و کمک به مدیریت ضایعات کشاورزی، گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار صنعت دام و طیور محسوب میشود.
وی خاطر نشان کرد: مؤسسه آماده همکاری با بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان برای تولید انبوه این محصول است تا از طریق آن، خودکفایی در نهادههای دامی، حمایت از تولید ملی و تقویت اقتصاد کشور محقق شود.
به گفته خمیسآبادی، این نوآوری نه تنها راهکاری اقتصادی و زیستمحیطی برای صنعت طیور فراهم میکند، بلکه با ترویج استفاده از منابع بومی و کاهش ضایعات، افق تازهای از پایداری و استقلال در کشاورزی و تولیدات دامی ایران ترسیم میکند.
تیمی از پژوهشگران مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به سرپرستی حسنا حاجاتی و با همکاری عباسعلی قیصری، امید حمیدی، سیدمهدی مرسلی و فاطمه شیخ موفق به تولید کنسانتره پروتئینی نوآورانهای با نام HH2022-2 شدند.