نسیم گیلان - خراسان / تقریبا 2 سال است که بعد از مراجعه به روانپزشک، دارو مصرف میکنم اما هنوز هم دارای افکار پارانوئیدی هستم از جمله این که مدام خاطرات گذشته برایم مرور میشود و از افرادی که تحقیرم کردهاند با گفتار یا رفتارشان کینه به دل میگیرم. چه کنم؟
مخاطب گرامی، مرور خاطرات گذشته و کینه به دل گرفتن از افرادی که به شما آسیب زدهاند، افکار پارانوئید یا شکاکانه نیست. افکار پارانوئید همانگونه که از نام آن بر میآید، دارای مضمون شک و عدم اعتماد به دیگران است. احتمالا شما دچار نشخوار ذهنی و مرور خاطرات بد و منفی هستید. در نتیجه فکر میکنم روان درمانی تحلیلی(روانکاوی) بهترین گزینه درمانی برای شما باشد.
انتظار درمان سریع نداشته باشید
در روان درمانی نباید انتظار داشته باشید که در مدت کوتاه با یک یا دو جلسه مشکل شما کاملا حل شود. این نوع درمان ها به صبر و تداوم درمان نیازمند است. متاسفانه بسیاری از هموطنان ما، به مشکلات روان شناختی هم به چشم مشکلات فیزیکی نگاه میکنند و انتظار دارند روان شناس با تجویز چند قرص و شربت، تمام مشکلات و تعارضات آن ها را درمان کند. همین نگاه هم باعث شده است بسیاری از افراد برای مشکلات روان شناختی به روانپزشکان مراجعه و دارو دریافت کنند. در حالی که در بسیاری مشکلات و اختلالات روان شناختی داروها عملا حکم مسکن و کاهش دهنده نشانهها را دارند و درمان قطعی مشکل نخواهند بود. دارودرمانی فقط برای مشکلات حاد و برخی اختلالات سایکوتیک(روانپریشی) مانند اسکیزوفرنی، اختلالات هذیانی، دوقطبی و امثال آن ها پیشنهاد میشود. به شما توصیه میشود که برای مشکلات روان شناختی مانند افکار مزاحم، تغییرات دائمی خلق، استرس شدید و.... ابتدا به روان شناس مراجعه کنید. در صورت نیاز به مصرف دارو، روان شناس شما را به روانپزشک ارجاع خواهد داد.