نسیم گیلان - ایرنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کشاورزان استان خواست با توجه به افزایش دما به توصیههای پیشگیرانه برای جلوگیری و کاهش خسارت به محصولات کشاورزی توجه کنند.
صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: برنجکاران در صورت نیاز عملیات سمپاشی برای پیشگیری از آفت کرم ساقه خوار برنج را پس از خنک شدن هوا انجام دهند.
بازار ![]()
وی بیان کرد: مدیریت بهینه مصرف و تنظیم ارتفاع آب در مزارع شالیزاری و قطع آبیاری مزارع در مرحله رسیدن خوشه ها، مصرف کود سرک مرحله سوم (پیش از آغاز فرایند زایشی و خوشه دهی) در مزرعه برنج از دیگر توصیهها به شالیکاران است.
محمدی افزود: نوغانداران جمعآوری آثار و بقایای لاروهای مرده از محیط تلنبار، شست و شو و ضدعفونی تلنبار بعد از اتمام پرورش، هرس شاخههای باقیمانده روی درختان توت بعد از برداشت برگ، آبیاری توتستان هر پنج تا هفت روز برای نهالهای تازه کشت شده و هر 10 تا 15 روز برای درختان چند ساله، کنترل درختان توت نسبت به حمله آفت کرم برگ خوار (پروانه سفید آمریکایی) و کرم سبز برگ خوار و مبارزه با آن از طریق حذف برگهای آلوده به آفت و معدوم سازی آن و نیز وجین علفهای هرز پای درختان توت اقدام کنند.
وی همچنین از دامداران خواست تا نسبت به انتقال شیر دوشیده شده در حداقل زمان ممکن به ایستگاه جمعآوری شیر، تنظیم و تهویه دما در دامداریها به خصوص برای گوسالهها در طول هفته، در اختیار قرار دادن آب کافی، خنک و تمیز برای دامها در طول روز، ایجاد سایبان مناسب برای دامها به منظور جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب، محدود کردن دامها از انجام فعالیت بدنی زیاد در ساعات گرم روز، استفاده از مه پاش و پنکه برای خنک کردن دام و کاهش دمای محیط دامداری و بررسی وضعیت آنها از نظر علائم گرمازدگی در ساعات اوج گرما توجه کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: مرغداران نیز نسبت به تنظیم، تهویه دما و رطوبت در مرغداریها، اجتناب از تراکم بیش از حد گله با توجه به افزایش عوامل بیماری زا و آلودگیها، رعایت فاصله جوجهریزی در سالن مرغداریها، انجام تهویه در روزهای گرم و تجهیز مرغداریها به سیستم برق اضطراری و اطمینان از عملکرد ژنراتور برق اضطراری اقدام کنند.
وی اظهار کرد: در اختیار گذاشتن آب تمیز و خنک به میزان کافی، استفاده از آب پاشها در سقف بیرونی سالنهای پرورش طیور، استفاده از سیستم مه پاش و پدکُلینگ در واحدهای مرغداری، نظارت بر علائم گرمازدگی مانند نفس نفس زدن، بال زدن بیش از حد، کاهش مصرف خوراک و بیحالی مرغها، کاهش فعالیت مرغها در ساعات گرم روز از دیگر توصیهها به مرغداران است.
محمدی بیان کرد: پرهیز از روشن کردن آتش در حاشیه جنگل، مرداب و خاموش کردن آن پس از استفاده، آبیاری نهالها و قلمهها در صورت لزوم، پرهیز از قرار گرفتن زیر درختان و مناطق جنگلی در هنگام رعد و برق و پناهگیری در مکانهای ایمن در زمان وقوع رعد و برق و رعایت اصول ایمنی مربوطه از دیگر توصیهها به کشاورزان است.
کارشناس هواشناسی گیلان شنبه گذشته به خبرنگار ایرنا گفته بود: نقشههای هواشناسی نشانگر افزایش بیشتر دما از یکشنبه هفته جاری در استان است و بر این اساس دما در مناطق جلگهای 2 تا چهار درجه و در ارتفاعات و دامنهها چهار تا هشت درجه افزایش مییابد.
رضا باقری اظهار کرد: بر اساس نقشههای هواشناسی مبنی بر افزایش دما برای بازه زمانی یکشنبه تا چهارشنبه هفته جاری، هشدار سطح زرد صادر شدهاست.
وی بیان کرد: گروههای حساس شامل کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و عروقی از فعالیت در فضای باز به ویژه در ساعات گرم روز خودداری کنند؛ مدیریت مصرف بهینه حاملهای انرژی و پرهیز از افروختن آتش در عرصههای جنگلی مورد تاکیدست.