نسیم گیلان - ایسنا / مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اعلام کرد: اوج بارش شهابی پِرساووشی، شبانگاه سهشنبه 21 امرداد 1404 است و در حالی این بارش شهابی رخ میدهد که درخشش 84 درصدی ماه در آسمان شب، مشاهده کامل این پدیده زیبا را برای رصدگران دشوار خواهد کرد.
مهندس مسعود عتیقی، با اشاره به رخداد نجومی بارش شهابی پِرساووشی، گفت: یکی از مشهورترین بارشهای شهابی سالانه، بارش شهابی پِرساووشی است که سهشنبه 21 امرداد 1404 به اوج میرسد.
بازار ![]()
وی تاکید کرد: ZHR بارش امسال 90 شهاب در ساعت است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری، دنبالهدار سوئیف تاتل/109P را عامل این بارش جذاب عنوان کرد و گفت: نور کوژ ماه کاهنده تا حدود زیادی مزاحم رصد شهابهای این بارش بویژه شهابهای کم نور است.
عتیقی ادامه داد: زمان اوج این بارش ساعت 23 و 30 دقیقه سهشنبه، 21 امرداد پیشبینی شده است.
وی افزود: همچنین در بامداد چهارشنبه، 22 امرداد نیز شهابهای پرتعداد آن در آسمان حضور دارند، اما متأسفانه نور ماه پس از وضعیت ماه کامل، با درخشندگی 84 درصد در طول شب، امکان مشاهده تعداد زیادی از شهابهای این بارش را برای رصدگران دشوار خواهد کرد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به منشأ این بارش شهابی، گفت: دنبالهدار منشأ این بارش به نام 109P/Swift-Tuttle دارای دوره تناوب 133 ساله است. این دنبالهدار برای نخستین بار، چهارشنبه 25 تیر 1241 خورشیدی توسط لوئیس سوئیفت با استفاده از تلسکوپ 4.3 اینچی در نیویورک شناسایی شد.
وی ادامه داد: لوئیس سوئیفت این کشف را بلافاصله گزارش نکرد تا اینکه 3 شب بعد، فرد دیگری به نام هوراس تاتل این دنبالهدار را در رصدخانه هاروارد مشاهده و گزارش کرد و به همین دلیل، نام هر دو رصدگر در نامگذاری این دنبالهدار استفاده شده است.
عتیقی در توضیح بازه زمانی این پدیده، گفت: بازه فعالیت بارش شهابی پِرساووشی از 26 تیر تا 2 شهریور هر سال است و شهابهای این بارش با سرعت حدود 59 کیلومتر بر ثانیه به جو زمین برخورد میکنند.
وی خاطرنشان کرد: آذرگویهای بسیار درخشان (Fireball) و تنوع رنگی شهابها از جمله ویژگیهایی شاخص است که بارش پِرساووشی را از بسیاری دیگر از بارشهای شهابی سالانه متمایز میکند و باعث جذابیت این رویداد نجومی برای علاقهمندان میشود.