نسیم گیلان - فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی نیروهای مسلح خبر داد: آموزش تخصصی 50 هزار سرباز در قالب طرح «شهید سپهبد محمد باقری» از اواسط مرداد آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ نخستین گردهمایی سراسری مجریان طرح «مهارتآموزی تا اشتغال» وزارت ورزش و جوانان با حضور بیش از 170 نفر از فعالان این عرصه از سراسر کشور به میزبانی ادارهکل ورزش و جوانان استان گیلان در شهرستان لنگرود برگزار شد.
سردار محمدجواد زادهکمند، فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، در در این گردهمایی، از آغاز اجرای مرحله آزمایشی طرح ملی «مهارتآموزی تا اشتغال» برای 50 هزار سرباز وظیفه با هدف توانمندسازی جوانان در دوره خدمت سربازی و فراهمسازی زمینه اشتغال پایدار پس از پایان خدمت، از اواسط مرداد در استانها خبر داد.
به گفته سردار زادهکمند، از سال 1396 تاکنون بیش از یک میلیون و 200 هزار سرباز تحت پوشش دورههای مهارتآموزی تخصصی و عمومی قرار گرفتهاند.
وی افزود: نیروهای مسلح امروز تلاش میکنند تا جوانانی که وارد خدمت سربازی میشوند، علاوه بر ایفای نقش در عرصه دفاع و امنیت، در یک حوزه تخصصی نیز توانمند شوند تا پس از پایان خدمت بتوانند وارد بازار کار شوند.
این طرح که به نام شهید سپهبد محمد باقری نامگذاری شده، با همکاری سازمان فنیوحرفهای، سازمانهای مردمنهاد و معاونت امور جوانان وزارت ورزش اجرا میشود. سردار زادهکمند تأکید کرد: در قالب این طرح، سربازان مهارتهای مورد نیاز استان محل خدمت خود را فرا خواهند گرفت و از طریق ارتباط با بنگاههای اقتصادی و خدماتی، زمینه اشتغال آنان فراهم خواهد شد.
وی همچنین از استقبال گسترده جوانان در سراسر کشور از این طرح خبر داد و گفت: اگرچه ظرفیت امسال 50 هزار نفر است، اما نیاز واقعی بسیار بیشتر از این تعداد است و در صورت موفقیت مرحله آزمایشی، در سالهای آینده تعداد مشمولان طرح افزایش خواهد یافت.
وی افزود: تسهیلات لازم برای اشتغال سربازان پس از پایان خدمت نیز از سوی معاونت امور جوانان وزارت ورزش فراهم خواهد شد.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به نقش کلیدی مهارتآموزی در ارتقای بهرهوری و برنامهریزیهای بلند مدت برای توانمندسازی جوانان در پادگانها گفت: افزایش مهارت میتواند نقش مهمی در بهبود شاخص بهره وری ایفا کند.
ربیعی افزود: در کنار ارتقا مهارتهای فنی باید مهارتهای اجتماعی و ارتباطی و دیگر مهارتها تقویت شوند تا تغییرات محسوسی در شاخص بهره وری در جامعه ایجاد شود.
وی به نقش سردار شهید حسن باقری در پایهگذاری یک طرح ملی برای مهارتافزایی جوانان اشاره کرد و گفت: در سال 1396 به پیشنهاد سردار شهید حسن باقری، برای مهارتافزایی جوانان در پادگانها برنامه ریزی شد و حدود 8 سال است که اجرا میشود.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور تأکید کرد: امروز شاهد ثمرات این برنامه هستیم به طوری که زنجیره اشتغال از آموزش مهارتهای فردی گرفته تا توانمندسازی برای ورود به بازار کار، نمونهای موفق از برنامهریزی بلندمدت در حوزه مهارتآموزی است که باید در تمام عرصهها دنبال شود.
جهانبخش آرمان مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان هم با اشاره به آغاز اجرای طرح ملی «مهارت تا اشتغال» در این استان، این اقدام را فرصتی ارزشمند برای ارتقای توانمندیهای جوانان و کاهش نرخ بیکاری دانست و بر نقش مؤثر نهادهای مردمی در تحقق اهداف این طرح تأکید کرد.
فیروز عزتدوست، معاون امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان گیلان نیز گفت: این گردهمایی به همت معاونت امور جوانان و با همکاری سازمانهای مردمنهاد استان گیلان برگزار شده و هدف آن آشنایی مجریان طرح با شیوه اجرای مهارتآموزی و فرآیندهای منتهی به اشتغال در سطوح شهرستانی و کشوری است.
وی با اشاره به همکاری سازمان فنی و حرفهای و نیروهای مسلح در اجرای این طرح، افزود: در این طرح، سربازان وظیفه پس از طی دورههای مهارتآموزی، در صورت ایجاد اشتغال، از تسهیلات وام خوداشتغالی کمبهره برخوردار خواهند شد. میزان وام متناسب با نوع مهارت و طرح اشتغال متقاضیان تعیین میشود.
عزتدوست همچنین از فعالیت «شبکه ایرانیاران جوان» بهعنوان بخش دیگر این گردهمایی خبر داد و گفت: این شبکه با هدف امدادرسانی در شرایط بحرانی همچون سیل، زلزله و جنگ شکل گرفته و تاکنون در بیش از 31 استان کشور با بیش از 10 هزار عضو داوطلب در حوزه جوانان، فعال است. این شبکه در حوزههای امداد و نجات، سلامت، معیشت و خدمات روانی-اجتماعی خدمات ارائه میدهد.