نسیم گیلان

آخرين مطالب

وزیر جهاد کشاورزی: قیمت تمام‌شده گوشت، واقعیتی انکارناپذیر است اقتصادی

وزیر جهاد کشاورزی: قیمت تمام‌شده گوشت، واقعیتی انکارناپذیر است
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حدود 20 درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل واردات تأمین می‌شود، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته امیدواریم تا پایان دولت چهاردهم به خودکفایی در این حوزه برسیم. با وجود اقدامات برای کاهش هزینه‌های تولید، گوشت قرمز به‌دلیل ویژگی‌های خاص تولید، همواره در مقایسه با دیگر اقلام پروتئینی، قیمت بالاتری خواهد داشت.
تأمین پایدار گوشت قرمز به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی و پرمصرف خانوار همواره یکی از دغدغه‌های اصلی نظام تنظیم بازار در کشور بوده است. طبق آمارها، در حال حاضر حدود 20 درصد نیاز داخلی به گوشت قرمز از طریق واردات جبران می‌شود که این موضوع با وجود ظرفیت‌های بالقوه دامداری و دامپروری در کشور، توجه ویژه مسئولان را به خود جلب کرده است.
کارشناسان بر این باورند که وابستگی به واردات گوشت قرمز، نه‌تنها کشور را در برابر نوسانات ارزی و بحران‌های بین‌المللی آسیب‌پذیر می‌کند، بلکه موجب تضعیف تولیدکنندگان داخلی نیز می‌شود. به همین دلیل، سیاست‌گذاران بخش کشاورزی در تلاش‌اند تا با بهبود بهره‌وری، حمایت از دامداران، توسعه زنجیره ارزش و حذف واسطه‌های غیرضروری، سهم تولید داخلی را افزایش دهند.
بازار
از سوی دیگر، ادامه تخصیص ارز ترجیحی برای واردات گوشت، گرچه در کوتاه‌مدت به کنترل قیمت کمک کرده، اما در بلندمدت با انتقاداتی از منظر تضعیف تولید ملی مواجه شده است. در این میان، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات در حال انجام در حوزه اصلاح نژاد، توسعه مراتع و پشتیبانی مالی از دامداران، اعلام کرد: در حال حاضر حدود 20 درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور وارداتی است، اما هدف‌گذاری ما این است که تا پایان دولت چهاردهم به خودکفایی در این بخش برسیم. اما این خودکفایی به دلیل قیمت بالای تمام شده برای گوشت قرمز با ابهاماتی روبرو است که در صورت خودکفایی چگونه نیاز قشر متوسط و حتی ضعیف جامعه تامین خواهد شد؟ که به این منظور به گفت و گویی با وزیر جهاد کشاورزی پرداختیم.
غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره برنامه خودکفایی در تولید گوشت قرمز اظهار کرد: در حال حاضر حدود 20 درصد از گوشت مورد نیاز کشور از محل واردات تأمین می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌ایم، امیدواریم ان‌شاءالله تا پایان دولت چهاردهم بتوانیم در تولید گوشت قرمز به خودکفایی برسیم. 
وی افزود: تخصیص ارز ترجیحی برای حمایت فعلاً ادامه دارد، اما به هر حال در کشور ما قیمت تمام‌شده گوشت عدد مشخصی دارد. وقتی می‌خواهیم این گوشت را مصرف کنیم و در داخل نیز تولید کنیم، طبیعتاً قیمت تمام‌شده بر قیمت نهایی تأثیرگذار خواهد بود. نمی‌شود از تولیدکننده انتظار داشت از جیب خود یارانه بدهد؛ بنابراین باید بهره‌وری را بالا ببریم. روی کیفیت دام و بهره‌وری در حال کار هستیم، ولی این موارد به تدریج اثرگذار خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: قیمت تمام‌شده گوشت یک واقعیت است. در کشور ما با توجه به منابع موجود و روش‌های پرورش دام، طبیعتاً هزینه تولید بالاتر است. وقتی دام در یک محیط بسته و با هزینه زیاد تغذیه و نگهداری می‌شود، طبیعی است که قیمت تمام‌شده آن با کشوری که دام را در محیط آزاد و با هزینه کمتر پرورش می‌دهد، تفاوت داشته باشد.
نوری قزلجه تأکید کرد: با همین وضعیت، گوشت تولیدی ایران از کیفیت بالایی برخوردار است؛ به‌طوری‌که بسیاری از کشورها حاضرند حتی بالاتر از قیمت داخلی برای خرید این گوشت پرداخت کنند. البته باید توجه داشت که گوشت قرمز در همه‌جا نسبت به سایر مواد غذایی قیمت بالاتری دارد و این یک موضوع طبیعی است، چرا که تولید آن فرایند متفاوتی دارد و هزینه‌های خاص خود را می‌طلبد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط کشور ما که هزینه‌های تولید بالاتر است، مسیرهایی برای کاهش این هزینه‌ها از طریق افزایش بهره‌وری و بهبود کیفیت دام و روش‌های تغذیه در پیش گرفته‌ایم. اما در نهایت باید پذیرفت که گوشت قرمز هیچ‌گاه به قیمت گوشت مرغ نخواهد رسید. گوشت قرمز، گوشت قرمز است و طبیعتاً قیمت بالاتری نسبت به سایر منابع پروتئینی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/826322/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستورالعمل حمایت از سرآمدان نخبگان شاهد و ایثارگر به استان‌ها ابلاغ شد

5 مدل پرده که در سال 2025 حتما مُد خواهند شد

آبفای تهران: هیچ گونه برنامه قطعی آب در دستور کار نیست

نتایج قرعه کشی محصولات ایران خودرو اعلام شد

مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی تمدید شد

محمود صادقی: برخی اظهارات علیه رئیس‌جمهور قابلیت تعقیب کیفری دارد

سخنگوی وزارت خارجه: توسل به سازوکار ماشه با واکنش مقتضی ایران مواجه خواهد شد

گزارش رئیس هلال احمر از جنایات صهیونیست‌ها در جنگ 12 روزه

بقایی: هیچ تاریخ، زمان و مکانی برای دیدار عراقچی و ویتکاف تعیین نشده است

بقایی: روسیه پیشنهاد یا بسته مشخصی به آمریکا برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران نداده است

آیا ورزش واقعاً سلامت روان را بهبود می‌بخشد؟

اقتصاد ایران در دام بازارگرایی؛ روایت مؤمنی از انحراف سیاست‌ اقتصادی پس از جنگ 8 ساله

آذری جهرمی: اگر کسی بخواهد به نظام تخصیص یارانه دست بزند، بیچاره‌اش می‌کنند

هشدار؛ طلاهای تقلبی در کمین خریداران آنلاین!

سه ماه تشنگی در پایین‌رودپشت بندر کیاشهر؛ وعده پایان بحران تا پایان هفته

تمجید زوج ایران‌شناس روس از همبستگی ایرانیان

دیدار صمیمانه وزرای کشور ایران، عراق و پاکستان در تهران

جعفرزاده: بسیاری افرادی که می‌گویند جنگ، بعضا یک شب برای انقلاب بیداری نکشیده‌اند

نمایش تصاویر شهدای غیرنظامی جنگ 12 روزه توسط رئیس هلال احمر

پیام جالب نماینده صلیب سرخ هند به ایران: رستم هیچگاه زمین نمی‌خورد!

اعلام زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی

موزه مشهور دایناسورها در آمریکا، زیر پارکینگ خودش فسیل دایناسور پیدا کرد

*“دی‌دار” از مرز یک میلیون عضو گذشت / گام بلند بیمه دی در ارتقای تجربه مشتری*

دیدار و دلجویی از خانواده شهید محمد شایان‌فرد

خدمت به خانواده شهدا، عین رضایت الهی است

گمانه زنی درباره شارژ اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای دهک های 4 تا 7

بازار کار منهای افاغنه؛ سهم مهاجران در صنعت ساخت‌وساز

شناسایی مصنوعات طلای غیراستاندارد عرضه‎‌شده در فروشگاه‌های مجازی

بیت‌کوین 120 هزار دلار را هم رد کرد

رئیس جمهور آلمان: ترامپ مسئول تشدید تنش‌ها با ایران است

فرهیختگان: در دور جدید مذاکرات احتمالا واسطه تغییر می‌کند؛ جایگزینی چین یا نروژ بجای عمان

عطریانفر: در کنار موشک‌ها، مردم هم دشمن را مجبور به توقف جنگ کردند

وزیر کشور عراق وارد تهران شد

بابایی کارنامی مجددا رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شد

آسیب نور شهرهای بزرگ به سلامت قلب

لیست سایت‌های معتبر خرید بلیت هواپیما اعلام شد

مناسبت روز/ مناسبت دوشنبه، 23 تیر ماه

بیانیه یک حزب اصلاح‌طلب درباره گفت‌وگوی رئیس جمهور با تاکر کارلسون

صداوسیما: خبر فعال‌سازی مکانیسم ماشه تکذیب شد

عراقچی عازم چین شد

سعید حجاریان: آنچه در جنگ اخیر برجسته شد میهن‏‌پرستی بود نه ملی‌گرایی

وزیر جهاد کشاورزی: قیمت تمام‌شده گوشت، واقعیتی انکارناپذیر است

روایت میرسلیم از نشت 12 میلیاردی دلاری ارز به خارج از کشور

سایه سنگین خشکسالی بر منابع آبی پایتخت

رکوردزنی واردات در بحبوحه جنگ اقتصادی!

عارف: بازگشت قیمت‌ها به قبل از دفاع مقدس 12 روزه لازم‌الاجرا است

محمد هاشمی: هدف دشمن در جنگ دوازده روزه نابودی نظام اسلامی بود

بازسازی لحظه عبور موشک‌های ایرانی از پدافندهای مجهز اسرائیل

کشف تاریخی زیر سوال رفت: قدیمی‌ترین دهانه برخوردی زمین جوان‌تر از تصور قبلی است

پدر گرامی شهیدان والامقام «صادقچه» آسمانی شد