نسیم گیلان

آخرين مطالب

سخنگوی وزارت خارجه: توسل به سازوکار ماشه با واکنش مقتضی ایران مواجه خواهد شد سیاسی

سخنگوی وزارت خارجه: توسل به سازوکار ماشه با واکنش مقتضی ایران مواجه خواهد شد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - فارس / سخنگوی وزارت خارجه به سؤالی درباره فعال شدن سازوکار ماشه و اینکه چه تحریم‌هایی برمی‌گردد و تأثیر آن بر مبادلات ایران؟ پاسخ داد و گفت: توسل به این سازوکار با واکنش مقتضی ایران مواجه خواهد شد.
مهمترین بخش اظهارات بقایی به شرح زیر است:
تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه صرفاً یک کار سیاسی و در راستای تقابل با ایران است/ با واکنش مقتضی و متناسب از سوی ایران مواجه خواهد شد

توضیح ویدیو
* اسنپ‌بک یا مکانیسم ماشه هیچ مبنای حقوقی و سیاسی ندارد.
* با توجه به تحولاتی که در این چند هفته حادث شد بیش از پیش توسل به چنین ساز و کاری بی مبنا و فاقد هرگونه مبنای حقوقی اخلاقی یا سیاسی است.
* ایران کماکان خود را عضو برجام می‌داند و تعهدات خود را در واکنش به نقض فاحش مفاد برجام از سوی آمریکا و طرف‌های مقابل کاهش داد؛ این حقی بود که در متن برجام پیش‌بینی شده بود.
* طرف های اروپایی که مدام درصدد استفاده ابزاری از این امکان هستند خودشان مرتکب نقض فاحش و اساسی تعهدات خود طبق برجام شدند و نتوانستند به تکالیفی که طبق برجام بر عهده گرفته بودند عمل بکنند بنابراین باز هیچ جایگاه حقوقی و اخلاقی برای اینکه متوسل به این سازوکار بشوند ندارند.
میزبانی آلمان از سلاح‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا کاملاً مغایر و ناقض تعهدات آلمان وفق معاهده منع اشاعه است
بازار
توضیح ویدیو
* آژانس گزینشی برخورد می‌کند.
آمریکا به عنوان بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی باید در قبال جنایات رژیم پاسخگو باشد
توضیح ویدیو
* دلیل اصلی تداوم جنایات رژیم صهیونیستی، تعرض علیه کشورهای منطقه و استمرار نسل‌کشی در غزه، بی‌کیفرمانی این رژیم هست.
* به همان اندازه که رژیم صهیونیستی متهم و مجرم هست و باید پاسخگو شود به همان اندازه حامیان رژیم و کسانی که سعی در عادی سازی این جنایات دارند باید مواخذه شوند.
* مشخصاً آمریکا به عنوان بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی باید در قبال این جنایت پاسخگو باشد.
* مسئولیت کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی به طور خاص واقعاً سنگین هست و نتیجه عدم اقدام، همین تداوم و گسترش جنگ افروزی و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی است.
* همه مراقب باشند که اگر اقدام قاطع و عاجل برای توقف این جنایت صورت نگیرد حتماً موج این آتش و جنایات به یک نقطه یا یک منطقه محدود نخواهد ماند.
روسیه پیشنهاد یا بسته مشخصی به آمریکا برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران نداده است
توضیح ویدیو
هیچ تاریخ، زمان و مکانی برای دیدار آقای عراقچی و ویتکاف تعیین نشده است
توضیح ویدیو
مادامی که نسبت به اثربخشی دیپلماسی و روند مذاکره اطمینان حاصل نکنیم وارد چنین روندی نخواهیم شد
توضیح ویدیو
* در خصوص مطرح شدن دوگانه مذاکره یا عدم مذاکره و بحث های مربوط به دیپلماسی باید گفت نباید به دیپلماسی انگ و برچسب منفی زد؛ دیپلماسی یک ابزار و فرصت هست و ما به هیچ عنوان مجاز نیستیم که کشور را از این ابزار برای تبیین دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از منافع ایران برای احقاق حقوق و منافع ملی ایران محروم بکنیم.
* همانطور که نیروهای مسلح با اقتدار به وظیفه دفاع از کشور متعهد هستند دستگاه دیپلماسی هم باید با استفاده بهینه از ابزار دیپلماسی به تحقق منافع ملی ایران کمک بکند.
کشورهای اروپایی باید در مورد تهدید فعال‌سازی مکانیسم ماشه، بیش از دوبار فکر بکنند
توضیح ویدیو
مشروح اظهارات سخنگوی وزارت خارجه به نقل از فارس را در ادامه بخوانید:
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) 23 تیرماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
وی گفت: امروز بنده میزبان دوستانی هستم که دو هفته در تجاوز رژیم صهیونیستی نماد مقاومت و دفاع از هموطنان بودند. کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از همکارانشان که همگی در همه اتفاقاتی که در دو هفته رخ داد حضور داشتند و فعالانه در صف دفاع از شهروندان ایرانی قرار داشتند.
بقائی بیان کرد: در جریان این تجاوز تعداد زیادی از کادر درمان پزشکان و پرستاران آسیب دیده و به شهادت رسیدند و تعدادی از همکاران کولیوند در جریان کمک و امداد در تهران و سایر شهرستان‌ها به شهادت رسیدند.
وی در ادامه از امدادگران تقدیر کرد که در این ایام به خوبی از عهده مسئولیت‌هایشان برآمدند و افزود: با شنیدن این اتفاقات بیش از پیش قدردان نیروهای مسلح مقتدر ایران هستیم که با تمام توان در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی ایستادگی کرده و طرف مقابل را از جنایتی که بی هیچ دلیلی علیه ملت ایران صورت داد، پشیمان کرد.
بقائی بر عزم جزم ایران برای پیگیری این جنایات تأکید کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره فعال شدن سازوکار ماشه و اینکه چه تحریم‌هایی برمی‌گردد و تأثیر آن بر مبادلات ایران؟ عنوان کرد: آنچه موسوم به سازوکار پس‌گشت معروف شده هیچ مبنای حقوقی و سیاسی ندارد و الان با توجه به تحولاتی که در این چند هفته حادث شد بیش از پیش توسل به چنین سازوکاری بی مبنا و فاقد هر گونه مبنای حقوقی، اخلاقی و یا سیاسی است و صرفا ابزارسازی از امکانی است که بنا به دلایل مشخص در قطعنامه 2231 و برجام گنجانده شد و هیچ توجیهی ندارد.
وی افزود: ایران کماکان خود را عضو برجام می‌داند و تعهداتش را در واکنش به اقدامات طرف‌های مقابل کاهش داد. اقدامات ما منطبق بر متن برجام بود.
بقائی ادامه داد: طرف‌های اروپایی خودشان مرتکب نقض فاحش و اساسی تعهدات خود براساس برجام شدند و نتوانستند به تکالیف خود عمل کنند و هیچ جایگاه حقوقی و اخلاقی برای توسل به این سازوکار ندارند. 
وی گفت: توسل به این سازوکار با واکنش مقتضی ایران مواجه خواهد شد.
این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره موضع اخیر مدیرکل آژانس درباره برنامه هسته‌ای آلمان اظهارنظر کرده و گفته آلمان زمان زیادی برای تولید بمب هسته‌ای نیاز ندارد و رویکرد دوگانه آژانس در مقایسه با ایران، گفت: خیلی روشن است، استفاده ابزاری از نهادهای بین‌المللی برای اعمال فشار بر برخی کشورها صورت می‌گیرد و آژانس هم از این قاعده مستثنی نبوده است. اگر در شرایط عادی می‌خواستند برخورد کنند نیازمند نشست شورای حکام بود.
بقائی ادامه داد: میزبانی آلمان از سلاح‌های هسته‌ای آمریکا و هواپیماهای دارای قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای مغایر تعهدات آلمان طبق معاهده منع اشاعه است. 
وی افزود: آلمان تعهدات خودش طبق معاهده منع اشاعه را نقض کرده و جامعه بین‌المللی و آژانس باید ورود کند ولی ما شاهد برخوردهای گزینشی هستیم. برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران نه تنها مورد انتقاد قرار گرفته بلکه مورد تجاوز نظامی قرار می‌گیرد. آلمان موضع نامناسب و نادرستی را اتخاذ کرد و تمجید یک عمل خلاف بین‌المللی توسط رژیم صهیونیستی توسط آلمان صورت گرفت و این موارد مسئولیت بین‌المللی دولت آلمان را در پی دارد چون از نقض فاحش حقوق بین‌الملل حمایت کرد.
در حال تکمیل...

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/826363/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرد و کلان گزارش می دهد/ رشد 72 درصدی حق بیمه تولیدی بیمه دی در بهار

رئیس بنیاد شهید: خانواده‌های شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی تحت پوشش بیمه دی قرار می‌گیرند

نقش کلیدی مالیات در رشد اقتصاد کشور

پاسداشت شهدای اقتدار ناجای گیلان

افت تولید فولاد و خودرو و جهش تولید لوازم خانگی در 1403

تکذیب لغو پروازهای ترکیش ایرلاین

نظر وزارت ارتباطات در مورد استفاده از واتساپ؛ برای مردم مشکلی ندارد

واردات موز به شرط صادرات سیب

227 پایگاه تابستانی دانش‌آموزی در گیلان فعال شدند

سرمایه‌گذاری 1600 میلیاردی برای تامین برق پایدار کلانشهر رشت

بهره برداری از 3 پروژه آسفالت راه روستایی در گیلان

دستیار رئیس مجلس: مذاکره ذاتا قابل انجام است اما زمان، موضوع و چگونگی آن محل بحث است

ابطحی: کشور باید سریع‌تر از حالت تعلیق خارج شود

امکان ساخت رگ‌های خونی جدید در بدن با کمک نانوسیلیکات

فنر قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در رفت؛ دلار به کانال 89 هزار تومان رسید

رشد 26 هزار واحدی شاخص کل بورس

جزئیات حراج شمش طلا مرکز مبادله اعلام شد

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با نخبگان بانوان زینبی در حوزه عفاف و حجاب

هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان در بازدید از نیروی هوافضای سپاه

قدردانی وزیر کشور از مواضع دولت عراق

فرمانده هوافضای سپاه: دست بر ماشه برای مقابله با هرگونه ماجراجویی احتمالی مجدد دشمن آماده هستیم

فرمانده نزاجا: پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی را وظیفه‌ای همیشگی می‌دانیم

ادعای جدید ترامپ درباره حمله متجاوزانه به تاسیسات اتمی ایران

عارف: با کسی به دنبال جنگ نیستیم و با گفت‌وگو مشکلات قابل حل است

بازدید رئیس جمهور از وضعیت خانواده‌های جنگ زده

آتش گرفتن چند واحد تجاری و کافه سنتی در حومه خمام

عینک نوردرمانی راهی برای شناخت سالمندان در مراحل ابتدایی آلزایمر

انتصاب مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

جزئیات بسته حمایتی دولت برای پشتیبانی از کسب‌وکارها در شرایط جنگی

قبض‌های علی الحساب برق بسته به میزان مصرف اصلاح می‌شود

بیت‌کوین از آمازون عبور کرد؛ پنجمین دارایی ارزشمند جهان!

نشست سخنگوی وزارت خارجه؛ از واکنش به تهدید استفاده از مکانیسم ماشه تا گمانه‌ها درخصوص تغییر واسطه مذاکرات

دستور رئیس قوه قضاییه در مورد پرونده‌های همکاری و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی

اظهارات آذری جهرمی درباره لورفتن موقعیت سرداران نظامی

هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دشمن در بازدید از نیروی هوافضای سپاه

قیمت سکه و طلا 23 تیر 1404 در بازار رشت، تا ساعت 30: 12

رفع تصرف زمین‌های ملی در 2 روستای شهرستان تالش

آسفالت 3 راه روستایی در تالش و رودبار آغاز شد

دستورالعمل حمایت از سرآمدان نخبگان شاهد و ایثارگر به استان‌ها ابلاغ شد

5 مدل پرده که در سال 2025 حتما مُد خواهند شد

آبفای تهران: هیچ گونه برنامه قطعی آب در دستور کار نیست

نتایج قرعه کشی محصولات ایران خودرو اعلام شد

مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی تمدید شد

محمود صادقی: برخی اظهارات علیه رئیس‌جمهور قابلیت تعقیب کیفری دارد

سخنگوی وزارت خارجه: توسل به سازوکار ماشه با واکنش مقتضی ایران مواجه خواهد شد

گزارش رئیس هلال احمر از جنایات صهیونیست‌ها در جنگ 12 روزه

بقایی: هیچ تاریخ، زمان و مکانی برای دیدار عراقچی و ویتکاف تعیین نشده است

بقایی: روسیه پیشنهاد یا بسته مشخصی به آمریکا برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران نداده است

آیا ورزش واقعاً سلامت روان را بهبود می‌بخشد؟

اقتصاد ایران در دام بازارگرایی؛ روایت مؤمنی از انحراف سیاست‌ اقتصادی پس از جنگ 8 ساله