نسیم گیلان

آخرين مطالب

جزئیات بسته حمایتی دولت برای پشتیبانی از کسب‌وکارها در شرایط جنگی گفتگو

جزئیات بسته حمایتی دولت برای پشتیبانی از کسب‌وکارها در شرایط جنگی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /نماینده معاونت سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی از اقدامات گسترده دولت برای مدیریت بحران جنگ 12 روزه و حمایت از کسب‌وکارها و بازسازی مناطق آسیب‌دیده خبر داد و گفت: این بسته حمایتی با تمرکز بر تأمین منابع مالی، سیاست‌های بانکی، مالیاتی و گمرکی، به‌منظور کاهش فشار اقتصادی بر مردم و بنگاه‌ها طراحی شده است.
علیرضا خزایی با موضوع بسته حمایت دولت از کسب‌وکارها با اشاره به اقدامات هماهنگ دولت جهت مدیریت بحران، اظهار کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه‌وبودجه و سایر دستگاه‌های اجرایی، از ساعات اولیه جنگ تحمیلی، برنامه‌ریزی جامعی برای مدیریت شرایط اقتصادی تدوین کرده است.
وی با بیان اینکه این اقدامات در سه محور اصلی بازار سرمایه، نظام بانکی و گمرکات متمرکز است، تصریح کرد: همچنین، ستاد مرکزی بازسازی به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل شده تا با تمرکز بر برآورد خسارات، جبران خسارت و بازسازی سریع، روند بازگشت به شرایط عادی را تسریع کند.
بازار
منابع مالی بازسازی
خزایی در خصوص منابع مالی بازسازی تشریح کرد: برای تأمین مالی بازسازی، منابع کلیدی در نظر گرفته شده است، نیم درصد از مالیات بر ارزش افزوده (معادل 36 هزار میلیارد تومان) که سهم شهرداری‌هاست، مولدسازی دارایی‌های دولت و نهادهای عمومی غیردولتی با آورده نقدی 25 هزار میلیارد تومان، کمک‌های ایرانیان داخل و خارج از کشور و نهادهای بین‌المللی، جابه‌جایی بخشی از 600 هزار میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، تخصیص 50 درصد از اعتبارات تولید و اشتغال (شامل 40 همت بودجه و 100 همت تسهیلات بانکی)، پیشنهاد استثنای سقف کنترل ترازنامه بانک‌ها برای ارائه تسهیلات بازسازی، انتشار اوراق بازسازی به‌عنوان ابزاری غیرتورمی برای تأمین مالی که سقف و شرایط آن توسط ستاد تعیین می‌شود و استفاده از بخشی از 18 همت اعتبارات نشان‌دار قانون بودجه پیش‌بینی‌شده است.
وی افزود: در صورت کمبود منابع، درصدی از صندوق توسعه ملی به تشخیص ستاد اختصاص خواهد یافت. این منابع در قالب بسته‌ای منسجم برای بازسازی هدفمند و سریع به کار گرفته می‌شود.
سیاست‌های مالیاتی و گمرکی: تسهیل شرایط اقتصادی
به گفته خزایی، در حوزه مالیات و گمرک تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده شده است: باتوجه‌به محدودیت‌های قانونی در تغییر کوتاه‌مدت قوانین مالیاتی، از ظرفیت‌های موجود بهره بردیم. سازمان امور مالیاتی مهلت ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی تا پایان خرداد و تیر را به مدت دو ماه تمدید کرده است.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، ادامه داد: پیشنهادهایی جهت تقسیط یا امهال مالیات در دست بررسی است که پس از تأیید وزیر اقتصاد، در قالب بخشنامه اجرایی خواهد شد. در حوزه گمرک، ترخیص کالاها تسهیل شده و مطالعات برای کاهش آسیب‌پذیری گمرکات و افزایش سرعت ترخیص در جریان است.
اقدامات نظام بانکی: حمایت از مردم و بنگاه‌ها
خزایی در تشریح اقدامات بانک مرکزی بیان کرد: در شرایط جنگی، نظام بانکی اقدامات متعددی را اجرایی کرده است ازجمله؛ بخشودگی جرائم دیرکرد تسهیلات معوق تا سقف 700 میلیون تومان، از ابتدای خرداد تا پایان تیرماه، افزایش سقف عملیات کارت به کارت از 5 میلیون به 10 میلیون تومان روزانه از هر کارت، افزایش 50 درصدی تزریق اسکناس به بانک‌ها و خودپردازها با تمرکز بر استان‌های مهمان‌پذیر، تخصیص 15 همت جهت بازسازی شبکه بهداشت، اجرای بسته معیشتی شامل افزایش سقف سرمایه در گردش تولیددارو، تمدید سررسید تسهیلات تا پایان شهریور و تسهیل اخذ وثایق برای تسهیلات تا سقف 5 میلیارد تومان، حمایت از بنگاه‌های کوچک با انتقال اقساط سررسیدشده تسهیلات تا 2 میلیارد تومان به پایان قرارداد و اعطای مهلت یک‌ماهه برای بازپرداخت یکجای این تسهیلات.
حمایت از بازار سرمایه: جلوگیری از نوسانات شدید
خزایی در خصوص مدیریت بازار سرمایه عنوان کرد: باتوجه‌به تمایل بازار به خروج سرمایه در شرایط جنگی، برنامه‌های عملیاتی برای جلوگیری از افت شاخص تدوین شده است. صندوق تثبیت بازار با 27 همت اوراق اختیار فروش تبعی برای خرید توسط نظام بانکی فعال شده است. صندوق توسعه بازار نیز 15 همت اوراق برای نهادهای مالی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: برای حمایت از سرمایه‌گذاران خرد که 97 تا 98 درصد آن‌ها پرتفوی زیر 500 میلیون تومان دارند، بسته همیار طراحی شده که با اوراق فروش تبعی، بازدهی 20 درصدی سالانه را تضمین می‌کند. در صورت بازدهی کمتر، مابه‌التفاوت توسط صندوق پرداخت می‌شود.
عزم دولت برای بازسازی و حمایت اقتصادی
کارشناس دفتر مطالعات بازارهای مالی و بازرگانی در پایان تأکید کرد: دولت با برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی، بازسازی مناطق آسیب‌دیده و حمایت از کسب‌وکارها و مردم را با سرعت پیش می‌برد. این اقدامات با هدف کاهش فشار اقتصادی و تسریع در بازگشت به شرایط عادی طراحی شده و در حداکثر زمان ممکن به نتیجه خواهد رسید.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/826379/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرد و کلان گزارش می دهد/ رشد 72 درصدی حق بیمه تولیدی بیمه دی در بهار

رئیس بنیاد شهید: خانواده‌های شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی تحت پوشش بیمه دی قرار می‌گیرند

نقش کلیدی مالیات در رشد اقتصاد کشور

امنیت انرژی، زیرساختی برای رشد پایدار تولید است

پاسداشت شهدای اقتدار ناجای گیلان

افت تولید فولاد و خودرو و جهش تولید لوازم خانگی در 1403

تکذیب لغو پروازهای ترکیش ایرلاین

نظر وزارت ارتباطات در مورد استفاده از واتساپ؛ برای مردم مشکلی ندارد

واردات موز به شرط صادرات سیب

227 پایگاه تابستانی دانش‌آموزی در گیلان فعال شدند

سرمایه‌گذاری 1600 میلیاردی برای تامین برق پایدار کلانشهر رشت

بهره برداری از 3 پروژه آسفالت راه روستایی در گیلان

دستیار رئیس مجلس: مذاکره ذاتا قابل انجام است اما زمان، موضوع و چگونگی آن محل بحث است

ابطحی: کشور باید سریع‌تر از حالت تعلیق خارج شود

امکان ساخت رگ‌های خونی جدید در بدن با کمک نانوسیلیکات

فنر قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در رفت؛ دلار به کانال 89 هزار تومان رسید

رشد 26 هزار واحدی شاخص کل بورس

جزئیات حراج شمش طلا مرکز مبادله اعلام شد

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با نخبگان بانوان زینبی در حوزه عفاف و حجاب

هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان در بازدید از نیروی هوافضای سپاه

قدردانی وزیر کشور از مواضع دولت عراق

فرمانده هوافضای سپاه: دست بر ماشه برای مقابله با هرگونه ماجراجویی احتمالی مجدد دشمن آماده هستیم

فرمانده نزاجا: پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی را وظیفه‌ای همیشگی می‌دانیم

ادعای جدید ترامپ درباره حمله متجاوزانه به تاسیسات اتمی ایران

عارف: با کسی به دنبال جنگ نیستیم و با گفت‌وگو مشکلات قابل حل است

بازدید رئیس جمهور از وضعیت خانواده‌های جنگ زده

آتش گرفتن چند واحد تجاری و کافه سنتی در حومه خمام

عینک نوردرمانی راهی برای شناخت سالمندان در مراحل ابتدایی آلزایمر

انتصاب مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

جزئیات بسته حمایتی دولت برای پشتیبانی از کسب‌وکارها در شرایط جنگی

قبض‌های علی الحساب برق بسته به میزان مصرف اصلاح می‌شود

بیت‌کوین از آمازون عبور کرد؛ پنجمین دارایی ارزشمند جهان!

نشست سخنگوی وزارت خارجه؛ از واکنش به تهدید استفاده از مکانیسم ماشه تا گمانه‌ها درخصوص تغییر واسطه مذاکرات

دستور رئیس قوه قضاییه در مورد پرونده‌های همکاری و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی

اظهارات آذری جهرمی درباره لورفتن موقعیت سرداران نظامی

هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دشمن در بازدید از نیروی هوافضای سپاه

قیمت سکه و طلا 23 تیر 1404 در بازار رشت، تا ساعت 30: 12

رفع تصرف زمین‌های ملی در 2 روستای شهرستان تالش

آسفالت 3 راه روستایی در تالش و رودبار آغاز شد

دستورالعمل حمایت از سرآمدان نخبگان شاهد و ایثارگر به استان‌ها ابلاغ شد

5 مدل پرده که در سال 2025 حتما مُد خواهند شد

آبفای تهران: هیچ گونه برنامه قطعی آب در دستور کار نیست

نتایج قرعه کشی محصولات ایران خودرو اعلام شد

مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی تمدید شد

محمود صادقی: برخی اظهارات علیه رئیس‌جمهور قابلیت تعقیب کیفری دارد

سخنگوی وزارت خارجه: توسل به سازوکار ماشه با واکنش مقتضی ایران مواجه خواهد شد

گزارش رئیس هلال احمر از جنایات صهیونیست‌ها در جنگ 12 روزه

بقایی: هیچ تاریخ، زمان و مکانی برای دیدار عراقچی و ویتکاف تعیین نشده است

بقایی: روسیه پیشنهاد یا بسته مشخصی به آمریکا برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران نداده است

آیا ورزش واقعاً سلامت روان را بهبود می‌بخشد؟