نسیم گیلان

آخرين مطالب

چرا با افزایش سن زمان سریع‌تر می‌گذرد؟ اقتصادی

چرا با افزایش سن زمان سریع‌تر می‌گذرد؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - زومیت / افزایش سن درک ما از زمان را تغییر می‌دهد و باعث می‌شود احساس کنیم زمان سریع‌تر می‌گذرد. اما روش‌هایی برای آهسته‌کردن زمان وجود دارد.
همه‌ی ما می‌دانیم که زمان ظاهراً در موقعیت‌های مختلف با سرعت‌های متفاوتی می‌گذرد. برای مثال، زمانی که به مکان‌های ناآشنا سفر می‌کنیم، به نظر می‌رسد زمان به کندی پیش می‌رود. سپری‌کردن یک هفته در کشوری خارجی بسیار طولانی‌تر از یک هفته در خانه به نظر می‌رسد. همچنین به نظر می‌رسد زمانی که بی‌حوصله هستیم یا درد داریم زمان به کندی می‌گذرد. یا وقتی نقاشی می‌کنیم یا می‌رقصیم، سرعت آن افزایش می‌یابد. به‌طور کلی، اکثر مردم گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد زمان با افزایش سن سرعت بیشتری می‌گیرد.
دلایلی که چرا زمان می‌تواند سرعت خود را افزایش یا کاهش دهد کمی پیچیده است. برخی از محققان، فکر می‌کنند که تغییرات خفیف در درک زمان با پردازش اطلاعات مرتبط است. به عنوان قاعده‌ای کلی، هرچه ذهن ما اطلاعات بیشتری، مانند ادراکات، احساسات و افکار، پردازش کند، زمان کندتر به نظر می‌رسد. زمان برای کودکان به کندی می‌گذرد؛ زیرا آن‌ها در دنیای جدیدی زندگی می‌کنند.
تحقیقات به‌طور مداوم نشان می‌دهد که درک ما از سرعت سپری‌شدن زمان واقعاً با افزایش سن سرعت می‌گیرد. طبق مطالعه‌ی جدید دانشگاه جان مورز لیورپول، اکثریت مردم در بریتانیا احساس می‌کنند که کریسمس هر سال با سرعت بیشتری نزدیک می‌شود؛ در حالی که مردم عراق این حس را دارند که ماه رمضان زودتر از راه می‌رسد.
آدریان بجان، استاد مهندسی مکانیک و نویسنده کتاب «زمان و زیبایی: چرا زمان پرواز می‌کند و زیبایی هرگز نمی‌میرد»، می‌گوید: «زمان فیزیکی، زمان ذهن نیست. زمانی که شما درک می‌کنید با زمانی که دیگری درک می‌کند یکسان نیست.»
از نظر فیزیولوژیکی، وقتی کوچک‌تر هستیم، مغز ما تصاویر بیشتری را پردازش می‌کند، اما با بالارفتن سن، شبکه‌های عصبی مغز پیچیده‌تر می‌شوند و سیگنال‌ها برای عبور از این شبکه‌ها زمان بیشتری استفاده می‌کنند. در نتیجه، اطلاعاتِ بصریِ کمتری پردازش می‌شود و مانند این است که مغز ما «فریم‌های کمتری در ثانیه» می‌بیند. همین امر باعث می‌شود زمان برایمان سریع‌تر بگذرد، شبیه کتابی که صفحات آن سریع‌تر ورق می‌خورد.
بجان توضیح می‌دهد دلیل اینکه دوران کودکی، طولانی‌تر به نظر می‌رسد این است که مغز کودکان اطلاعات را با سرعت بالاتری پردازش می‌کند، نه این‌که تجربیات آن‌ها عمیق‌تر باشد.
چون کودکان تجربه‌ی کمتری از زندگی دارند، یک دوره‌ی زمانی (مثلاً یک سال) درصد بسیار بزرگ‌تری از زندگی آن‌ها را تشکیل می‌دهد. برای مثال، یک سال برای یک کودک چهار ساله 25٪ از کل عمر اوست، در حالی که برای فردی با 40 سال سن، فقط 2٫5 درصد از زندگی او است. به همین دلیل، زمان برای کودکان طولانی‌تر و معنادارتر به نظر می‌رسد.
درحالی‌که ما نمی‌توانیم کارهای زیادی در مورد عناصر فیزیولوژیکی گذشت زمان انجام دهیم، عوامل مهم دیگری نیز وجود دارند که ما روی آن‌ها کنترل داریم. بجان می‌گوید دلیل دیگری که در زمان جوانی زمان طولانی‌تر می‌شود، این است که مغز برنامه‌ریزی شده است تا به تجربیات جدید توجه کند و وقتی جوان هستیم، همیشه در حال تجربه‌های جدید هستیم. برای کودکی که هر روز از نو با جهان روبرو می‌شود، چیزهای زیادی برای جذب و هضم وجود دارد. از این گذشته، در ابتدای زندگی، دست به هر کاری که بزنیم، اولین‌بار است که آن را انجام می‌دهیم.
هر چه سن ما بالاتر می‌رود، این احتمال که با گذشت هر سال، تجربیات جدید کمتر و کمتری به دست آوریم، بیشتر می‌شود. این امر تا حدی به این دلیل است که به‌طور طبیعی هر چه چیزهای بیشتری را تجربه کنیم، چیزهای جدید کمتری برای تجربه‌کردن وجود دارد. اما بخشی از آن ناشی از فطرت انسان است؛ بسیاری از افراد با بالارفتن‌سن، به عادات تکراری و چیزهای آشنا عادت می‌کنند و کمتر به دنبال چالش‌ها یا کارهای تازه می‌روند. حتی امتحان‌کردن یک غذای جدید هم ممکن است غیرضروری به نظر برسد.
اگر زندگی روزمره پر از تکرار باشد و هیچ تجربه‌ی جدیدی به مغز ارائه نشود، خاطرات تازه‌ ساخته نمی‌شوند. این وضعیت باعث می‌شود هفته‌ها و ماه‌ها در ذهن ما یکی شوند و زمان سریع‌تر به نظر برسد. برعکس، به گفته‌ی سیندی لوستیگ، استاد روانشناسی در دانشگاه میشیگان، وقتی دوره‌ای مملو از رویدادها را به یاد می‌آوریم، به نظر می‌رسد که زمان در حال کش‌آمدن است و بسیار طولانی به نظر می‌رسد.
روتین (تکرار یک سری کارها) دشمن انبساط زمان است؛ تغییرات کوچک مثل انتخاب مسیر جدید برای خرید، شروع یک سرگرمی تازه، یا گوش‌دادن به سبک موسیقی متفاوت می‌تواند به جای آنکه روزها و سال‌ها در هاله‌ای از یکنواختی محو شوند، هر سال را طولانی‌تر و خاطره‌انگیزتر کند. بجان می‌گوید کمی سرعت را کم کنید، خودتان را به انجام کارهای تازه مجبور کنید. به خودتان غافلگیری را هدیه دهید، کارهای غیرمعمول انجام دهید. او می‌گوید: «یک جوک خوب شنیدید؟ تعریف کنید! ایده‌ی جدید دارید؟ انجامش دهید. چیزی بسازید. چیزی بگویید.»
سپس به واژه‌ای می‌رسیم که ممکن است شما را بترساند: ذهن‌آگاهی. اگر زمان صرفاً موضوعی ذهنی باشد، پس زندگی در لحظه و حضور آگاهانه در حال، اساسی‌ترین راه برای داشتن یک زندگی طولانی‌تر و معنادارتر است. لستینگ می‌گوید: «هیچ‌کدام از ما نمی‌دانیم چقدر زمان داریم، اما جالب است که می‌توانیم کنترل زیادی روی نحوه‌ی تجربه کردن زمان خود داشته باشیم.»
اگر دائماً درگیر اشتباهات گذشته یا نگرانی درباره مشکلات احتمالی آینده باشید، مشخص است که مهم‌ترین بخش زندگی خود را از دست خواهید داد: همین لحظه، همین الان.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/799131/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بیدمال»

آیین معارفه مسئول حوزه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه برگزار شد

نشست مدیرکل بنیاد مازندران با اعضای کارگروه اشتغال، مسکن ایثارگران و گلزارها

مشکلات ایثارگران در دستگاه‌های اجرایی بررسی می‌شود

پیش‌بینی یخبندان در ارتفاعات و دامنه‌های گیلان

بیش از 2 میلیون وعده غذا میان زائران اربعین حسینی در عراق توزیع شد

هوش مصنوعی کنترل میکروسکوپ‌ها را به‌عهده می‌گیرد

توهم جالب نوری

گیلان یکی از نقاط مستعد برای بهره‌ برداری از انرژی خورشیدی است

برگزاری جلسه فوق‌العاده شورا به منظور بررسی حادثه خیابان گسار رشت

مهمان‌نوازی گیلان از پرندگان مهاجر در زیستگاه‌های سه‌گانه

برگزاری جلسه فوق‌العاده شورا به منظور بررسی حادثه تلخ خیابان گلسار رشت

اجرای طرح «جهش تولید» در 420 هزار هکتار از دیم‌زارهای لرستان

خواندن شعری زیبا که تشبیه در آن بکار رفته است

معرفی مجموعه کتاب جذاب به نام سرداران ایران زمین

مرد معلولی که یک پهپاد مجازی را تنها با افکارش به پرواز درآورد

شاهکار تلسکوپ هابل را ببینید

برگزاری مسابقات شطرنج صنعت بیمه به میزبانی بیمه دی

برگزاری دوره آموزشی استعلام و صدور بیمه نامه‌های درمان تکمیلی

کرامات و برکات شهیدان برای مردم بازگو شود

جدید‌ترین اظهارات استاندار کرمان در مورد تاسیس منطقه ویژه اقتصادی جازموریان

نبود متخصص بیهوشی؛ مهمترین معضل تنها بیمارستان گیلان‌غرب

«شایعات» در رشت به روی صحنه می رود

مادر شهید «گیل چالانی» در گیلان آسمانی شد

غزلی زیبا از غنی کشمیری

شاعرانه/ نمی‌شه غصّه ما رو یه لحظه تنها بذاره

راه‌اندازی استخرهای بدون کلر که از فناوری نانوحباب بهره‌مند هستند

برای اولین بار در تاریخ؛ صدا و تصویر لحظه برخورد شهاب‌سنگ به زمین ضبط شد

ابررایانه جدید بریتانیا، آمریکا و چین را به چالش می‌کشد

پدر شهیدان والامقام «عبدالکریم و مرضیه بیدمال» آسمانی شد

بازدید رئیس کل دادگستری استان گیلان از دادگستری شهرستان لنگرود

اعتبار تکمیل موزه دفاع مقدس گیلان‌غرب تأمین می‌شود

58 کارگاه فرشبافی گیلان منتظر مهر بانک‌ها هستند

صدور پروانه فعالیت برای 165 واحد تولیدی گیلان؛ سوخت صنایع تامین می‌شود

فیلم مستند «سنگر هفت تپه» روایت‌گر روزهایی است که کارگران برای نجات هفت‌تپه تلاش کردند

قهرمانى تیم فوتسال سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهردارى رشت در رقابت های فوتسال سازمانهاى حمل و نقل بارو مسافر شهرى کشور

برگزاری مراسم سالگرد شهادت پاسدار «محمد اسماعیل زورمند» در رشت

جاده گیلان‌غرب_سومار، یک پروژه بسیار مهم زیارتی، تجاری و توسعه‌ای است/ تأکید بر تسریع در اجرای پروژه

چه کسی نقش تو را خواهد شست؟

صحبت های دلنشین دکتر قمشه ای

جایی که احترام نداری پاشو!

دانشمندان برای حل مشکل زباله‌های فضایی دست به دامن سازمان ملل شدند

راز جوانی دوباره یک ستاره فاش شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر گرامی معاون توسعه مدیریت و منابع

صید 1000 تن ماهی استخوانی در گیلان

پنج سد لاستیکی جدید در گیلان احداث می‌شود

تلاش برای ایجاد کارخانه کشتی سازی در گیلان/توسعه بنادر گیلان جزء برنامه های راهبردی

دیوان محاسبات به دنبال کمک به دستگاه ‌ها برای خدمت به مردم است

سارق طلا و جواهرات در رشت دستگیر شد

مرکز مستند سوره، حلقه وصل کارگران هفت تپه، اهالی رسانه، نمایندگان مجلس و عدالتخواهان شد