نسیم گیلان

آخرين مطالب

خواسته‌ای درباره ممیزی‌ها از دولت جدید مقالات

خواسته‌ای درباره ممیزی‌ها از دولت جدید
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / احمد اکبرپور با تاکید بر لزوم حمایت از آثار تالیفی ادبی، به برخورد راحت‌تر وزارت ارشاد نسبت به آثار ترجمه اشاره می‌کند و از تقاضایش درخصوص وضعیت ممیزی آثار داخلی می‌گوید.
این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان درخصوص وضعیت فرهنگ و ادبیات و به ویژه ادبیات کودک و نوجوان و خلاءهای موجود در این زمینه که نیاز به حمایت دارند، در دولت دوازدهم اظهار کرد: مشکل ما به ویژه در حوزه ادبیات کودک و نوجوان همچنان این است که کتاب‌های کودک کیفیت لازم را ندارند، چون تولید این کتاب‌ها با کیفیت خوب هزینه‌بر می‌شود؛ مثلا زمانی که تصویرگری خوبی انجام شود، قیمت‌ها بالا می‌رود.
او در عین حال گفت: یک‌سری کتاب‌ها هست که اصلا به کتاب‌های بازاری معروف است. اما وزارت ارشاد باید بر چاپ این کتاب‌ها نظارت داشته باشد و حداقل اندکی بر روی کیفیت شعرها و داستان‌ها کنترلی باشد، چون خیلی از این‌ها حتی در سطح ابتدایی ادبیاتی هم نیستند.
اکبرپور به سطح پایین کیفیت تصویرگری در برخی کتاب‌های کودک و نوجوان اشاره و بیان کرد: یک‌سری از تصویرها، تصویرسازی‌های انیمیشنی و کارتونی آماده‌ای است که در خیلی از جاهای دیگر هم دیده می‌شود؛ این می‌تواند مانع کار تصویرگری خلاق شود، چرا که تصویرگرهای خلاق دارند از تصویرهای آماده و کامپیوتری کتاب‌های معروفی که بارها و بارها انیمیشن شده‌اند یا به صورت‌های دیگر وجود دارند، برمی‌دارند. باید نظارتی بر این‌ها شود.
این نویسنده سپس به بیان دغدغه‌هایی درخصوص کپی‌رایت پرداخت و گفت: کپی‌رایت برخی کتاب‌ها توسط هیچ ناشری خریداری نشده اما حداقل اگر ناشری کپی‌رایت کتابی را خریده، مجوز آن را به ناشران دیگر ندهند.
احمد اکبرپور در ادامه و با بیان این‌که اگر 200 کتاب خوب ترجمه به کشور بیاید، در مقابل 10 کتاب خوب تالیفی هم وجود دارد، اظهار کرد: باید از این آثار تالیفی هم حمایت شود. به توزیع و خرید 10 کتابی که در جشنواره‌ها یا جایزه‌ها برگزیده می‌شود، اهمیت بدهند. اگر یک کتاب تالیفی برگزیده جشنواره و جایزه‌ای می‌شود، اقلا به چند کتابخانه راه پیدا کند، نه این‌که بخواهند کمک خاصی کنند اما فکر می‌کنم حمایت از کتاب‌های تالیفی خیلی مهم است.
او افزود: اگر در سینمای ما هم همین‌طور رو به دنیا باز بود، باز هم فیلم‌های ما می‌توانستند این طور پا بگیرند؟ اما در به روی تمام کتاب‌های دنیا باز است. در سینما می‌بینیم که 90 درصد فیلم‌ها نمی‌توانند وارد کشور شوند. هر چند که اتفاقا من مخالف این هستم و می‌گویم باید وارد شوند تا رقابت جدی ایجاد شود. اما آن 10 کتابی هم که در جشنواره‌ها دیده شدند، حمایت شوند تا به کتابخانه‌ها بروند و حمایت بهتری از آن‌ها شود تا آموزش و پرورش بتواند از آن کتاب‌ها استفاده کند و هماهنگی‌ای بین وزارتخانه‌ها پیدا شود.
اکبرپور در پایان و درخصوص بحث ممیزی، خواسته خود از دولت جدید را بیان کرد: وزارت ارشاد نسبت به آثار ترجمه به نسبت آثار داخلی راحت‌تر برخورد می‌کند و به این شکل بر نویسنده‌های داخلی فشار خیلی بیشتری وجود دارد؛ به خصوص در طنز. حداقل نگاه یکسانی داشته باشند. ممیزی به شکل فعلی باعث می‌شود آن‌قدر از سر و ته کتاب‌های طنز زده شود که دیگر علاقه‌ای به تالیف آن‌ها نباشد. اما انگار درباره آثار ترجمه راحت‌تر برخورد می‌کنند. بنابراین تقاضای من این است که اقلا برای آثار داخلی هم شرایط مساعدتری ایجاد کنند، چون به هر حال طنز فضاهای خاصی دارد. 

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/298762/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش صفحه پزشکیان در فضای مجازی به حضور رهبرانقلاب در مراسم شب عاشورا

توصیف لحظات ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی از زبان فضائلی

بازتاب حضور رهبر انقلاب در مراسم عزاداری حسینی در تلویزیون الجزیره

فیلم لحظه‌ای که رهبر انقلاب به حاج محمود کریمی گفتند: ای ایران بخوان...

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، 15 تیر 1404

وحشت باستانی‌تر؛ هیولاهایی که پیش از دایناسورها بر زمین حکمرانی می‌کردند

روایت رهبر انقلاب از ماجرای گفت‌وگوی امام حسین(علیه‌السلام) و حضرت زینب(سلام‌الله‌علیه) در شب عاشورا

تحلیل چینی درباره احتمال فروش جنگنده J-10 به تهران: مشکل ایران را حل نمی کند

عزاداری شب عاشورا در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب برگزار شد

روایت ویژه از حضور امشب رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا

لحظه ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی(ره) در مراسم عزاداری شب عاشورا

مهلت ثبت نام ایران‌خودرو در طرح مادران

معرفی مسیر انحرافی ناترازی برق

رقابت پنهان چین و هند برای امنیت غذایی آینده

عزاداران در بخش‌ها و روستا‌های گیلان

ورا روبین و انقلاب داده‌های نجومی؛ دانشمندان چگونه هر شب 20 ترابایت داده را مدیریت می‌کنند؟

قیمت بره کشتاری در تهران مشخص شد

شرکت رییس‌جمهور در مراسم تاسوعای حسینی(ع) و سینه‌زنی دستجات تبریز

وزارت امور خارجه ایران سالروز استقلال ونزوئلا را تبریک گفت

قدردانی محسن رضایی از مواضع کشورها در محکومیت تجاوز آمریکایی- صهیونیستی

نامه ایران به شورای امنیت و صلیب سرخ در مورد ربایش احمد متوسلیان و همراهانش توسط رژیم صهیونیستی

گزارش اسکای‌نیوز از تهران: مردم ایران از عاشورا الهام می‌گیرند و از ترامپ نمی‌هراسند

لغو ١٢ هزار پرواز در ایام جنگ و آتش‌بس؛ گزارش اولیه خسارت به ایرلاین‌ها اعلام شد

چراغ خاموش شفافیت؛ چرا اطلاعات وام مسکن از دسترس عموم خارج شد؟

شرکت رییس‌جمهور در مراسم تاسوعای حسینی(ع) و سینه زنی دسته‌جات تبریز

مجری مشهور آمریکایی: مصاحبه با رئیس جمهوری ایران به زودی منتشر می‌شود

گودال عظیم در زندان اوین؛ آثار حمله رژیم صهیونیستی

رایزنی‌های فشرده مصر برای تثبیت آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی

گزارش رسانه اسرائیلی از بند مخصوص زندانیان متهم به جاسوسی برای ایران

هوای ابری تا اواسط هفته در گیلان

تاریخ ناگفته فضانوردی؛ اولین موجوداتی که به مدار ماه سفر کردند، انسان نبودند

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی، فروغی‌راد و مهری در استان زنجان

عامل گرانی برنج در بازار

اصلاح‌طلبان با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان‌ملل مکاتبه کردند و پیشنهادات خود را ارائه دادند

ساخت ابزار اندازه‌گیری سرعت پیری و پیش‌بینی زوال عقل

از سرگیری پرواز شرکت‌های هواپیمایی عربی به ایران

«شهید فقهی» که بود؟

گفتگوی آخرین خبر با سخنگوی هیات رئیسه مجلس؛ چرا اسرائیل با ایران وارد جنگ شد؟

روایت فرزند شهید طهرانچی از روز شهادت شهید مسعود علی‌محمدی

حزب‌الله: پیروزی ایران موقعیت آن را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای تثبیت کرد

بحران در هوانوردی اسرائیل، تل‌آویو به دنبال جایگزینی برای فرودگاه بن گوریون

هشدار سازمان هواپیمایی؛ بعد‌ از ساعت 18 عصر پروازی نداریم

حقیقت‌پور: صداوسیما حق ندارد جلوتر از نظام حرکت کند

مکتب امام حسین (ع) فراتر از یک مذهب و دین

پدیده نجومی کم‌نظیر در تاریخ: دو ستاره درحال انفجار همزمان در آسمان ظاهر شده‌اند

بازار طلا پس از تعطیلات به کدام سو می‌رود؟

انتقاد جنجالی از پزشکیان؛ دیپلماسی جای چاکرم نوکرم نیست!

دستاوردهای امنیتی علیه موساد در جنگ 12 روزه به روایت الخنادق

تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع وطن «محمد فقیه منزه»

انتشار برای نخستین بار؛ روضهٔ جانسوز حاج‌قاسم برای عاشورای امام حسین(ع)