نسیم گیلان

آخرين مطالب

بهبود قابل توجه درد زانو با داروی دیابت! گفتگو

بهبود قابل توجه درد زانو با داروی دیابت!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / محققان می‌گویند یکی از داروهای رایج که برای کنترل بیماری دیابت تجویز و مصرف می‌شود، به طور قابل توجهی درد زانوی ناشی از بیماری آرتروز را بهبود می‌بخشد.
یک داروی مشهور دیابت به طور قابل توجهی درد ناشی از آرتروز زانو را کاهش می‌دهد.
به نقل از نیو اطلس، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک داروی اصلی دیابت باعث کاهش درد و سفتی و بهبود عملکرد در افراد دارای اضافه وزن مبتلا به آرتروز زانو می‌شود.
کاهش مؤثر درد و بهبود تحرک ممکن است به این معنی باشد که افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند جراحی تهاجمی تعویض مفصل زانو را به تعویق بیندازند.
استئوآرتریت زانو(OA) صدها میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند یک چالش برای درمان باشد، زیرا گزینه‌های درمانی مؤثر بسیار کمی در دسترس است.
بیش از نیمی از مبتلایان به استئوآرتریت زانو دارای اضافه وزن یا چاق هستند که فشار زیادی بر مفصل زانوی آنها وارد می‌شود و باعث التهاب می‌شود که هر دو در پیشرفت این بیماری نقش دارند.
اکنون با همکاری دانشکده بهداشت عمومی و پزشکی پیشگیرانه دانشگاه موناش(Monash)، مؤسسه تحقیقات پزشکی منزیس(Menzies) در دانشگاه تاسمانی(Tasmania) و گروه روماتولوژی در بیمارستان آلفرد(Alfred) مشخص شده است که داروی متفورمین(metformin) که یکی از درمان‌های اولیه برای دیابت نوع 2 از دهه 50 میلادی تاکنون است، می‌تواند حتی باعث کاهش درد ناشی از استئوآرتریت زانو شود.
پروفسور فلاویا سیکوتینی(Flavia Cicuttini)، رئیس بخش روماتولوژی در بیمارستان آلفرد و رئیس بخش اسکلتی عضلانی در دانشگاه موناش و نویسنده مسئول این مطالعه می‌گوید: پزشکان عمومی با متفورمین که دارویی کم‌هزینه و بی‌خطر است، بسیار آشنا هستند. این دارو می‌تواند علاوه بر سایر درمان‌هایی که افراد مبتلا به دیابت استفاده می‌کنند، در اختیار بیماران مبتلا به آرتروز نیز قرار گیرد و این پتانسیل را دارد که تعویض مفصل زانو را قبل از نیاز مطلق، به تعویق بیندازد.
وی افزود: در افرادی که متفورمین مصرف می‌کنند و درد زانوی کمتری دارند و می‌توانند فعالیت بدنی بیشتری داشته باشند، عمل جراحی تعویض زانو می‌تواند به تاخیر بیفتد.
درمان‌های فعلی برای آرتروز دردناک زانو بر تسکین علائم و بهبود عملکرد مفصل زانو تمرکز دارد.
علاوه بر داروهای تسکین دهنده درد مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی(NSAIDs)، درمان‌های غیر جراحی شامل ورزش، مدیریت وزن، فیزیوتراپی و تزریق استروئید به مفصل است.
درمان‌های شامل جراحی نیز از آرتروسکوپی کم‌تهاجمی برای برداشتن یا ترمیم بافت آسیب دیده تا جراحی تعویض مفصل زانو متغیر است.
محققان 107 فرد دارای اضافه وزن و غیر دیابتی بالای 40 سال را که به مدت 6 ماه یا بیشتر زانو درد داشتند، انتخاب کردند و آنها را به طور تصادفی به دو گروه تقسیم کردند.
گروه درمان، روزانه تا 2000 میلی‌گرم قرص متفورمین آهسته‌رهش را به مدت 6 ماه مصرف کردند. به گروه دیگر نیز دارونما با ظاهری مشابه داده شد. دارو با دوز 500 میلی‌گرم در روز شروع شد و به 2000 میلی‌گرم در روز در مدت 6 هفته افزایش یافت تا عوارض جانبی گوارشی کاهش یابد.
شرکت کنندگان می‌توانند برای زانو درد قابل توجه، استامینوفن (پاراستامول) مصرف کنند. درد شرکت‌کنندگان در ابتدا، 3 و 6 ماه، از «بدون درد» (نمره صفر) در یک طرف تا «بدترین درد قابل تصور» (نمره 100) در سمت دیگر ارزیابی شد.
پیامد اولیه این مطالعه تغییر در درد زانو پس از 6 ماه نسبت به احساس درد پایه بود. پیامدهای ثانویه نیز شامل تغییرات از پایه در سفتی و عملکرد مفصل و کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی بود.
شرکت‌کنندگان پس از مصرف متفورمین به مدت 6 ماه، کاهش 31.3 امتیازی در زانو درد را در مقایسه با کاهش 18.9 امتیازی در گروه دارونما گزارش کردند.
اندازه اثر این دارو به طور کلی متوسط ​​در نظر گرفته می‌شود. در حالی که نمی‌توان اثر آن را «زیاد» در نظر گرفت، اثری که در اینجا مشاهده می‌شود، باز هم نشان دهنده تفاوت معنی‌دار بین دو گروه است.
علاوه بر درد کمتر، افرادی که در گروه درمان بودند نیز بهبود قابل توجه سفتی و عملکرد زانو را در مقایسه با گروه دارونما گزارش کردند. هر چند تفاوت معنی‌داری بین دو گروه از نظر تغییرات نمرات کیفیت زندگی وجود نداشت.
عوارض جانبی در گروه مصرف کننده متفورمین (30 درصد) و دارونما (19درصد) گزارش شد، اما هیچ یک از آنها جدی نبود. شایع‌ترین عوارض جانبی شامل اسهال خفیف تا متوسط ​​و ناراحتی شکمی و گوارشی بود.
محققان می‌گویند این یافته‌ها نشان می‌دهد که «متفورمین» می‌تواند پس از بحث و گفتگو بین بیمار و پزشک معالج، به‌عنوان بخشی از مسیر درمان آرتروز استفاده شود.
داروی «متفورمین» تاکنون بی‌خطر شناخته شده است و در حال حاضر برای درمان بیماری‌هایی غیر از دیابت نوع 2 استفاده می‌شود.
سیکوتینی می‌گوید: «متفورمین» به روش‌های مختلفی روی زانو اثر می‌گذارد، از جمله تأثیر بر التهاب با درجه پایین و سایر مسیرهای متابولیکی که در آرتروز زانو مهم هستند. این روشی متفاوت برای درمان درد آرتروز زانو است.
«متفورمین» بی‌خطر و قابل تحمل است و به شکل ایمن در سایر شرایط غیر دیابتی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک استفاده می‌شود. متفورمین می‌تواند به سادگی و با خیال راحت با استفاده از یک رویکرد سلامت از راه دور، همانطور که در مطالعه خود انجام دادیم، ارائه شود. به این معنی که می‌تواند برای سراسر جامعه ارائه شود.
کارآزمایی‌های بالینی بزرگتر، یافته‌های گزارش شده در مطالعه حاضر را تایید می‌کنند.
این مطالعه در مجله JAMA منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/814335/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مقایسه شگفت انگیز اندازه ستارگان عجیب با زمین!

هرچه کردم شکر آن را، روزگار از من گرفت!

«آموزش و پرورش»، اساسی ترین و بنیادی ترین نهاد ساخت آینده و فرهنگ کشور است

کشف یک ابر مولکولی عظیم در فاصله 300 سال نوری زمین

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

اعلام ترکیب ملوان برای تکراری‌ترین بازی فصل

گزارش زنده: ملوان 0 – ذوب آهن 0

گزارش زنده: ملوان 0 - ذوب آهن 0

وظیفه عاشق فقط آرامش معشوق هست!

دیدگاه مولانا درباره هستی و عالم مجردات

NGC 346، این منطقه ستاره زا را ببینید!

شاعرانه/خوشحال باش ای بی‌وفا! خوش نیست حالم

ناسا اولین ژنراتور فضایی انرژی هسته‌ای جهان را آزمایش می‌کند

چاقی، روند پیری مغز را تسریع می‌کند

اقتدار ملی و نظامی ایران در دنیا

رونمایی باشگاه ملوان از لباس امروز این تیم به‌یاد زنده‌یاد بهمن صالح‌نیا

استاندار گیلان به دیدار دبیر ریاضی دوران تحصیل خود رفت

خودشناسی از دید دکتر شکوری

غم عشق آمد!

اولین سگ رباتیک چرخ‌دار جهان با قابلیت‌های خارق‌العاده

مقاومت میکروب‌ها شکست؛ کشف آنتی‌بیوتیکی جدید

جایگاه عظیم ایران در دنیا ناشی از اقتدار نظامی است

بیشترین داوطلب کنکور در گیلان گروه علوم‌ تجربی است

عدالت شاکله اصلی فعالیت های آموزش و پرورش

اولین ساعت اتمی که 100 میلیون سال متوالی دقیق می‌ماند

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

چین برای اولین بار، در روز روی ماه لیزر انداخت

رفع تصرف 3000 متر مربع از اراضی ملی در سیاهکل

موانع فیزیکی پل فارابی برای مهاجرت ماهیان استخوانی برطرف شد

شعری از حسین خزائی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

کیفیت بخشی به آموزش و توسعه فضاهای آموزشی در راستای عدالت تربیتی از تاکیدات رئیس جمهور است

از دیدارهای وزیر و معاون تربیت‌بدنی و سلامت با مقامات ورزش مدارس جهان تا تبادل تجربه و فرهنگ و کاشت نهال صلح و دوستی/ 29 طلا، 28 نقره و 29 برنز تنها دستاورد ایران نبود

اختراع هولوگرام‌های سه‌بعدی با قابلیت تعامل فیزیکی

شروع کار از مناطق محروم گیلان تا انتخاب به‌عنوان معلم نمونه کشوری

جشنواره گیاهان دارویی در آستارا برگزار می‌شود

ارسال پیامک تذکر حجاب به گیلان رسید!

غزل زیبای سعدی

پنجمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه ناسا انجام شد

محدودیت عقل و دلایل عقلانی در شناخت موضوعات مختلف جهان از منظر مولانا

چرا ما به برخی افراد کمک می‌کنیم اما به برخی دیگر نه؟

حضور دختران در خانه فضای زیبایی می‌دهد

خسارت 7 میلیارد دلاری ناترازی برق به کشور؛ کوتاهی ربطی به تحریم ندارد

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت روز معلم و شهادت شهید مطهری

مناسبت روز/ جمعه، 12 اردیبهشت‌ماه

شعرخوانی دلنشین دکتر کاکاوند

راز یک معمای پیچیده کهکشانی برملا شد

شاعرانه/برای چیدن گل، انتخاب لازم نیست

معاون رییس جمهور: بیمه دی رتبه اول درمان کشور را کسب کرد

میراث یک برند ممتاز: صالح‌نیا که بود و چه کرد!

پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت روز معلم