شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴
سیاسی

نماینده ولی فقیه در گیلان تاکید کرد

لزوم استفاده از روش‌های نوین مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی

لزوم استفاده از روش‌های نوین مدیریت پایدار منابع آب کشاورزی
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از دانش فنی، روش‌های نوین مدیریت پایدار منابع آب، تاکید کرد: بدون فرهنگ‌سازی صحیح در مصرف آب و آموزش اصولی بهره‌برداران، کشاورزی کشور آینده‌ای نخواهد داشت و بحران کنونی آب نتیجه سال‌ها بی‌توجهی به برنامه‌ریزی و آموزش است.
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا/گیلان نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از دانش فنی، روش‌های نوین مدیریت پایدار منابع آب، تاکید کرد: بدون فرهنگ‌سازی صحیح در مصرف آب و آموزش اصولی بهره‌برداران، کشاورزی کشور آینده‌ای نخواهد داشت و بحران کنونی آب نتیجه سال‌ها بی‌توجهی به برنامه‌ریزی و آموزش است.

آیت‌الله فلاحتی امروز شنبه دوم اسفند در نشست مدیریت آب کشاورزی استان گیلان با حضور جمعی از مسئولان شرکت آب منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت بحران استانداری گیلان، با تاکید بر اینکه آب مهم‌ترین ماده حیاتی انسان و اساس تمام پدیده‌های نظام هستی است، اظهار کرد: انسان بی‌ارتباط با طبیعت نیست و همان‌گونه که جنگل‌ها نقش مهمی در کنترل آسیب‌های انسانی دارند، آب نیز اگر درست مدیریت شود می‌تواند منشاء حیات و توسعه باشد.
وی با بیان اینکه بحران آب از سال‌های ۹۱ به‌صورت تدریجی آغاز شده و از سال ۹۸ شدت یافته است، افزود: تغییرات اقلیمی، گازهای گلخانه‌ای و کاهش نزولات آسمانی کشور ما را در شرایط خشکی قرار داده و ضرورت مدیریت هوشمند منابع آب بیش از گذشته احساس می‌شود.
نماینده ولی فقیه در گیلان بخش کشاورزی را عمده‌ترین مصرف‌کننده منابع آبی دانست و تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود در حالی‌که هنوز بسیاری از کشاورزان شیوه‌های سنتی، از جمله روش غرقابی در شالیزارها را کنار نگذاشته‌اند. کشاورز باید آموزش ببیند تا بداند چگونه از آب به شکل درست و موثر استفاده کند.
آیت‌الله فلاحتی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از دانش فنی، روش‌های نوین مدیریت پایدار منابع آب، افزود: باید از تجربه‌های موفق جهانی، حتی در کشورهای غیرهمسو، استفاده کرد؛ زیرا هر طرح مفید برای مردم ارزشمند است.
وی همچنین به تجربه سوریه در دوران حافظ اسد اشاره و اظهار کرد: سوریه با مدیریت دقیق آب توانست شاهد رشد تولیدات کشاورزی و صادرات محصولاتش باشد.
امام جمعه رشت با تاکید بر آموزش و فرهنگ‌سازی در میان کشاورزان، گفت: جهاد کشاورزی و ادارات مربوط باید در کنار نظارت، نقش آموزشی خود را ایفا کنند؛ همان‌گونه که در گذشته مردم با همکاری جمعی برای مدیریت نهرها و تقسیم آب تلاش می‌کردند.
وی به ضرورت بیمه کشاورزی پرداخت و گفت: بسیاری از کشاورزان در برابر بحران‌ها و خسارات طبیعی بی‌پناه هستند. باید نظام بیمه‌ای کارآمدی ایجاد شود تا در برابر خسارت‌ها پاسخگو باشد و اعتماد کشاورز را جلب کند.
نماینده ولی فقیه در گیلان همچنین پیشنهاد کرد که احداث سدهای لاستیکی و طرح‌های کوچک آب‌گیر در نقاط شیب‌دار استان در دستور کار قرار گیرد تا از هدررفت آب‌های سطحی جلوگیری شود و منابع آبی حفظ گردد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان، آیت‌الله فلاحتی ضمن قدردانی از تلاش دستگاه‌های اجرایی و مدیران حوزه آب و جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: تداوم جلسات و تعامل میان نهادهای مرتبط، شرط موفقیت در عبور کشور از بحران آب است.
وی افزود: نباید تنها به مصرف‌کننده توجه کنیم بلکه تولید و ذخیره آب نیز نیازمند نگاه مهندسی، علمی و ایمانی است؛ چرا که آب نعمت بزرگ الهی است و باید با تدبیر و شکرگزاری آن را حفظ کرد.
انتهای پیام


نظرات شما