جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
سیاسی

انصاری: همه مردم را باید فرزندان ایران بدانیم

انصاری: همه مردم را باید فرزندان ایران بدانیم
نسیم گیلان - جماران / عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه مشکلات معیشت و زندگی مردم امروز مسأله اصلی کشور است، گفت: من فکر می‌کنم مشکل لاینحلی نداریم و اگر مردم در ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - جماران / عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه مشکلات معیشت و زندگی مردم امروز مسأله اصلی کشور است، گفت: من فکر می‌کنم مشکل لاینحلی نداریم و اگر مردم در صحنه باشند، دشمن مأیوس می‌شود و نمی‌تواند کاری انجام بدهد.
مجید انصاری، عضو تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگویی درباره مسائل مختلف صحبت کرد.
بازار
مشروح صحبت‌های او به شرح زیر است:
به نظر شما اگر حضرت امام امروز در میان ما بودند، چه سیاست یا اقدامی را به مصلحت کشور و مردم می‌دانستند؟
محور اصلی تصمیمات، توصیه‌ها و سیاستگذاری‌های امام تأمین منافع، رسیدگی و جلب رضایت عامه مردم و به خصوص اقشار متوسط و محروم جامعه بود. کمتر صحبتی بود که امام روی این نکته پافشاری نکنند. لذا به نظر من اگر امام امروز در میان ما بودند، حتما مهمترین توصیه ایشان این بود که مسئولین عوامل نارضایتی و دلخوری مردم را شناسایی و برطرف کنند و سعی داشته باشند رضایت مردمی که صاحبان اصلی کشور و انقلاب و به تعبیر امام «ولی نعمت» ما مسئولین هستند را جلب و مشکلاتشان را رفع کنند. به ویژه مشکلات معیشت و زندگی که موضوع بسیار مهمی است و امروز مسأله اصلی کشور هست و سایر عرصه‌ها هم همین طور است.
یعنی در واقع مردم محور تمام تصمیم‌گیری‌های امام بودند و ایشان برای مردم و ارزش‌های اسلامی انقلاب را سامان دادند. لذا همیشه توصیه حضرت امام این که آنچه در جهت رفع مشکلات اساسی کشور و آسایش و آرامش مردم هست، چه در عرصه اقتصاد و چه در عرصه سیاست، فرهنگ، حقوق اساسی مردم، مشارکت مردم در همه امور، برخورد عادلانه و منصفانه با مردم، رفع تبعیض و فساد و در واقع آنچه باعث می‌شود مردم در تنگنا قرار بگیرند و معترض و ناراضی باشند، توصیه می‌کردند که این مسائل شناسایی و برطرف شود.
دشمنان ما سعی کردند با سوء استفاده از اعتراضات اخیر مردم، به نوعی آن را به انحراف بکشانند. در حالی که تقریبا همه مسئولین اعتراض را حق مردم می‌دانند، این سوء استفاده دشمنان از اعتراضات و به نوعی انحراف کشیدن مطالبات مردم توسط دشمن را چطور ارزیابی می‌کنید؟
مردم ما با اتحاد و حضور خودشان و پیوندشان با نظام، انقلاب و امام، همه توطئه‌ها را خنثی کردند. امروز هم طبیعی است که دشمن بخواهد از هر نقطه ضعف ما سوء استفاده کند؛ مهم هوشیاری مردم و هوشمندی مسئولین است. واقعا مثل دوران امام تلاش ما در جلب رضایتمندی و مشارکت مردم باشد، خودمان را در خدمت مردم بدانیم و به خواسته‌ها و مطالبات مردم توجه کنیم. عرض کردم که فقط اقتصادی هم نیست. در انتخابات باید حرف اول و آخر را مردم بزنند؛ نه اینکه بخواهیم برای آنها تعیین تکلیف کنیم و با شیوه‌های نادرست عرصه مشارکت مردم را محدود کنیم.
امام در عرصه‌های فرهنگی نسبت به جوان‌ها اهتمام ویژه‌ای داشتند و همواره بر نقش جوان‌ها و توجه به آنها تأکید داشتند. ما باید نسل جدید را بشناسیم و فرهنگ، منطق، خواست و نگاهشان را احترام بگذاریم، به رسمیت بشناسیم و درصدد تحمیل قهرآمیز نظر و سلیقه خودمان به کل جامعه نباشیم.
اگر بتوانیم رضایتمندی مردم را جلب کنیم و پیوند مردم با مسئولین و پشتیبانی مردم از نظام را حفظ کنیم، طبعا توطئه‌ها راه به جایی نخواهد برد و همان طوری که امام می‌فرمودند، در این گونه موارد، رمز و عامل مهم پیروزی ما وحدت و انسجام مردم است. مسئولین هم همه با هم و بین مردم باشند و فاصله‌ها کم و بلکه برداشته شود.
اگر این فاصله بین مردم و مسئولین برداشته شود، آیا می‌تواند مانع دخالت دشمنان در مسائل داخلی کشور ما شود؟
حتما این طور است. اگر رسانه ما به معنای واقعی عمومی و ملی باشد، طبعا مرجعیت رسانه از داخل به خارج منتقل نخواهد شد. اگر مردم صداقت را از ما ببینند و بشنوند و خواست و حرفشان را در رسانه داخلی به خوبی منعکس ببینند، طبیعی است که رسانه‌های بیگانه نمی‌توانند آنها را فریب بدهند و با دروغ‌پردازی و فریب‌کاری ذهن جوانان ما را منحرف کنند.
اگر به موقع و به درستی مطالبات مردم به رسمیت شناخته و حرفشان شنیده شود و مشکلات را صادقانه با مردم در میان بگذاریم، سطح آگاهی و درک مردم بالا است و قبول خواهند کرد. ولی اگر دوگانگی در رفتار و گفتار ببینند، تبعیض و بی‌عدالتی در برخورد ببینند و خدای ناکرده شاهد این باشند افرادی به هر حال از جهت گفت‌وگو، اظهارنظر یا فعالیت‌های مختلف در حاشیه امن قرار می‌گیرند ولی با عده‌ای برخورد می‌شود، این تبعیض در برخورد را نمی‌توانند تحمل کنند.
یواش یواش ما در آستانه پنجاهمین سال پیروزی انقلاب قرار می‌گیریم و جای آن هست که آسیب‌شناسی دقیقی نسبت به شیوه برخورد و حکمرانی داشته باشیم. باید ضعف‌هایی که داشتیم و فاصله‌هایی که از مبانی انقلاب، مبانی ارزشی و روش‌های اداره کشور در سال‌های نخستین انقلاب داشتیم را آسیب‌شناسی و با کمک و مشارکت مردم ترمیم کنیم.
من فکر می‌کنم مشکل لاینحلی نداریم و اگر مردم در صحنه باشند، دشمن مأیوس می‌شود و نمی‌تواند کاری انجام بدهد. در جنگ ۱۲ روزه مردم این را اثبات کردند. جنگ ۱۲ روزه یک جنگ ناجوانمردانه، تحمیلی و غافلگیرانه‌ای بود که از طرف اسرائیل و آمریکا بر ما تحمیل شد ولی مردم با آنها همراهی نکردند و آنها هم عقب‌نشینی کردند.
بنابراین، به نظر من مهمترین عامل و مؤلفه پیروزی و حفظ تمامیت ارضی کشور ما احترام عملی و واقعی به همه مردم ایران از هر قوم، مذهب، نژاد، دین و آیین است؛ همه را اهل یک خانه و فرزندان ایران بدانیم و به همه با چشم یکسان نگاه کنیم، چه ایرانیانی که داخل کشور هستند و چه ایرانیان عزیزی که خارج از کشور هستند، دشمن نمی‌تواند کاری انجام بدهد. مهم این است که مردم این احساس را داشته باشند که مسئولین و نظام در خدمت آنها، کنار آنها و برای آنها هستند.


نظرات شما