جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴
گفتگو

بارندگی در سال زراعی جاری گیلان کاهش یافت

بارندگی در سال زراعی جاری گیلان کاهش یافت
نسیم گیلان - ایرنا / مدیرکل هواشناسی گیلان گفت: بارش باران از ابتدای سال زارعی جاری (مهرماه تا پایان دی)، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۵ و نسبت به شرایط نرمال ۲۳.۹ درصد ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایرنا / مدیرکل هواشناسی گیلان گفت: بارش باران از ابتدای سال زارعی جاری (مهرماه تا پایان دی)، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵.۵ و نسبت به شرایط نرمال ۲۳.۹ درصد کاهش یافت.
محمد دادرس، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ابتدای سال زراعی جاری تا پایان دی ماه ۱۴۰۴ در مجموع ۳۸۰.۳ میلیمتر باران در پهنه استان گیلان باریده است.
وی بیان کرد: همچنین در این مدت بیشترین مقدار بارندگی در ایستگاه‌های بندرانزلی ۹۹۲.۶ میلیمتر، امامزاده اسحاق ۷۴۸.۹ و گیسوم تالش ۷۴۲.۷ میلیمتر ثبت شده‌است.
مدیرکل هواشناسی گیلان اضافه کرد: مناطق پربارش در نقشه بالا نشان داده شد که شامل چهار منطقه مشخص در غرب استان در آستارا، منطقه ساحلی خمام - انزلی، در مناطق کوهپایه‌ای و کوهستانی فومن- شفت و در منطقه کوهپایه‌ای سیاهکل- املش است.
وی اضافه کرد: مناطق کم بارش گیلان نیز شامل ۲ منطقه کاملا مجزا در ارتفاعات غربی استان و در دشت جنوب استان می‌باشد.
استان گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی گیلان است. این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
بازار


نظرات شما