چهارشنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۴
اقتصادی

قیمت انواع میوه در بازار

قیمت انواع میوه در بازار
نسیم گیلان - ایسنا /مدیرکل دفتر امور گلخانه وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به جهش قیمت قارچ گفت: میانگین قیمت این محصول حدود ۲۵۰ هزار تومان است اما گرمای هوا و افزایش هزینه ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /مدیرکل دفتر امور گلخانه وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به جهش قیمت قارچ گفت: میانگین قیمت این محصول حدود 250 هزار تومان است اما گرمای هوا و افزایش هزینه نهاده‌های تولید، باعث بالا رفتن نرخ‌ها شد؛ با خنک‌تر شدن هوا و افزایش تولید، روندی کاهشی در پیش خواهد گرفت.
بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا از خرده فروشی‌ها و میادین میوه و تره‌بار، قیمت هر کیلو گرم انگور 99 تا 188 هزار تومان، انجیر سیاه 198 هزارتومان، آلو شابلون 198 هزار تومان، زغال اخته 220 تا 298 هزار تومان، سیب 158 تا 179 هزارتومان، شلیل 159 تا 178 هزار تومان، شلیل 198 هزارتومان، گلابی 268 هزارتومان، نارنگی 139 تا 159 هزارتومان، هلو 138 تا 198 و هلو انجیری 195 تا 210 هزار تومان در این بازار به فروش می‌رسد.
در بازار میوه‌های آبدار هر کیلوگرم هندوانه 20 تا 27 هزارتومان، خربزه 49هزار و 800 تومان تا 59 هزار و 800 تومان، جانا 38 تا 48 و طالبی 39 تا 59هزار و800 تومان است.
همچنین هر کیلوگرم گردو تازه 135 هزارتومان، بادام 280 تا 300 هزارتومان و پسته 489 تا 580 هزار تومان در حال عرضه است.
بازار
در بازار میوه‌های وارداتی هر کیلوگرم موز 149 تا 179 هزارتومان، انبه 298 و آناناس 238 تا 268 هزار تومان به فروش می‌رسد.
قیمت انواع سبزیجات تولید داخل در میوه فروشی‌های مناطق مرکزی شهر نشان می‌دهد که هر کیلو گرم بادمجان 39هزار و 800 تا 54هزار و 800 تومان، خیار 68 تا 88 هزارتومان، ذرت 68 هزارتومان، ذرت ریز 75 هزارتومان، سبزی خوردن 40 تا 55 هزارتومان، سیر تازه 178 تا 198 هزارتومان، کاهو رسمی 59 هزارتومان، کاهو سالادی 100 هزارتومان، کرفس 49هزار و 800 تومان، کلم سفید 29هزار و 800 تومان، کمپوزه 85 هزارتومان، گوجه‌فرنگی 26هزار و 800 تا 29هزار و 800 تومان، لوبیا سبز 89 تا 98هزار تومان، لیمو ترش 178 هزارتومان، فلفل 100 هزارتومان، فلفل دلمه سبز 49هزار و 800 تومان، فلفل دلمه رنگی 49هزار و 800 تومان، هویج 39هزار و 800 تومان تا 42هزار و 800 تومان تعیین قیمت شده‌اند.
سیب‌زمینی در این بازار هر کیلوگرم 28هزار و 800 تا 35هزار و800 تومان، پیاز سفید 23هزار و 800 تا 35هزار و 800 و پیاز زرد 28هزار و 800 تا 35هزار و 800 تومان به فروش می‌رسد.
در حالی که قیمت سبزیجات، صیفی‌جات و میوه‌ها بسیار افزایش یافته، قیمت آن‌ها نیز کاهش یافته و مردم چندان رضایتی از کیفیت نداشته و حتی دیگر تمایلی به خرید این محصولات ندارند که به گفته میوه‌فروشان الگوی خرید مردم به طور کامل تغییر کرده و در حد نیاز روزانه و در تعداد محدود خرید می‌کنند.
در این میان قارچ نیز از جهش قیمت زیادی بهره برده بود که از کیلویی 170 تا230 هزار تومان فروش آن به قیمت حدود 270 تا 380 تومان نیز رسیده است که درباره این موضوع، الهام فتاحی‌فر - مدیرکل دفتر امور گلخانه وزارت جهاد کشاورزی - در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اعداد و ارقامی که در حوزه تولید و عرضه محصولات مشاهده می‌شود ممکن است در برخی مناطق یا فروشگاه‌های خاص و به دلیل نوع بسته‌بندی یا برند متفاوت باشد، اما به‌طور میانگین 250 هزارتومان قیمت این محصول است که این ارقام روندی کاهشی پیدا می‌کند چراکه با بهبود شرایط آب‌وهوایی و خنک شدن هوا نیز افزایش تولید محقق خواهد شد و این شرایط تا حدودی نیز به دلیل گرمای هوا است. از سوی دیگر، هزینه‌های تولید به‌ویژه در بخش پرورش قارچ خوراکی افزایش داشته است، چراکه نهاده اصلی تولید قارچ، ماده‌ای با پایه گندم است و قیمت بالای این محصول در سال جاری باعث بالا رفتن هزینه‌های تولید شده است.
وی افزود: در حوزه صادرات نیز خوشبختانه عملکرد قابل‌ قبولی ثبت شد؛ به‌طوری‌که سالانه حدود 5 تا 6 هزار تن قارچ به ارزش 10 میلیون دلار صادر می‌شود. کیفیت قارچ‌های صادراتی ایران در سطح بالایی قرار دارد و توانسته به بازارهای منطقه و حتی کشورهایی همچون هلند راه یابد، در عین حال، هیچ وارداتی در این حوزه وجود ندارد و ایران با تولید بیش از 180 هزار تن قارچ خوراکی به خودکفایی رسیده و حتی ظرفیت توسعه صادرات را هم دارد.
اتحادیه فروشندگان میوه و سبزیجات نقشی در گرانی ندارد!
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی نیز در گفت و گو با ایسنا، درباره افزایش قیمت میوه و سبزیجات، عنوان کرد: اتحادیه ما و اعضای آن همانند مردم مصرف کننده هستند و تنها تفاوت آن‌ها با مردم در حجم خرید است. به طوری که ما چند تُن میوه برای مغازه‌های خود خریداری می‌کنیم ولی مردم چند کیلو میوه می‌خرند. بنابراین در این افزایش قیمت‌ها نقشی نداریم. از همین رو ما در جریان آن نیستیم.
 کارگر افزود: کیفیت محصولاتی که در میادین تره بار ارائه می‌شود از کیفیت محصولاتی که مغازه داران عرضه می‌کنند کمتر است. زیرا تره بارها همیشه بارهایی با کیفیت پایین را خریداری می‌کنند تا قیمت مناسب‌تری داشته باشد و قیمت محصولات آنها دستوری تعیین می‌شود. به طور مثال به آنها اعلام می‌کنند امروز باید خیار را کیلویی 50 هزار تومان به فروش برسانند. بنابراین باید محصولی را تهیه کنند که با فروش آن خود نیز سودی کسب کنند. این مراکز نیز تحت نظر اتحادیه‌ها نیستند.


نظرات شما