يکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴
گفتگو

۹۷۷۶ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ در گیلان تامین شد

۹۷۷۶ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ در گیلان تامین شد
نسیم گیلان - تسنیم / به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان، تاکنون ۷۸ طرح در استان به ارزش ۹۷۷۶ میلیارد ریال از محل تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ تأمین مالی شده که ...
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - تسنیم / به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان، تاکنون 78 طرح در استان به ارزش 9776 میلیارد ریال از محل تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه 1402 تأمین مالی شده که سهم لنگرود 4 طرح در حوزه کشاورزی و ورزش و جوانان بوده است.
نخستین جلسه شهرستانی رسیدگی به فرصت‌ها و طرح‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال استان گیلان، با حضور مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان، معاون اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در فرمانداری لنگرود برگزار شد.
این نشست در راستای تحقق سیاست‌های کلان دولت در زمینه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و حمایت از پروژه‌های اشتغال‌زا شکل گرفت. 
علیرضا نوروزی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان، در این نشست برنامه‌های این اداره کل را در چهار محور اصلی سرمایه‌گذاری، بهبود محیط کسب‌وکار، مولدسازی دارایی‌های دولت و تسهیلات یارانه‌دار تشریح کرد.
وی با اشاره به نقش دبیرخانه مرکز خدمات سرمایه‌گذاری در جذب سرمایه‌گذاران خارجی گفت: برنامه‌های ویژه‌ای در راستای تحقق شعار سال تدوین و به شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان ارائه شده است.
به گفته نوروزی، رفع موانع اداری و اصلاح رویه‌ها و بخشنامه‌های دست‌وپاگیر، یکی از گام‌های مهم بهبود محیط کسب‌وکار در گیلان است که به شکل مستقیم بر سرعت و کیفیت فعالیت‌های اقتصادی اثر خواهد گذاشت.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان همچنین گزارشی از ظرفیت‌های مولدسازی در استان ارائه داد و از شناسایی پنج عرصه در لنگرود خبر داد که 2 مورد به دلایل مختلف از چرخه واگذاری خارج شده‌اند.
وی با اشاره به عملکرد استان در تأمین مالی طرح‌ها از محل تبصره 18 قانون بودجه تصریح کرد: در سال 1402، مجموع اعتبارات اختصاص یافته به گیلان حدود 9 هزار و 776 میلیارد ریال بوده که 78 طرح به ارزش 3 هزار و 581 میلیارد ریال از این محل پرداخت شده است، در لنگرود نیز تاکنون 4 طرح به ارزش 41٫5 میلیارد ریال در حوزه‌های جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان مصوب و در حال دریافت تسهیلات هستند.
به گفته نوروزی، طی سال‌های 1400 و 1401 نیز صدها طرح در شهرستان‌ها تأمین مالی شده که بخشی از آن‌ها در لنگرود با ایجاد فرصت شغلی برای ده‌ها نفر همراه بوده است. 
زینب عاطفی، رئیس گروه مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان گیلان، نیز در این جلسه بر ضرورت معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری اولویت‌دار تأکید کرد و گفت: طرح‌های زیربنایی که زمینه تولید کالا و خدمات را فراهم می‌کنند، در صدر پیشنهادات به سرمایه‌گذاران خارجی قرار دارند.
در ادامه نشست، فعالان اقتصادی به بیان چالش‌های پیش‌روی سرمایه‌گذاری پرداختند؛ از جمله مشکل دریافت مجوز سرمایه‌گذاری خارجی پیش از ثبت شرکت و موانع مرتبط با پروژه‌های مشترک با سرمایه‌گذاران غیرایرانی.
مسئولان اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان در پاسخ، از راه‌اندازی سامانه شناسایی قوانین مخل، استفاده از QR کد و ارائه خدمات آنلاین و حضوری به عنوان راهکارهای کوتاه‌مدت نام بردند. 
در بخش پایانی جلسه، یونس رنجکش، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری گیلان نیز، بر تشکیل کمیته‌های فنی تسهیل‌گری و لزوم تعامل مؤثر بین سرمایه‌گذاران و دستگاه‌های اجرایی برای رفع موانع پروژه‌ها تأکید کرد. 
تشریح ظرفیت‌های ویژه سرمایه‌گذاری و اشتغال شهرستان
یوسف گلشن، فرماندار لنگرود در نشست بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال شهرستان، گزارشی جامع از موقعیت جغرافیایی، ظرفیت‌های تولیدی و برنامه‌های توسعه‌ای این منطقه ارائه کرد و گفت: امیدواریم مصوبات این جلسه در مسیر توسعه اقتصادی شهرستان ثمربخش باشد. 
وی با اشاره به محدودیت زمانی جلسه، افزود: لنگرود با مساحت 438 کیلومتر مربع، حدود سه درصد از مساحت استان گیلان را شامل می‌شود اما بیش از پنج درصد جمعیت استان را در خود جای داده که بیانگر تراکم بالای جمعیت در این شهرستان است. 
فرماندار لنگرود با اشاره به موقعیت ممتاز طبیعی لنگرود شامل کوه، جنگل، دریا و اراضی کشاورزی افزود: در بخش صنعت، چهار واحد صنعتی فعال در شهرک صنعتی لنگرود مشغول فعالیت هستند و طرح توسعه این شهرک تا 200 هکتار در حال اجراست که بخشی از اراضی مورد نیاز آن در حال تملک از مردم است. 
گلشن ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان را نیز قابل‌توجه دانست و گفت: لنگرود در تولید برنج رتبه هشتم استان، در تولید مرکبات و برگ سبز چای رتبه دوم، و در تولید پیله ابریشم رتبه نخست کشور را دارد؛ به‌طوری که از 400 تن پیله‌تر خریداری‌شده در کشور، 120 تن سهم این شهرستان است. 
فرماندار لنگرود از آغاز مرمت خانه تاریخی نوغان با قدمت 1317 شمسی خبر داد و تصریح کرد: این پروژه با اعتبار یک میلیارد و 500 میلیون تومان و با هدف تبدیل به موزه ابریشم و مجموعه گردشگری، با مشارکت شهرداری و میراث فرهنگی در حال اجراست. 
وی همچنین به توانمندی شهرستان در حوزه آبزی‌پروری اشاره و بیان کرد: سالانه حدود 1500 تن ماهی از مزارع پرورش ماهی شهرستان برداشت می‌شود و سه پره صیادی فعال در سواحل لنگرود فعالیت دارند. در بخش زنبورداری نیز 220 مزرعه فعال وجود دارد. 
گلشن با اشاره به فعالیت 129 واحد صنعتی در لنگرود گفت: متأسفانه 23 واحد راکد هستند که با حمایت مدیران استانی امیدواریم بخشی از این واحدها به چرخه تولید بازگردد.
فرماندار لنگرود تدوین «اطلس سرمایه‌گذاری شهرستان» را از برنامه‌های مهم فرمانداری دانست و گفت: مراحل کارشناسی آن آغاز شده و با معرفی تیم متخصص از سوی استان، ظرفیت‌ها به‌صورت منسجم و علمی شناسایی و معرفی خواهند شد. 
وی بندر در حال توسعه چمخاله را تنها بندر گردشگری شمال کشور معرفی کرد و افزود: زیرساخت‌های این بندر تکمیل شده و عرصه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و خدمات آماده واگذاری به بخش خصوصی است. 
فرماندار لنگرود در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد اشتغال‌زایی شهرستان در سال گذشته اظهار کرد: از تعهد 1513 مورد اشتغال در سامانه رصد، 1591 مورد محقق شد و این به معنای تحقق بیش از 105 درصدی تعهدات است. امسال نیز تعهد شهرستان 1319 مورد است که تاکنون 243 مورد در سامانه ثبت شده است. 
به گفته وی، در حوزه مشاغل خانگی، از سهم پنج میلیارد و 500 میلیون تومانی شهرستان در سال گذشته، پنج میلیارد و 300 میلیون تومان آن جذب شده است.
بر اساس تصمیمات جدید کمیته تخصصی هیئت مقررات‌زدایی، ثبت شرکت‌های دارای سهامدار خارجی از این پس تنها منوط به اخذ مجوز از اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهد بود؛ اقدامی که به گفته مسئولان، گامی مهم در جهت تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.


نظرات شما