نسیم گیلان

آخرين مطالب

سود انباشته شستا، 25 هزار میلیارد تومان ریخت اقتصادی

سود انباشته شستا، 25 هزار میلیارد تومان ریخت
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - تابناک / صورت‌های مالی حسابرسی‌شده شستا، تصویری دقیق از وضعیت مالی این هلدینگ بزرگ بورسی ارائه می‌دهد، ارقامی که نشان از افزایش چشم‌گیر هزینه‌ها و تداوم روند ناپایدار سوددهی دارد.
عملکرد شش‌ماهه شستا حسابرسی شد؛ آنچه بر جای مانده، زیان و بدهی است.
بازار


حسابرسی عملکرد 6 ماهه شستا، مهر تأییدی است بر کاهش نگران‌کننده سودآوری این غول بورسی. صورت‌های مالی شستا برای دوره منتهی به 30 آذر 1403 که به تأیید حسابرس مستقل نیز رسیده، نشان می‌دهد قطار زیان‌دهی در یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های اقتصادی و سرمایه گذاری کشور همچنان با شتاب در حال حرکت است.
طبق این گزارش رسمی، شستا در 6 ماهه منتهی به پایان پاییز سال قبل با زیان خالص بیش از هزار و 347 میلیارد تومان مواجه شده؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه قبل، 4 درصد رشد منفی داشته است.


زیان شناسایی شده به ازای هر سهم شستا نیز به 8 ریال رسیده است. این در حالی است که در صورت‌های مالی تلفیقی، سود خالص با کاهش 18 درصدی رو‌به‌رو شده که حکایت از استمرار روند نزولی در سطح هلدینگ دارد.
در بخش هزینه‌ها، اوضاع به مراتب نگران‌کننده‌تر است. هزینه مربوط به حقوق و دستمزد و مزایا با رشد عجیب 143 درصدی به 78 میلیارد تومان رسیده و هزینه‌های مالی نیز با عبور از مرز هزار و 227 میلیارد تومان، جهشی معنادار را ثبت کرده است. در صورت‌های مالی تلفیقی نیز هزینه‌های فروش، اداری و عمومی با رشد 47 درصدی به 8 هزار و 800 میلیارد تومان رسیده و هزینه‌های مالی تلفیقی به 7 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
28 میلیارد تومان برای حق حضور هیات مدیره و سفر!
بررسی جزئیات این هزینه‌ها نیز ابعاد تازه‌ای از ریخت‌وپاش‌های مالی را نمایان می‌کند؛ تنها در همین 6 ماه، 396 میلیارد تومان برای بازاریابی و تبلیغات هزینه شده و حق حضور اعضای هیئت‌مدیره از مرز 13 میلیارد تومان گذشته است. همچنین هزینه سفر و فوق‌العاده مأموریت در هلدینگ شستا طی این مدت به بیش از 15 میلیارد تومان رسیده است.

نسیم گیلان

حسابرس تایید کرد؛ سود انباشته شستا آب رفت!
اما شاید نگران‌کننده‌ترین بخش گزارش، وضعیت سود انباشته باشد؛ جایی که در پایان آذرماه سال قبل، سود انباشته شستا تا 90 درصد کاهش یافته و بیش از 25 هزار و 800 میلیارد تومان از آن، دود شده است. در صورت‌های مالی تلفیقی هلدینگ نیز کاهش 23 درصدی سود انباشته معادل 10 هزار میلیارد تومان ثبت شده است.
همزمان، بدهی‌های غیرجاری شستا نیز رو به فزونی گذاشته؛ به‌طوری‌که بدهی بلندمدت تسهیلات مالی شستا تا پایان آذر 4 هزار میلیارد تومان بوده و در صورت‌های مالی تلفیقی، این رقم به بیش از 13 هزار میلیارد تومان رسیده است.
این ارقام نه حاصل گمانه‌زنی‌اند و نه برداشت‌های شخصی؛ بلکه بر پایه صورت‌های مالی حسابرسی‌شده‌ای منتشر شده‌اند که به‌روشنی از وضعیت نگران‌کننده مالی این غول بورسی پرده برمی‌دارند. اکنون با حضور چند ماهه محمدرضا سعیدی در رأس مدیریت شستا، نگرانی‌ها نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه تشدید شده‌اند؛ چراکه مسیر سیاست‌های زیان‌ده همچنان بدون تغییر ادامه دارد. سود قابل قبولی در کار نیست، بدهی‌ها انباشته شده‌اند و سهامداران همچنان در انتظار پاسخ مانده‌اند. در این شرایط، آیا مدیرعامل شستا، پاسخی برای این عملکرد دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/820472/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین واکنش آمریکا به حمله اسرائیل علیه ایران

ویدیویی دیگر از یک ساختمان مسکونی در حال سوختن در تهران پس از حمله اسرائیل

شبکه خبر از حملات اسرائیل به نطنز، خرم آباد و خنداب خبر داد

بیانیه ارتش رژیم صهیونیستی درباره حملات در ایران

تصاویری تلخ و نگران کننده از تخریب برج مسکونی در محله شهید چمران تهران!

خواب زمستانی وزارت راه در پروژه مشترک ایران-روسیه

شمخانی تهدید کرد؛ اخراج بازرسان و انتقال مواد غنی‌شده به نقطه نامشخص

خاص‌ترین الماس جهان 2 میلیون دلار است؛ این الماس از کجا پیدا شد؟

نرخ سود بین‌بانکی همچنان در اوج

گزارش صداوسیما از رای ضعیف آژانس در مقابل پاسخ قوی ایران

19 شاخص‌ نماینده تراز انقلاب در نگاه رهبر انقلاب به روایت قالیباف

حاشیه نگاری خبرنگار صداوسیما از سفر رئیس جمهور به استان ایلام

اختلاف در جنبش حامی ترامپ درباره نحوه توافق با ایران

ایتالیا: نشانه‌ای از حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به ایران وجود ندارد

برگزیدگان جایزه «بیستون» معرفی شدند

ناسا برخی حساب‌های رسمی شبکه‌های اجتماعی خود را می‌بندد

تنش شوم شوری آب شیرین!

رئیس اتاق اصناف: قیمت تمام شده نان 5 هزار تومانی 25 هزار تومان است

ویتکاف: پاسخ ایران به حمله اسرائیل مرگبار خواهد بود

مقام ایرانی: تحرکات اخیر آمریکا در واکنش به تهدیدات ایران است

وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران تحت فشار حداکثری است

شمخانی در واکنش به قطعنامه آژانس تهدید دو ماه قبل خود را تکرار کرد

بازتاب واکنش ایران به صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام

بغض رئیس جمهور در جلسه شورای اداری عالی استان ایلام

نخستین عکس از قطب جنوب خورشید ثبت شد

افزایش پنج برابری کشف ماینرهای غیرقانونی نسبت به سال گذشته

صیادی از آب گل‌آلود خودرو

سفیر آمریکا: تل‌آویو بدون دریافت چراغ سبز از واشنگتن، به ایران حمله نمی‌کند

تجمعی دیگر در حمایت از آیت‌الله کاظم صدیقی

محسن رضایی: پاسخ‌ ما به اسرائیل دقیق و حساب شده است

رئیس‌جمهور: صدور قطعنامه علیه ایران، مانع حرکت ملت ما نمی‌شود

حضرتی: باید بدون ترس برای درمان مسائل کشور عمل کنیم

ترامپ: دوست دارم از درگیری با تهران اجتناب کنم

ژاپنی‌ها ضایعات ساختمانی را به سیمان تبدیل می‌کنند

خرید تتر در بازار نوسانی چه مزایایی دارد؟

قیمت مرغ گرم به 105 هزارتومان رسید

بهبود فرم بدن و قوز کمر، فقط با این ابزار ساده / وسیله‌ای کاربردی برای پشت‌میزنشین‌ها

کشمکش پشت فرمان قیمت گذاری خودرو

دیجیتال کارت تکواندو ؛ تحول هوشمند در ورزش ایران

جهش قیمت سکه و طلا؛ سکه بهار آزادی 25 درصد حباب گرفت!

معرفی بهترین صرافی که شیبا رایگان میده

کوثری‌: اتهامات هسته‌ای غرب، بازی سیاسی شیطان بزرگ است

تقدیم استوارنامه سفیر ایران به پادشاه انگلیس

انتقاد تند رئیس جمهور از مقامات دارای مسئولیت ایلامی که از تهران آمده بودند؛ تهران را ول کنید و بیایید اینجا!

نخستین سوخت‌گیری ماهواره‌ای در مدار زمین توسط چین در حال انجام است

خداحافظی با کامیون‌های پیر!

گران‌فروشی سیمان تخلف است؛ جریمه 4 میلیارد ریالی گران‌فروشان سیمان در گیلان

منصوری: "پزشکیان" کاندیدای اختصاصی جبهه اصلاحات بود و "روحانی" کاندیدای نیابتی

انتقاد رئیس‌جمهور از 5 هزار همت پروژه به جامانده از گذشته

واکنش عراقچی به صدور قطعنامه علیه ایران توسط شورای حکام آژانس