تهدیدات تالاب انزلی شناسایی و رفع شود
اجتماعي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - - احمد آقایی، رئیس سازمان بازرسی استان گیلان امروز (چهارشنبه 24 اردیبهشت) در جلسه بررسی چالشهای شهرستان انزلی گفت: بیش از 150 جلسه در خصوص احیای تالاب انزلی برگزار شده، اما تاکنون احیا نشده است، ما امروز وارثان نبود حسن تدبیر و آیندهنگری گذشتگان خود هستیم.
او با اشاره به مسائلی که تالاب انزلی را به لحاظ کمی و کیفی تهدید میکند، افزود: تالاب انزلی زنده است، اما باید چالشهایی که حیات این اکوسیستم را تهدید میکند، شناسایی و رفع کنیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بازرس کل گیلان تصریح کرد: جولان آب اجازه نمیدهد برای تالاب و ساحل، محدوده و حریم تعیین کنیم، بستر و دامنه آن هم موقتی است؛ این امر موجب میشود با خشک شدن تالاب عدهای سودجو با بداخلاقی این اراضی را تصرف کنند. اگر گذشتگان جلوی این تصرفات غیرقانونی را میگرفتند برخی رانت خواران اجازه تعدی و دست درازی به تالاب را نمییافتند.
به گفته آقایی، محدوده تالاب مشخص است، نباید فرش قرمز برای زمینخواران، سودجویان و غارتگران پهن کرده بلکه باید مداخلههای سیاسی و منافع شخصی را از حقوق عامه حذف کنیم که اگر در سالهای گذشته حسن تدبیر صورت میگرفت وضعیت تالاب بهتر میشد.
او گفت: باید از برداشت مصالح از 11 رودخانهای که به تالاب انزلی میریزد، جلوگیری شود و این رودخانهها تحت حفاظت قرار گیرند. همچنین باید تفکیک زباله از مبدأ در 26 روستای حاشیه تالاب انزلی در دستور کار جدی دهیاران باشد.
بازرس کل گیلان بر ساماندهی پسابهای خانگی و احداث سد لاستیکی برای افزایش دبی آب جهت خود پالایی تالاب انزلی تأکید کرد و خواستار لایروبی شنبه بازار روگا شد.
آقایی با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف رسوبات برداشت شده از زیر پل ولایت غازیان، گفت: با لایروبی حوضچه قدیم 7 شرکت تعاونی قایقرانی احیا و معیشت 300 خانوار تأمین شد.
احیای تالاب بین المللی انزلی نیاز به حمایت و اراده ملی دارد
حسین یونسی، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان هم در این جلسه با بیان اینکه لایروبی بخشهایی از تالاب انزلی با توجه به سیاستهای توسعه دریامحور در راستای توسعه گردشگری دریایی انجام شده است، گفت: احیای تالاب بین المللی انزلی به حمایت و اراده ملی نیاز دارد.
او افزود: به عنوان کارشناس دریایی معتقدم برای رفع مشکلات تالاب بندر انزلی به اعتبار قابل توجه و نگاه ویژهای در سطح ملی نیاز است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان تصریح کرد: این اداره کل برای توسعه گردشگری دریایی از مرداد 1402 لایروبی بخشهایی از تالاب انزلی را آغاز و در مهر 1403 حدود 15 کیلومتر از آبراهههای تالابی شامل 9 آبراه را لایروبی کرد.
یونسی با اشاره به لایروبی این آبراههها گفت: عمق آب در برخی از نقاط تردد گردشگران دریایی به 30 سانتیمتر رسیده بود و اگر این لایروبی صورت نمیگرفت، بدون شک سال گذشته و امسال قایقرانان قادر به تردد در منطقه نبودند و بیش از صدها قایقران بیکار میشدند.
او به مشکلات اجرایی لایروبی شنبه بازار روگا اشاره کرد و افزود: باید محل مناسبی برای دپوی مواد حاصل از لایروبی این روگا توسط مسئولان شهرستان در نظر گرفته شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان ادامه داد: با توجه به افزایش قابل ملاحظه رسوبات در حوضچه محل تردد کشتیها در بندر و تکمیل شدن ظرفیت دایکها در محدوده بندر ضرورت دارد مدیریت شهری، محلی ربرای تخلیه لای حاصل از لایروبی در خارج از محدوده بندر در اختیار قرار دهند.
یونسی همچنین در مورد کاهش تراز آب دریای خزر ت صریح کرد: بندر انزلی دارای سابقه 300 ساله است و همه ما وظیفه داریم برای رشد و تعالی آن تلاش کنیم و در همین راستا بررسیهای فنی بسیاری صورت پذیرفته و پیشنهادهایی نیز برای مقابله با کاهش تراز آب توسط اداره کل بنادر و دریانوردی استان ارائه شده است.
منبع: ایرنا
-
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۹:۲۸
-
۴ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/816195/