نسیم گیلان

آخرين مطالب

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم! اقتصادی

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /این تحقیق که در مجله مدیریت مهمانداری و گردشگری منتشر شده است، نشان می‌دهد که کلیشه‌های جنسیتی چقدر عمیق در روان ما ریشه دوانده است. در واقع، آنقدر عمیق که ما این تعصبات را به ماشین‌هایی با ظاهر صرفا دارای جنسیت نیز نسبت می‌دهیم. به نقل از اس‌اف، آنا ماتیلا (Anna Mattila)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در بیانیه‌ای می‌گوید: ربات‌ها را می‌توان طوری طراحی یا برنامه‌ریزی کرد که ویژگی‌های انسانی مانند نام، صدا و شکل بدنی داشته باشند که جنسیت آنها را به تصویر می‌کشد.
انقلاب ربات‌ها در رستوران‌ها
ظهور ربات‌های خدماتی یک روند گذرا نیست. طبق پیش‌بینی‌های صنعتی ذکر شده در این مطالعه، بازار رباتیک خدماتی در سال 2022، 42.8 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شده است و انتظار می‌رود با نرخ سالانه خیره‌کننده 25 درصد رشد کند و تا سال 2032 به 425 میلیارد دلار برسد. رستوران‌های زنجیره‌ای بزرگ، در حال حاضر ربات‌ها را برای تحویل غذا به کار گرفته‌اند.
بسیاری از مشاغل خدماتی، ویژگی‌های زنانه را برای ربات‌های خود انتخاب می‌کنند. محققان به نمونه‌هایی مانند Big Bang Pizza اشاره می‌کنند، جایی که ربات‌هایی با نام‌های زنانه از مهمانان استقبال می‌کنند، توصیه‌هایی ارائه می‌دهند و خدمات ارائه می‌دهند. به طور مشابه، یک متصدی بار رباتیک به نام Cecilia.ai مکالمات تعاملی را انجام می‌دهد و توصیه‌هایی برای نوشیدنی ارائه می‌دهد. این ربات‌ها اغلب نام‌ها و ظاهرهای کاملا زنانه دارند.
اما آیا این طراحی جنسیتی بر نحوه واکنش مشتریان به این ربات‌ها تأثیر می‌گذارد؟ و آیا چنین طرح‌هایی می‌توانند ناخواسته کلیشه‌های مضر را تقویت کنند؟
جنسیت و قدرت
محققان در اولین آزمایش خود، 239 شرکت‌کننده را از پلتفرم Mechanical Turk آمازون استخدام کردند. آنها به طور تصادفی شرکت‌کنندگان را برای تعامل با یک ربات صورتی «با ظاهر زنانه» یا یک ربات خاکستری «با ظاهر مرانه» تعیین کردند که توصیه‌های یکسانی بر روی فهرست غذا در مورد صبحانه ارائه می‌داد. شرکت‌کنندگان میزان متقاعدکننده بودن ربات و احتمال پذیرش توصیه آن را ارزیابی کردند.
نتایج نشان داد که زنانی که احساس کنترل کمتری بر شرایط خود دارند، ربات مردانه را به طور قابل توجهی متقاعدکننده‌تر از ربات زنانه می‌دانند. این سوگیری در بین زنان قدرتمندی که کنترل بیشتری بر شرایط خود دارند، مردان قدرتمند و حتی مردانی که کنترل کمتری بر شرایط خود دارند به طور کامل از بین رفت.
محققان توضیح می‌دهند که تقسیمات کاری تاریخی، پویایی قدرت پایدار بین جنسیت‌ها را ایجاد کرده است. مردان به طور سنتی موقعیت‌هایی با اقتدار و قدرت تصمیم‌گیری بیشتر داشتند، در حالی که زنان اغلب نقش‌های فرعی را بر عهده داشتند. به نظر می‌رسد این تفاوت‌های تاریخی امروزه بر نحوه ارزیابی توصیه‌های ربات‌ها نیز تاثیر می‌گذارد.
آیا بامزگی می‌تواند راه‌حل باشد؟
محققان با درک نگرانی‌های اخلاقی بالقوه در مورد تداوم کلیشه‌های جنسیتی از طریق طراحی رباتیک، مطالعه دومی را انجام دادند تا بررسی کنند که آیا عناصر طراحی خاصی می‌توانند تعصب جنسیتی را کاهش دهند یا خیر.
برای آزمایش دوم خود، این گروه منحصرا بر دانشجویان یک دانشگاه تمرکز کردند که معمولا در سلسله مراتب اجتماعی، موقعیت‌های کم‌قدرتی را اشغال می‌کنند. آنها از ربات Servi شرکت Bear Robotics با صفحه نمایش آی‌پدی استفاده کردند که ویژگی‌های صورت آبی «مردانه» یا صورتی «زنانه» را نشان می‌داد. هر دو طرح شامل ویژگی‌هایی بودند که چیزی را که روانشناسان اثر «طرحواره کودک» می‌نامند یعنی صورت‌های گرد، چشم‌های بزرگ، چانه و بینی کوچک را تحریک می‌کنند که انسان‌ها به طور غریزی آنها را زیبا و قابل اعتماد می‌دانند.
وقتی ربات‌ها این ویژگی‌های زیبا و نوزادگونه را نشان می‌دادند، تعصب جنسیتی به طور کامل از بین می‌رفت. هر دو شرکت‌کننده مرد و زن صرف نظر از نشانه‌های جنسیتی، به طور مشابه به ربات‌های زیبا پاسخ دادند.
محققان دریافتند که بامزگی، ویژگی‌های اجتماعی را افزایش می‌دهد که می‌تواند ویژگی‌های اقتداری را که معمولا با چهره‌های مردانه مرتبط است، کاهش دهد. این امر به ویژه در مورد ربات‌های با ظاهر مردانه صادق است، جایی که بامزگی، ویژگی‌های اقتداری را که در غیر این صورت ممکن است باعث شود زنان بی‌قدرت آنها را متقاعدکننده‌تر بدانند، کاهش می‌دهد.
پنگ می‌گوید: کسب و کارهایی که می‌خواهند کلیشه‌های جنسیتی را کاهش دهند، می‌توانند استفاده از یک طراحی بامزه برای ربات‌های خود استفاده کنند.
هتل‌ها، فروشگاه‌های خرده‌فروشی و سایر محیط‌های خدماتی به طور فزاینده‌ای از ربات‌ها برای تعاملات با مشتری استفاده می‌کنند.
طراحان این ربات‌ها اکنون باید در نظر بگیرند که چگونه ویژگی‌های جنسیتی آنها ممکن است بر اساس جمعیت‌شناسی بر پاسخ‌های مشتری تأثیر بگذارد.
به جای انتخاب بین ربات‌های شبیه مرد یا شبیه زن، کسب‌وکارها می‌توانند ویژگی‌های زیبایی را در خود جای دهند که به خنثی کردن تعصبات جنسیتی کمک می‌کند و در عین حال مزایای طراحی انسان‌وار (شباهت به انسان) را حفظ می‌کند. این به آنها اجازه می‌دهد تا تعاملات جذاب انسان و ربات را بدون تقویت کلیشه‌های بالقوه مشکل‌ساز حفظ کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/815558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

بهره‌برداری از پروژه جهاد آبرسانی در بخش اسالم شهرستان تالش

پس لرزه اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکرات/ نماینده رشت: نمی گذاریم سرنوشت لیبی در ایران تکرار شود

محکومیت بیش از 3 میلیارد ریالی فروشنده کولر قاچاق در گیلان

بارش های همرفتی و فصلی در گیلان شدت می گیرد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟

آسیب‌های کمال‌گرایی والدین نسبت به دانش‌آموز

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مسجد کانون همبستگی و محله محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی است

نامه دعوت به زیارت؛ دخترانی که به عشق امام رضا(ع) باحجاب شدند

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

یادمان شهید گمنام فومن افتتاح شد

کاهش 1.7 درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی

دستور رئیس مجلس درباره پیگیری رسیدگی‌ها درخصوص روستای خرشک

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در شفت

بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت آغاز شد

آغاز بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

هلال‌احمر گیلان عضو جدید می‌پذیرد

رونمایی از 2 کتاب در غرفه وزارت خارجه در نمایشگاه کتاب

گشتی در نمایشگاه کتاب تهران

زنی با فرمولِ رؤیاها؛ ریاضیدانی که برگه امتحانش را پاره کرد اما تاریخ را نوشت

دختری 18 ساله‌ام و بابت رفتارهای شوهر عمه‌ام معذبم

گروه های جهادی با میدان داری نقشه های دشمنان را خنثی می کنند

عکس/ توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در گیلان!

صنایع پرمصرف برق گیلان ملزم به صرفه‌جویی 25 درصدی شدند

از بندر تا ریل؛ گیلان در مسیر تبدیل شدن به قطب ترانزیت منطقه

بسیج سازندگی، بازوی توانمند دولت در مدیریت بحران و محرومیت‌زدایی

اقدامات آسان و کم‌هزینه برای سلامت ‌روان

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

گروه جهادی شهدای رسانه فومن برگزیده شد

قابی خاطره انگیز از مراسم تجلیل از معلمان شهرستان تولمات + عکس

گروه جهادی بسیج رسانه شهدای فومن برگزیده شد

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند