نسیم گیلان

آخرين مطالب

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی اقتصادی

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / عطر شالیزارهای گیلان تو را به بهشت می‌برد ولی در سال‌های اخیر رشد قارچ‌گونه ویلاهای رنگارنگ، همچون وصله‌ای ناجور این زیبایی را خدشه‌دار کرده است. 
ویلاهای شکیل و زیبایی که بیشتر آنها استراحتگاه موقت مالکینش هستند، همچون ماری خوش خط و خال در میان شالیزارهای برنج خزیده و آرام آرام زمین‌های حاصلخیز را می‌بلعد و این کابوس شالیکارانی است که دل به زمین بسته‌اند و رنجِ برنج را به جان خریده‌اند؛ یکی از چندین دغدغه‌ای است که این روزها نه فقط شالیکاران بلکه اهالی گیلان را نگران کرده است.
فرشته کم‌گوی، بانوی شالیکار گیلانی که امسال به عنوان تولیدکننده برتر برنج در سطح ملی انتخاب شده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از کودکی کشاورزی را از پدربزرگم فرا گرفتم و گویی من هم با ساقه‌های برنج قد کشیدم و هر چه بزرگتر می‌شدم علاقه‌ام به شالیکاری بیشتر می‌شد.
وی با بیان اینکه سال‌ها قبل و بعد از فوت پدربزرگم زمین‌ها بین وارثین تقسیم شد ولی عشق من به شالیزارهای هیچگاه از بین نرفت، افزود: به مرور زمان زمین‌ها را از خانواده‌ام خریدم و در سال‌های بعدتر نیز بخش‌هایی از زمین‌های اطراف را خریداری و به زمین‌های موجود اضافه کردم و در واقع کار در زمین‌های کشاورزی برایم یک حرفه شد.
این بانوی فعال حوزه کشاورزی با تاکید بر اینکه اگر اوضاع تبدیل شالیزارها به محلی برای ساخت ویلاها با همین سرعت پیش برود آینده برنج گیلان را خطرناک می‌بینم ، گفت: یکی از معضلات بزرگ زمین‌های کشاورزی تبدیل شالیزارها به ساختمان‌های ویلایی است. در ابتدا زمین‌های شالیزاری را به حال خود رها کرده و کشت نمی‌کنند. چند وقت بعد در آن خاک، نخاله و سنگ می‌ریزند و پس از چند سال هم می‌بینی در آنجا یک ویلا سبز شده و اگر این مسئله همینطور ادامه داشته باشد کشاورزی در گیلان از بین می‌رود.
کم‌گوی تصریح کرد: اگر ویلا و شهرک برای اهالی همین منطقه باشد حداقل دغدغه شهر و استان را دارند ولی عموما غیربومی‌ها از شهرهای دیگر آمده‌اند و صرفاً به عنوان یک محل گردشگری برای برخی از روزهای سال این ویلا را ساخته‌اند و قطعاً دغدغه‌ای جز تفریح ندارند.
این بانوی گیلانی با بیان اینکه معماری ویلاهای ساخته شده سنخیتی با فرهنگ و اقلیم گیلان نداشته و بوی غربت می‌دهد و باعث از بین رفتن معماری بومی و روستایی شده، تصریح کرد: در کنار توجه به مسائل مرتبط با احداث بنا باید ضوابط معماری بومی نیز در نظر گرفته شود.
نگاهی به سختی‌های کشاورزی در گیلان از زبان بانوی شالیکار
کم‌گوی که این روزها در 16 هکتار اراضی شالیزاری علاوه بر تولید محصول سالم، در کنار جهادکشاورزی اقدامات ترویجی انجام می‌دهد، با اشاره به حمایت‌هایی که جهاد کشاورزی شهرستان خمام از او داشت، گفت: مشکلات در بخش کشاورزی زیاد است یکی از آنها بروکراسی اداری است.
وی که تلاش کرده استفاده از اردک و زنبور را جایگزین سموم برای مبارزه با آفات برنج کند، افزود: همه کشاورزان باید تلاش کنند محصول عاری از سم تولید کنند و به نظرم باید در این بخش تبلیغات بیشتری انجام شود.
وی افزود: تقریبا هر سال یک برند از کودهای شیمیایی وارد بازار می‌شود من به عنوان خریدار باید دقت لازم را داشته باشم و کود واقعی را از تقلبی تشخیص دهم در نتیجه دائما باید وقت گذاشته و دنبال شرکت‌های معتبر بروم.
این بانوی شالیکار نمونه ملی در حال راه‌اندازی یک خط مینی کارخانه و بسته‌بندی برنج است و در کنار آن فعالیت‌ در زمینه بوم‌گردی، کشت دوم برنج، پرورش ماکیان، پیگیری برای تامین علوفه را نیز در دست اقدام دارد و یک مجموعه کامل کشاورزی ایجاد کرده و در حال پیگیری ثبت برند محصول ارگانیک برای صادرات همچنین پیگیراحداث شهرک گلخانه‌ای است، گفت: هرچند منابع علمی و سایت‌های معتبر برای مطالعات دانش روز کشاورزی وجود دارد ولی قطعاً یک کشاورز محلی نمی‌تواند از این منابع آنگونه که لازم است استفاده کند لذا در این زمینه کارشناسان کشاورزی تا حد ممکن می‌توانند کمک کار باشند.
کم‌گوی با بیان اینکه کشاورزان به صورت سنتی و تجربی مراحل کاشت، داشت و برداشت را فرا گرفته‌اند، تاکید کرد: به نظر من مهمترین مسئله تهیه کود است که این روزها در جامعه کشاورزی به یکی از مشکلات مهم تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات ما تامین آب کشاورزی است، تصریح کرد: پارسال سنبل آبی همه رودخانه اصلی منتهی به زمین ما را تحت سلطه گرفته بود که به صورت خودجوش و با هزینه شخصی چندین کیلومتر از مسیر رودخانه را پاکسازی کردم همه این‌ها در صورتی است که قبض برق با رقم‌های وحشتناک برایم می‌آید.
این بانوی شالیکار همچنین با اشاره به اینکه واردات برنج یکی از آن مواردی است که رنج برنج را زیاد می‌کند، تصریح کرد: وقتی ساقه‌های برنج بالا آمدند شنیدن خبر واردات برنج؛ کمر شالیکار را خم می‌کند در حالی که خرید محصول با قیمت خوب یکی از آرزوهایی است که همه کشاورزان پس از رنج‌هایی که برای بالا آوردن برنج می‌کشند انتظار دارند.
وی افزود: کمبود گازوئیل برای ماشین آلات کشاورزی و خرید آزاد این سوخت، بالا بودن دستمزد روزانه کارگران شالیزارها از دیگر مشکلات فعال و کشاورزان عرصه تولید برنج است.
امروزه یکی دیگر از مشکلات حوزه کشاورزی و زندگی در روستاهای وجود مرغداری‌های متعدد در اطراف محل سکونت و مزارع کشاورزی است که بدون در نظر گرفتن موارد زیست محیطی با سوزاندن لاشه مرغ‌ها موجب تولید آلودگی آب، خاک و هوا می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/815722/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار زرد هواشناسی برای رگبار و رعدوبرق در گیلان

پایان گروگان‌گیری در رودبار جنوب با تلاش نیروهای امنیتی و اطلاعاتی

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

همه تمهیدات برای اجرای امتحانات نهاییِ سالم در گیلان

210 نیروی آموزش دیده، مهیای حفاظت امتحانات نهایی استان گیلان

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

پایان سال‌های رکود قایق‌ها در انزلی

احضار بلاگر رشتی به‌دلیل نقض حریم خصوصی همسر سابق

امنیت امروزمان را مدیون خون شهدا هستیم

گروه جهادی شهدای رسانه فومن برگزیده شد

رنگ لباس چه تأثیری روی رفتار ما دارد؟

سخنگوی دولت به گیلان سفر می کند

احضار بلاگر رشتی به دلیل نقض حریم خصوصی همسر سابقش

رفع تعرض حدود یک هکتار از اراضی کشاورزی در گیلان

شهرک تخصصی نساجی در رشت راه اندازی می‌شود

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره فضای باز اعلام شدند

گره‌گشایی از معضل رسوبات در مسیر قایقرانی و اسکله‌های انزلی

لزوم همراهی اصحاب رسانه در راستای حل مشکلات گیلان

پیشگیری از وقوع جرم از اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

پیشگیری از وقوع جرم اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

مقابله با ساخت‌ و ساز غیرمجاز در اولویت کارهای دهیاران قرار گیرد

«فرزندآوری» مأموریت شرعی، ملی و بهداشتی

ضرورت حمایت از صنعت دخانیات و احیای 284 واحد راکد در گیلان

شتاب در لایروبی رودخانه پیربازار با مشارکت بسیج سازندگی

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

آیت‌الله بهجت، گوهر کم‌نظیر زمانه خود

پیگیری ثبت تالاب کوهستانی دریاچه گهر در کنوانسیون

خدمت صادقانه به مردم مهم‌ترین معیار پذیرش مسئولیت در نظام است

استاندار گیلان: سیره آیت‌الله بهجت چراغ راه هدایت انسان‌ها و مسئولان است

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

پس لرزه اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکرات/ نماینده رشت: نمی گذاریم سرنوشت لیبی در ایران تکرار شود

محکومیت بیش از 3 میلیارد ریالی فروشنده کولر قاچاق در گیلان

بارش های همرفتی و فصلی در گیلان شدت می گیرد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟

آسیب‌های کمال‌گرایی والدین نسبت به دانش‌آموز

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا