نسیم گیلان

آخرين مطالب

این گیاه در آمریکا منقرض شد! علمي

این گیاه در آمریکا منقرض شد!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /بالا آمدن دریاها باعث انقراض اولین گیاه در ایالات متحده که یک کاکتوس نادر شش متری بود، شد.
کارشناسان نخستین انقراض محلی گونه‌های گیاهی را به دلیل افزایش سطح آب دریاها در ایالات متحده ثبت کردند.
به نقل از اس‌ای، محققان می‌گویند گونه‌ای نادر از کاکتوس درختی در فلوریدا منقرض شده است و گمان می‌رود اولین گونه از بین رفته در اثر بالا آمدن سطح دریا در ایالات متحده باشد.
/


این کاکتوس درختی به نام کی لارگو(Key Largo) با ارتفاع بیش از 20 فوت، زمانی یکی از ساکنان زیبای «فلوریدا کیز»(مجمع الجزایری در سواحل جنوبی فلوریدا) بود، اما امروزه این گونه منحصر به فرد قربانی بالا آمدن سطح آب دریاها شده است.
جنیفر پوسلی مدیر حفاظت منطقه‌ای در باغ گیاه‌شناسی استوایی فیرچایلد و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: متاسفانه کاکتوس درختی Key Largo ممکن است زنگ خطری برای واکنش سایر گیاهان ساحلی به تغییرات آب و هوایی باشد.
کاکتوس درختی Key Largo که با نام علمی Pilosocereus millspaughii شناخته می‌شود، هنوز می‌تواند در تعداد انگشت شماری از جزایر پراکنده در دریای کارائیب، از جمله شمال کوبا و بخش‌هایی از باهاما یافت شود. با این حال، حضور آن در ایالات متحده، جایی که برای اولین بار در سال 1992 مشاهده شد، پایان یافت.


تهدیدهای سه‌گانه
کاکتوس درختی با یک تهدید سه گانه روبرو بود. اول بالا آمدن آب اقیانوس‌ها که آب شور را به این گیاه رساند، دوم طوفان‌هایی که خاک را با جزر و مد بالا آوردند و سوم، گیاهخواری حیوانات. تا سال 2021 خوشه‌ای از حدود 150 کاکتوس درختی که زمانی پر رونق بود تنها به شش اصله بیمار کاهش یافت.
برای سال‌ها محققان حتی از وجود کاکتوس درختی Key Largo در ایالات متحده اطلاعی نداشتند. ابتدا به خاطر خویشاوند نزدیکش یعنی کاکتوس درختی Pilosocereus robinii اشتباه گرفته شد و همین شناسایی دیرهنگام بود که تلاش‌های حفاظتی را به تاخیر انداخت.
در سال 2019، آلن فرانک مدیر مجموعه هرباریوم در موزه تاریخ طبیعی فلوریدا به این نتیجه رسید که جمعیت این درختان تنها مورد از این گونه است که تاکنون در ایالات متحده گزارش شده است.
/


این کاکتوس درختی به نام کی لارگو(Key Largo) با ارتفاع بیش از 20 فوت، زمانی یکی از ساکنان زیبای «فلوریدا کیز»(مجمع الجزایری در سواحل جنوبی فلوریدا) بود، اما امروزه این گونه منحصر به فرد قربانی بالا آمدن سطح آب دریاها شده است.
جنیفر پوسلی مدیر حفاظت منطقه‌ای در باغ گیاه‌شناسی استوایی فیرچایلد و نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: متاسفانه کاکتوس درختی Key Largo ممکن است زنگ خطری برای واکنش سایر گیاهان ساحلی به تغییرات آب و هوایی باشد.
کاکتوس درختی Key Largo که با نام علمی Pilosocereus millspaughii شناخته می‌شود، هنوز می‌تواند در تعداد انگشت شماری از جزایر پراکنده در دریای کارائیب، از جمله شمال کوبا و بخش‌هایی از باهاما یافت شود. با این حال، حضور آن در ایالات متحده، جایی که برای اولین بار در سال 1992 مشاهده شد، پایان یافت.

" alt="نسیم گیلان" width="100%" />

سالها خسارت
باغ گیاه‌شناسی استوایی فیرچایلد از قبل نظارت بر جمعیت این کاکتوس‌های درختی را در این منطقه آغاز کرده بود.
هر دوی این کاکتوس‌ها با چالش‌های مشابهی روبرو بودند. توسعه آنها در کیز، زیستگاه آنها را فشرده کرد، در حالی که افزایش سطح دریا باعث نفوذ آب شور و تخلیه خاک شد. بدین ترتیب جمعیت کاکتوس‌های درختی کی لارگو از بین رفت و این گونه در سال 1984 به عنوان در معرض خطر انقراض ملی اعلام شد.
در سال 2015 بود که محققان متوجه علائم هشدار دهنده برای کاکتوس کی لارگو شدند. حیوانات علفخوار شروع به جشن گرفتن با این کاکتوس کردند که به احتمال زیاد به دلیل کمبود آب شیرین ناشی از سیلاب‌های آب شور بود.
جیمز لانژ یکی از نویسندگان این مطالعه و پژوهشگر گیاه‌شناس در فیرچایلد می‌گوید: در سال 2011 ما شروع به مشاهده سیل آب شور از جزر و مد در منطقه کردیم. این جزر و مد، مقدار آب شیرین موجود برای پستانداران کوچک را محدود می‌کند و می‌تواند با هدف قرار دادن این کاکتوس توسط این حیوانات مرتبط باشد، اما ما نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم. اما ما هرگز خوردن کاکتوس توسط این حیوانات را در هیچ کجای این منطقه ندیده بودیم.
پس از آن طوفان ایرما در سال 2017 رخ داد که باعث طوفانی فاجعه‌بار و جاری شدن سیل در این جزیره شد.
آسیب پذیری کاکتوس Key Largo با این طوفان آشکار شد. بلندترین نقطه این جزیره تنها 15 فوت بالاتر از سطح دریا قرار دارد و مناطق وسیعی از آن برای روزها زیر آب ماند و محققان برای کمک به حیوانات رنج‌دیده این جزیره، استخرهای پر از آب شیرین برای توله‌های حیوانات راه‌اندازی کردند.
بنابراین با وجود تمام این تهدیدات، تنها شش ساقه کاکتوس درختی Key Largo توانستند تا سال 2021 زنده بمانند.
البته محققان این شش ساقه باقی مانده را نجات دادند و آنها را در گلخانه‌ها یا زیستگاه‌های کنترل شده در فضای باز پیوند زدند، اما متأسفانه در حال حاضر دیگر هیچ نمونه طبیعی از کاکتوس درختی Key Largo وجود ندارد.
با این حال، امیدی برای آینده وجود دارد، چرا که محققان احتمال معرفی مجدد این گونه به طبیعت را رد نکرده‌اند.
جورج گان یکی از نویسندگان این مطالعه و مدیر اجرایی موسسه حفاظت منطقه‌ای می‌گوید: ما در آستانه از دست دادن تنوع زیستی هستیم. تحقیقات ما در فلوریدای جنوبی در 25 سال گذشته نشان می‌دهد که بیش از یکی از هر چهار گونه گیاهی بومی در معرض خطر انقراض منطقه‌ای قرار دارند یا به دلیل از بین رفتن زیستگاه، جمع‌آوری بیش از حد، گونه‌های مهاجم و سایر محرک‌های تخریبی از بین رفته‌اند. بیش از 50 مورد در حال حاضر از بین رفته‌اند که از میان آنها چهار مورد دچار انقراض جهانی شده است.
این مطالعه در مجله Botanical Research Institute of Texas منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/761822/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محورهای مواصلاتی گیلان شلوغ و پرتردد است

تصویری از سیاره ی مریخ و صدای وزش باد در این سیاره

داستانک/ امید آدم ها

سال نو و اتفاقات جالب در فضا

‌ویدیویی فوق العاده زیبا از وصل شدنِ کپسولِ dragon به ایستگاه فضایی بین المللی

سیره آیت‌الله بهجت در شب‌های قدر

ابراز امیدواری استاندار گیلان برای رونق اقتصاد استان

سرودن شعر شنیدنی در وصف حال و روز عید و شب‌های قدر

دیدگاه نظامی در مورد جاودانه بودن سخن آدمی از زبان بهمن بنی‌هاشمی

آثار به جا مانده از پروژه ی آپولو در سطح ماه

بازار بندرانزلی در آستانه سال نو

آیت الله بهجت شب قدر را اینگونه می‌گذراند

خواندن شعر شنیدنی درباره شب ضربت خوردن امیرالمومنین (ع)

محققان آمریکایی؛ داشتن خواهر می‌تواند شما را به فرد بهتری تبدیل کند

ثبت یک تصویر واقعی از یک پدیده نجومی

پیش بینی آب و هوای رشت فردا جمعه 1 فروردین 1404

تحقق شعار سال با همدلی مردم و مسئولان شکل می گیرد

غزلی زیبا از مولانا

ماه‌گرفتگی کلی و خورشیدگرفتگی حلقوی؛ رویدادهای جذاب نجومی سال 1404

تحقق بودجه 380 میلیارد تومانی شهرداری لنگرود در سال 1403

پیام نوروزی نماینده ولی فقیه در گیلان

افسردگی از دید دکتر انوشه

نابغه ترین فرد تاریخ کیست؟

مراسم معنوی تحویل سال نو در گلزار شهدای گیلان برگزار شد+عکس

مراسم معنوی تحویل سال نو در گلزار های شهدای گیلان برگزار شد+عکس

امیدوارم سال جدید بسیار پر خیر و برکت برای مردم گیلان باشد

پیام نوروزی نماینده ولی فقیه در گیلان+ فیلم

امیدوارم سال جدید برای مردم گیلان پرخیر و برکت باشد

خواندن شعری زیبا در وصف امیرالمومنین (ع) تقدیم به پدران ایران زمین

چالشی برای المپیکی‌ها؛ حرکات بریک‌دنس ربات انسان‌نمای اطلس را ببینید

تلاش برای رونق اقتصادی گیلان در سال جدید

آخرین وضعیت جاده‌های گیلان

سرودن چند بیت شعر زیبا در وصف امیرالمومنین (ع)

کفتربازی، کلید موفقیت دانشمند ایرانی!

کاهش 5 درجه ای دمای هوای گیلان

شعری زیبا در وصف حیدر کرار امیرالمومنین (ع)

دعوا بر سر یک تعریف دقیق از «عامل هوش مصنوعی»

ترافیک در محور‌های ورودی گیلان

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

چرا برای درک سلامت پروازهای فضایی به فضانوردان زن بیشتری نیاز داریم؟

696 میلیون دلار کالا از گیلان صادر شد

خواندن شعر زیبای خانه پدری برای مولا علی (ع)

پیام تبریک سرپرست آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن نوروز 1404

پیام تبریک مدیرعامل شرکت بیمه دی به مناسبت آغاز سال جدید

90 پایگاه اورژانس در گیلان آماده خدمات رسانی به مسافران نوروزی است

ورود بیش از 411 هزار خودرو طی یک هفته گذشته به گیلان

ترافیک سنگین در چالوس و آزادراه تهران – شمال

استاندار گیلان به پویش «نه به تصادف» پیوست

پیام تبریک سرپرست آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن نوروز 1404

دانش آموزان انزلی زمینه ساز آزادی زندانیان جرائم غیر عمد شدند