نسیم گیلان

آخرين مطالب

ایجاد حکمرانی اسلامی یکی از دستاوردهای مهم و اثرگذار وحدت حوزه و دانشگاه است سیاسی

ایجاد حکمرانی اسلامی یکی از دستاوردهای مهم و اثرگذار وحدت حوزه و دانشگاه است
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان- حجت الاسلام محمد دادسرشت مدیر حوزه های علوم اسلامی دانشگاهیان کشور در گفت و گویی افزود: این در حالی است که راهبرد امام راحل در بیان ارتباط حوزه و دانشگاه دستاوردهای بسیاری را با خود به همراه دارد که با ایجاد دبیرخانه متمرکز می‌توان تاثیر گذاری این ارتباط در ایجاد حکمرانی اسلامی را به خوبی نشان داد.

وی ادامه داد: در طول انقلاب اسلامی شکل گیری پژوهشکده‌ها و اندیشکده های مختلف در کنار دانشگاههایی مانند دانشگاه رضوی، امام صادق (ع) و امام باقر(ع) نیز با این رویکرد شکل گرفته است.

مدیر حوزه های علوم اسلامی دانشگاهیان کشور اظهار کرد: تاکنون بیش از 2 هزار کتاب توسط دانشگاهیان در خصوص موضوعات حوزوی و برعکس به نگارش درآمده است که نشان از وجود ظرفیت بسیار بالا در ارتباط بین حوزه و دانشگاه است.

او گفت: وحدت حوزه و دانشگاه قرار نیست که منجر به تبدیل شدن دانشگاه به حوزه و یا برعکس شود زیرا هر کدام از آنها باید مسیر علمی خود را با توجه به خاستگاه خود دنبال کنند و از سوی دیگر نیاز به ایجاد مفاهمه بین حوزه و دانشگاه هستیم تا امکان گفت و گو بر اساس دستاوردهای علمی با نگاه معنوی فراهم شود.

حجت الاسلام دادسرشت با اشاره به ظرفیت های هر دو نهاد حوزه و دانشگاه برای پاسخ به نیازهای جامعه افزود: دانشگاه با توجه به اینکه با مسائل علمی و اجتماعی جامعه در ارتباط است، می تواند چالش های اجتماعی را در قالب سوال به حوزه ارائه دهد و حوزه نیز با توجه به در اختیار داشتن منابع فاخر دین به این سوالات پاسخ دهد.

وی با بیان اینکه برگزاری نشست های تالار گفت و گوی وحدت حوزه و دانشگاه برگرفته از چالش‌های موجود در جامعه است، افزود: در تلاش هستیم تا با نگاه علمی و با استفاده از رهنمودهای دینی، در هر دوره به نیازهای روز جامعه پاسخ داده شود و سپس دستاوردهای هر نشست نیز در اختیار نهادهای ذیربط قرار گیرد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: تمدن سازی با استفاده از دانش های مرتبط با اخلاق همچون اخلاق پزشکی و یا اخلاق استفاده از هوش مصنوعی برای سلامت جامعه شکل می‌گیرد، این در حالی است که نیازهای جامعه نیز به روز شده و باید در مسیر حرکت، برخی از موانع را برای پیشبرد جامعه برداریم.

او اضافه کرد: از سوی دیگر با توجه به اینکه قرار نیست همه، یک جور فکر کنند بلکه باید با استفاده از اختلاف‌ها در تولید اندیشه و سپس اجرای آن در جامعه به یک وحدت گفتمانی و مفاهمه دست پیدا کنیم.

حجت الاسلام دادسرشت گفت: نقد کتابهای حوزوی در دانشگاه و برعکس می تواند به بهره مندی دو طرف از دانش یکدیگر کمک کند تا در نهایت به این گفت و گو برسیم و طی کردن این مسیر نیاز به تکمیل و ارتقاء کارکرد دارد زیرا تولیدات بسیاری ایجاد شده ولی بهره برداری از آن به خوبی فراهم نشده است تا امکان به کارگیری پاسخ ها در متن جامعه فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه برای جامعه سازی نیاز به تغییر سبک زندگی مردم بر اساس رهنمودهای دینی است، افزود: توصیه‌های قرآنی و دینی با نگاه و ایجاد گفتمان علمی و دانشگاهی قابلیت پذیرش در جامعه را دارد.

مدیر حوزه های علوم اسلامی دانشگاهیان کشور بیان کرد: با استفاده از داده‌های قرآنی که از سوی خداوند متعال برای زندگی سعادتمندانه مردم اکنون در اختیار ما قرار دارد، می توانیم در جامعه اسلامی یک تحول و جهش علمی به وجود آوریم، درحالیکه تاکنون به این مسئله نگاه جدی صورت نگرفته است.

او با اشاره به اینکه با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری برای رسیدن به تمدن اسلامی باید دولت اسلامی شکل گیرد، اظهار کرد: مردم با مشارکت در مسائل فرهنگی، مراسم های مذهبی و مشارکت های سیاسی از جمله انتخابات و راهپیمایی‌ها نشان داده اند که ما اکنون در مرحله جامعه سازی اسلامی قرار داریم و نهایت این مسیر نیز رسیدن به حکمرانی دینی و زمینه سازی ظهور است.

حجت الاسلام دادسرشت با اشاره به نگاه امام راحل پیرامون حوزه و دانشگاه گفت: در طول انقلاب اسلامی راهبرد وحدت این دو نهاد نخبگانی در کنار هم منجر به انجام کارهای پژوهشی مشترک شد که برخی از نتیاج آن در جامعه ما اجرا شده است.

وی افزود: ایجاد دفاتر نهاد مقام معظم رهبری و استفاده از ظرفیت روحانیان در دانشگاه کمک کرد تا معنویت و مباحث اخلاقی در محیط دانشگاه و در میان دانشجویان جریان داشته باشد.

مدیر حوزه های علوم اسلامی دانشگاهیان با اشاره به اینکه سند ایجاد دانشگاه اسلامی از 20 سال گذشته در کشور پیگیری می شود و آخرین نسخه این سند در سال 92 ابلاغ شد، افزود: این سند با کمال تاسف در راهبردهای فرهنگ - تربیت و آموزش - پژوهش و فناوری و مدیریت دانشگاه‌ها به خوبی پیگیری نشد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، وی گفت: این سند قرار است تا از تقلید داشته های علوم غربی در دانشگاه ها کم کرده و متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی، داشته های اسلامی و بومی خود را به خصوص در علوم انسانی که پایه ساز تفکر جامعه است را فراهم کند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/704005/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

آیت‌الله بهجت، گوهر کم‌نظیر زمانه خود

پیگیری ثبت تالاب کوهستانی دریاچه گهر در کنوانسیون

خدمت صادقانه به مردم مهم‌ترین معیار پذیرش مسئولیت در نظام است

استاندار گیلان: سیره آیت‌الله بهجت چراغ راه هدایت انسان‌ها و مسئولان است

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

بهره‌برداری از پروژه جهاد آبرسانی در بخش اسالم شهرستان تالش

پس لرزه اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکرات/ نماینده رشت: نمی گذاریم سرنوشت لیبی در ایران تکرار شود

محکومیت بیش از 3 میلیارد ریالی فروشنده کولر قاچاق در گیلان

بارش های همرفتی و فصلی در گیلان شدت می گیرد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟

آسیب‌های کمال‌گرایی والدین نسبت به دانش‌آموز

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مسجد کانون همبستگی و محله محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی است

نامه دعوت به زیارت؛ دخترانی که به عشق امام رضا(ع) باحجاب شدند

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

یادمان شهید گمنام فومن افتتاح شد

کاهش 1.7 درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی

دستور رئیس مجلس درباره پیگیری رسیدگی‌ها درخصوص روستای خرشک

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در شفت

بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت آغاز شد

آغاز بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

هلال‌احمر گیلان عضو جدید می‌پذیرد

رونمایی از 2 کتاب در غرفه وزارت خارجه در نمایشگاه کتاب

گشتی در نمایشگاه کتاب تهران

زنی با فرمولِ رؤیاها؛ ریاضیدانی که برگه امتحانش را پاره کرد اما تاریخ را نوشت

دختری 18 ساله‌ام و بابت رفتارهای شوهر عمه‌ام معذبم

گروه های جهادی با میدان داری نقشه های دشمنان را خنثی می کنند

عکس/ توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در گیلان!

صنایع پرمصرف برق گیلان ملزم به صرفه‌جویی 25 درصدی شدند

از بندر تا ریل؛ گیلان در مسیر تبدیل شدن به قطب ترانزیت منطقه