نسیم گیلان

آخرين مطالب

موزهایی که سیاه نمی‌شوند! علمي

موزهایی که سیاه نمی‌شوند!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان- یک شرکت زیست‌فناوری کشاورزی موسوم به تروپیک(Tropic) ادعا می‌کند که «موز سیاه نشونده» آن می‌تواند راه حل بیماری پاناما باشد.

سیاه شدن موز یک فرآیند طبیعی است که در طول زمان به دلیل رسیدن بیش از حد این میوه و تولید بیش از حد اتیلن رخ می‌دهد. تبدیل شدن رنگدانه‌های زرد به قهوه‌ای را قهوه‌ای شدن آنزیمی می‌نامند که به وسیله مقدار زیادی اتیلن رخ می‌دهد.

در حالی که هیچ مشکل سلامتی ناشی از خوردن موز سیاه شده وجود ندارد، اما مزه آن گاهی بسیار شیرین می‌شود که خوشایند برخی افراد نیست و همچنین گاهی کپک می‌زند و بوی نامطبوعی از آن به مشام می‌رسد.

اکنون شرکت تروپیک ادعا کرده که این مشکل را حل کرده است. آنها با استفاده از فناوری ویرایش ژن، موزهای مختلفی را برای تولید موزهای مقاوم در برابر بیماری که سیاه نمی‌شوند و همچنین می‌توانند مشکل بیماری پاناما را حل کنند، ساخته‌اند.

بیماری پاناما(TR4) یک بیماری جدی برای میوه موز و یکی از شدیدترین تهدیدات صنعت موز در جهان امروز است که تاکنون هیچ درمان شناخته شده یا گونه‌ای از موز که در برابر این بیماری مقاوم باشد، کشف نشده است.

این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرده است که «موزهای سیاه نشونده» آن از وزارت کشاورزی فیلیپین مجوز دریافت کرده‌اند و فرآیند نظارتی ویرایش ژن دقیقی دارد.

کاهش انتشار 25 درصدی کربن به واسطه موز اصلاح شده ژنتیکی

در ادامه این بیانیه آمده است که موزهای قهوه‌ای نشونده تروپیک به طور بالقوه می‌توانند ضایعات مواد غذایی و انتشار کربن دی اکسید را تا بیش از 25 درصد کاهش دهند.

با توجه به اینکه بیش از 60 درصد از موزهای صادراتی قبل از رسیدن به دست مصرف کننده بیمار می‌شوند یا ضایع می‌شوند، این موزهای اصلاح شده ژنتیکی می‌توانند از کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای معادل حذف دو میلیون وسیله نقلیه مسافربری از جاده در سال پشتیبانی کنند.

این شرکت امیدوار است که موز سیاه نشونده آن به زودی در کشور فیلیپین که یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان برتر جنوب شرقی آسیا است، رایج شود. گفتنی است که این کشور به دلیل بیماری پاناما سهم بازار جهانی خود را در صنعت موز به میزان قابل توجهی کاهش یافته می‌بیند.

بیماری پاناما یک مشکل بزرگ در کشورهایی مانند لائوس، ویتنام، مالزی، اندونزی، چین، فیلیپین، موزامبیک، پاکستان، هند و کشورهای دیگر است که صادرات موز دارند. تخمین زده می‌شود که بیش از 80 درصد از تولید جهانی موز در معرض خطر بیماری پاناما قرار دارد که توسط قارچی به نام Fusarium oxysporum که در خاک زندگی می‌کند، ایجاد می‌شود. این قارچ نمی‌تواند ریشه‌کن شود و این پتانسیل را دارد که برای چندین دهه در خاک زنده بماند.

علائم بیماری پاناما در گیاهان موز شامل زردی و پژمرده شدن برگ‌ها است که با پیشرفت بیماری، علائم شدیدتر می‌شوند و حاشیه برگ‌ها و پایه برگ‌های مسن‌تر شروع به قهوه‌ای شدن می‌کند.

دولت فیلیپین فرآیندی مبتنی بر علم، شفافیت و کارآمدی را برای ارزیابی ایمنی گیاهان ویرایش شده ژنی آغاز کرده است. این دقیقاً همان نوع ابتکاری است که شرکت‌هایی مانند تروپیک را تشویق می‌کند تا در فناوری‌های نوآورانه سرمایه‌گذاری کنند و راه حل‌های پایدار برای کشاورزان ایجاد کنند.

شرکت تروپیک در حال حاضر در زمینه تولید انواع سالم‌تر و قوی‌تر از محصولات استوایی مانند موز، قهوه و برنج فعالیت می‌کند.

در بیانیه این شرکت آمده است که جمعیت رو به رشد، یک بحران شدید امنیت غذایی و زنجیره تامین را به همراه دارد که با تغییرات آب و هوایی و عوامل اقتصادی در حال تشدید شدن است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/695995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مسجد کانون همبستگی و محله محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی است

نامه دعوت به زیارت؛ دخترانی که به عشق امام رضا(ع) باحجاب شدند

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

یادمان شهید گمنام فومن افتتاح شد

کاهش 1.7 درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی

دستور رئیس مجلس درباره پیگیری رسیدگی‌ها درخصوص روستای خرشک

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در شفت

بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت آغاز شد

آغاز بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

هلال‌احمر گیلان عضو جدید می‌پذیرد

رونمایی از 2 کتاب در غرفه وزارت خارجه در نمایشگاه کتاب

گشتی در نمایشگاه کتاب تهران

زنی با فرمولِ رؤیاها؛ ریاضیدانی که برگه امتحانش را پاره کرد اما تاریخ را نوشت

دختری 18 ساله‌ام و بابت رفتارهای شوهر عمه‌ام معذبم

گروه های جهادی با میدان داری نقشه های دشمنان را خنثی می کنند

عکس/ توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در گیلان!

صنایع پرمصرف برق گیلان ملزم به صرفه‌جویی 25 درصدی شدند

از بندر تا ریل؛ گیلان در مسیر تبدیل شدن به قطب ترانزیت منطقه

بسیج سازندگی، بازوی توانمند دولت در مدیریت بحران و محرومیت‌زدایی

اقدامات آسان و کم‌هزینه برای سلامت ‌روان

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

گروه جهادی شهدای رسانه فومن برگزیده شد

قابی خاطره انگیز از مراسم تجلیل از معلمان شهرستان تولمات + عکس

گروه جهادی بسیج رسانه شهدای فومن برگزیده شد

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

رپورتاژ سنگین برای یک خبر معمولی| آغاز حفاری اکتشافی در نفت خزر

شکار بزرگترین مرال نر جنگل‌ های هیرکانی | مرال 2 متری شکار دوربین ها شد

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

رفع محرومیت ها در سایه تلاش جهادگران محقق می شود

برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در رشت

رئیس سازمان چای: 25 هزار تن برگ سبز چای خریداری شد

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت

این ستاره نباید اینجا باشد!

قابلیت جدید یک تلسکوپ فضایی برای مطالعه سیاره‌های در حال مرگ

راه‌آهن رشت - آستارا؛ پروژه‌ای برای اتصال ایران به بازارهای بین‌المللی

بسیج در همه بحران ها آماده خدمات رسانی به مردم است

لزوم تقویت زیرساخت‌های امدادی و آموزشی هلال‌احمر در گیلان

افزایش کشفیات مواد مخدردر گیلان؛ استاندار از اقدامات جدید مقابله‌ای خبر داد

عکس روز ناسا از یوگی و دوستان در مریخ!

دیدار مهندس اوحدی با خانواده خلبانان شهید پرواز اردیبهشت