پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
سیاسی

/تاریکی مطلق در وعده‌هایی روشن/

محور رشت - سنگر همچنان در انتظار روشنایی و تکمیل پروژه + ویدئو

محور رشت - سنگر همچنان در انتظار روشنایی و تکمیل پروژه + ویدئو
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان با گذشت سه سال از آغاز پروژه تعریض و ایمن‌سازی جاده سنگر-رشت، این محور همچنان با تاریکی مطلق، عملیات نیمه‌تمام و نبود علائم هشدار مواجه است؛ وضعیتی که به گفته ساکنان محلی، خطر تصادفات را افزایش داده و تردد شبانه را در بخش‌هایی از این مسیر با مشکلات جدی همراه کرده است.
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا/گیلان با گذشت سه سال از آغاز پروژه تعریض و ایمن‌سازی جاده سنگر-رشت، این محور همچنان با تاریکی مطلق، عملیات نیمه‌تمام و نبود علائم هشدار مواجه است؛ وضعیتی که به گفته ساکنان محلی، خطر تصادفات را افزایش داده و تردد شبانه را در بخش‌هایی از این مسیر با مشکلات جدی همراه کرده است.

سه سال از آغاز پروژه تعریض و ایمن‌سازی جاده پرحادثه سنگر-رشت می‌گذرد، اما ساکنان و رانندگان همچنان با تاریکی مطلق، عملیات نیمه‌کاره و نبود علائم هشدار دست‌وپنجه نرم می‌کنند. وعده‌های مسئولان برای تکمیل سریع پروژه هنوز محقق نشده و این محور را به مسیری خطرناک‌تر از گذشته تبدیل کرده است.
پروژه تعریض این محور که به دلیل پیچ‌های خطرناک و آمار بالای تصادفات به کابوس رانندگان تبدیل شده بود، در سال ۱۴۰۱ با پیگیری‌های یکی از نمایندگان رشت در مجلس و با وعده «بهره‌برداری هرچه سریع‌تر» کلید خورد. اما اکنون مردم شاهد کُندی و بی‌ثباتی در روند اجرا، نبود روشنایی و بی‌توجهی به مسائل زیرساختی هستند.
گزارش میدانی خبرنگار ایسنا از محدوده «سه‌راه ایران‌کنف» تا «سه‌راه ملکی» و به ویژه روستای گیل‌پرده‌سر حکایت از تاریکی مطلق در شب دارد. تیرهای برق یا خاموش هستند یا اصولا نصب نشده‌اند و تنها نور مغازه‌های حاشیه جاده، راهنمای رانندگان در این پیچ‌های مرگبار است. فاصله زیاد تیرهای چراغ‌برق از مسیر نیز تاثیر چندانی در روشنایی ندارد.
ساکنان و مردم محلی، مهم‌ترین دلیل تصادفات پیاپی در این محدوده را «دید بسیار کم در شب» و «نبود علائم هشدار در نقاطی که جاده به طور ناگهانی باریک می‌شود» می‌دانند. آنها تاکید می‌کنند که عدم روشنایی مناسب، رانندگی در این مسیر را به بازی با مرگ تبدیل کرده است.
اهالی از عدم پیگیری مستمر مسئولان اجرایی سنگر گلایه دارند. آنها به وعده‌های داده شده اشاره می‌کنند که تکمیل پروژه را در بازه دو ساله وعده داده بود، اما پس از سه سال، حتی روشنایی اولیه نیز تامین نشده است. همچنین «عدم رعایت عملیات صحیح زیرساختی» و «بی‌توجهی به خطرات عینی» از دیگر انتقادات جدی آنهاست.
در گفت‌وگوی میدانی خبرنگار ایسنا با مردم منطقه مشخص شد که آنها خواستار دو اقدام فوری «تامین روشنایی مسیر در کوتاه‌ترین زمان برای جلوگیری از تصادفات شبانه» و «حضور میدانی بخشدار در روستاها برای رصد مستقیم مشکلات و کاهش فاصله بین مردم و مسئولان» هستند. یکی دیگر از مطالبات مردم لزوم تسریع در تکمیل پروژه با رعایت استانداردهای ایمنی است.
این موضوع را بارها از بخشداری سنگر پیگیری کردیم اما تا زمان انتشار این گزارش پاسخی دریافت نکردیم چنانچه بخشداری سنگر، در خصوص این پروژه آماده شفاف سازی باشد، به طور کامل منتشر می‌شود.
مرتضی یوسفیان - معاون راه و شهرسازی گیلان‌- در گفت وگو با ایسنا، از تداوم عملیات اجرایی پروژه تعریض و بهسازی جاده قدیم رشت - سنگر خبر داد و اظهار کرد: این پروژه با هدف ارتقاء ایمنی تردد، بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل و افزایش ظرفیت مسیر، از سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفته و هم‌اکنون با پیشرفت فیزیکی مطلوب در حال اجراست.
وی با اشاره به مشخصات فنی پروژه، افزود: عملیات اجرایی این طرح در محور قدیم رشت - سنگر به طول ۵.۷ کیلومتر و با عرض نهایی ۱۲ متر در حال انجام است؛ مدت‌زمان اجرای پروژه از سوی پیمانکار ۳۶ ماه پیش‌بینی شده که برای آن اعتباری بالغ بر ۳۴۶ میلیارد ریال در قالب قرارداد اختصاص یافته است.
معاون مهندسی و ساخت اداره‌کل راه و شهرسازی استان گیلان، با بیان اینکه چهار کیلومتر از پروژه تعریض جاده قدیم رشت - سنگر آماده اجرای روکش آسفالت است که تاکنون حدود ۶۵ درصد از پروژه به انجام رسیده، تصریح کرد: در جریان اجرای این طرح، عملیات تعریض ۱۲ دستگاه آبرو به پایان رسیده و در مجموع حدود ۴۰۰ متر دیوار پای خاکریز در هفت نقطه از مسیر احداث شده؛ همچنین تاکنون ۱.۸ کیلومتر از مسیر تثبیت و آسفالت شده است.
یوسفیان ادامه داد: عملیات تثبیت حدود ۲.۲ کیلومتر دیگر از مسیر نیز در مراحل پایانی قرار دارد که با اتمام آن، مجموعا چهار کیلومتر از مسیر پروژه آماده اجرای روکش آسفالت خواهد شد. همچنین جابجایی تیرهای برق در طول مسیر به‌منظور تسهیل اجرای پروژه انجام شده است.
وی با اشاره به مطالبات پیمانکار، گفت: در حال حاضر مطالبات پیمانکار پروژه حدود ۲۰۰ میلیارد ریال بوده و تداوم روند اجرایی پروژه مستلزم تخصیص به‌موقع اعتبارات است. برآوردها نشان می‌دهد برای تکمیل پروژه، به حدود ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تامین، این محور کمتر از یک سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
انتهای پیام


نظرات شما