عرضه زمین برای ساخت مسکن معیشتمحور، بهترین مسیر تقویت فرزندآوری
اقتصادی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - تسنیم / مدل توسعهای مسکن معیشتمحور بهترین گام برای تحقق اهداف توسعه جمعیتی و پدافند امنیتی کشور است و موجب تقویت تولید انرژی و غذا در کشور به صورت غیرمتمرکز خواهد شد و اثرات راهبردی برای تقویت تابآوری در شرایط جنگی در کشور دارد.
عرفان محمدخانی کارشناس حوزه اقتصادی در رابطه با اهمیت حمایت از فرزندآوری و مسئله مسکن به عنوان مهمترین عامل حمایتی در تحقق فرزندآوری گفت: حمایت از فرزندآوری و جوانی جمعیت طی سالهای گذشته در کشور مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا، قوانینی در مجلس مصوب شد. برنامه هفتم توسعه در فصل جمعیت بر این موضوع تأکید کرد. قوانینی همچون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب 1400 و قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوب 1384 نیز در راستای حمایت از جوانان به منظور تسهیل ازدواج است. در تمامی این قوانین بر موضوع مسکن و لزوم کمک به جوانان در راستای خانهدار شدن به مثابه یک پیشنیاز برای ایجاد انگیزه در آنها برای تشکیل خانواده تأکید شده است. مسکن عامل شماره اول حمایتی در تحقق فرزندآوری است.
وی در ادامه با انتقاد از وزارت راه و شهرسازی در زمینه عرضه زمین به خانوادههای جوان ایرانی گفت: متأسفانه آمارها نشان میدهد که دولت عملکرد خوبی در زمینه عرضه زمین رایگان به متقاضیان و اعطای تسهیلات مناسب به آنان نداشته است. این شرایط باعث شده است که طرح جوانی جمعیت در حد یک شعار باقی بماند. بدیهی است وقتی جوانان امیدی به خانهدار شدن ندارند و یکی از اولیهترین نیازهای اساسیشان بی پاسخ باقی مانده است، انگیزهای برای ازدواج ندارند. بررسیها نشان میدهد که تأمین مسکن برای جوانان اثرگذاری بالایی در ایجاد انگیزه برای افزایش ازدواج در جامعه دارد.
محمدخانی در ادامه افزود: بر اساس قانون، دولت وظیفه دارد زمینه دسترسی تمامی شهروندان را به مسکن مناسب فراهم کند. به ویژه خانهدار شدن جوانان به منظور تحقق طرح جوانی جمعیت اهمیت حیاتی دارد. این موضوع از این منظر اهمیت دارد که مسئله جوانی جمعیت، اصلاح الگوی شهرسازی و همچنین بهبود رفاه عموم جامعه را نیز به همراه دارد.
وی با تاکید بر مدل مسکن معیشتمجور به عنونا بهترین گام در جهت تحقق اهداف توسعه جمعیتی و پدافندی کشور خاطرنشان کرد: الگوی توسعه عرضه زمین اگر همراه با مدلی خاص از توسعه همراه باشد؛ مسئله پدافند امنیتی کشور را نیز با خود همراه خواهد کرد. مدل توسعهای مسکن معیشتمحور بهترین گام برای تحقق اهداف توسعه جمعیتی و پدافند امنیتی کشور است و موجب تقویت تولید انرژی و غذا در کشور به صورت غیرمتمرکز خواهد شد و اثرات راهبردی برای تقویت تابآوری در شرایط جنگی در کشور دارد.
وی در ادامه با اشاره به مزیت ساخت مسکن معیشتمحور به صورت تدریجی و امکان ساخت مسکن مردمی توسط همه اقشار مردم گفت: با ساخت مرحلهای و تدریجی مسکن معیشتمحور، خانوادهها مجبور به پرداختهای سنگین یکباره نیستند و این موضوع باعث بهبود رفاه و کاهش استرس اقتصادی میشود. ساخت و ساز تدریجی به صورت پراکنده و گسترده، موجب ایجاد فرصتهای شغلی در بخشهای مختلف ساختمانسازی، مصالح، خدمات فنی و مهندسی میشود و رونق اقتصادی محلی را افزایش میدهد. در این مدل حتی دسترسی اقشار محرومتر به زمین و امکان ساخت مسکن مناسب، موجب کاهش شکاف طبقاتی و افزایش عدالت اجتماعی خواهد شد.
محمدخانی در پایان افزود: این مدل توسعه مسکن از هدررفت منابع جلوگیری میکند و خانوادهها با مدیریت بهتر سرمایه، مسکن خود را متناسب با نیاز واقعی و توان مالی میسازند. با عرضه زمین و تسهیل ساخت مسکن در مناطق حاشیهای و شهرهای کوچک، فشار جمعیتی بر کلانشهرها کاهش یافته و توسعه متوازنتری رقم میخورد.
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/826247/