نسیم گیلان

آخرين مطالب

بطری شیشه‌ای یا پلاستیکی؛ کدام یک حاوی میکروپلاستیک کمتر است؟ اقتصادی

بطری شیشه‌ای یا پلاستیکی؛ کدام یک حاوی میکروپلاستیک کمتر است؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - زومیت / یک پژوهش به بررسی میزان میکروپلاستیک‌های موجود در بطری‌های نوشیدنی پلاستیکی و شیشه‌ای پرداخت؛ نتایج انتظارات محققان را به چالش کشید.
از اعماق اقیانوس‌ها تا قفسه‌های آشپزخانه‌ها، میکروپلاستیک‌ها تقریباً به تمام گوشه‌های محیط‌زیست نفوذ کرده‌اند. آن‌ها در غذا، آب، خاک، هوا، گرد و غبار خانگی و حتی در مدفوع انسان پیدا شده‌اند. این حضور گسترده نگرانی‌های جدی را درمورد تأثیر آن‌ها بر سلامت و اکوسیستم‌ها مطرح کرده است.
بازار
برای درک بهتر خطرات و اطلاع‌رسانی عمومی، آژانس ایمنی غذایی فرانسه (ANSES) مطالعات متعددی انجام داده تا میزان میکروپلاستیک‌ها را در غذاهای روزمره، به ویژه غذاهای دریایی و نوشیدنی‌ها، اندازه‌گیری کند.
پژوهشگران نوشیدنی‌هایی مانند آب، نوشابه، چای سرد، شراب و آبجو را بررسی کردند تا مشخص شود چند ذره میکروپلاستیک در هر کدام وجود دارد. این مطالعه همچنین به این موضوع پرداخته است که آیا نوع بطری یا درپوش، چه از جنس شیشه و چه پلاستیک، بر مقدار میکروپلاستیک در نوشیدنی‌ها تأثیر دارد یا خیر.
نتایج به‌طور غیرمنتظره‌ای نشان دادند که نوشیدنی‌های موجود در بطری‌های شیشه‌ای معمولاً حاوی میکروپلاستیک‌های بیشتری نسبت به نوشیدنی‌های موجود در ظروف پلاستیکی یا فلزی هستند. به عنوان مثال، نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه، لیموناد، چای سرد و آبجو که در بطری‌های شیشه‌ای نگهداری می‌شوند، به طور متوسط حدود 100 ذره میکروپلاستیک در هر لیتر داشتند که این عدد به طرز غیرمنتظره‌ای بالا بود.
در مقایسه، همین نوشیدنی‌ها در بطری‌های پلاستیکی یا قوطی‌ها، بین پنج تا 50 برابر میکروپلاستیک‌های کمتری داشتند. این یافته باور رایج مبنی بر اینکه شیشه گزینه‌ای ایمن‌تر است، به چالش می‌کشد.
دانشمندان آزمایشگاه ANSES در «بولوین سورمر» یک منبع غیرمنتظره از آلودگی میکروپلاستیک را کشف کردند: رنگ روی درب‌های فلزی بطری‌ها. آن‌ها گمان می‌کنند که پوسته‌های رنگ ممکن است از سطح درپوش جدا و وارد نوشیدنی شوند. در میان نوشیدنی‌های آزمایش‌شده، آب و شراب نسبت به سایر نوشیدنی‌ها میکروپلاستیک‌های کمتری داشتند.
آب، چه در بسته‌بندی‌های شیشه‌ای و چه در بطری‌ها یا کارتن‌های پلاستیکی، حجم اندکی میکروپلاستیک داشت. مقدار آن به طور متوسط حدود 4٫5 ذره در هر لیتر از بطری‌های شیشه‌ای و 1٫6 ذره در هر لیتر از بطری‌ها یا کارتن‌های پلاستیکی بود. همچنین، شراب نیز زمانی که در بطری‌های شیشه‌ای با درب چوبی بسته‌بندی شده بود، سطح پایینی از این ذرات را داشت.
اینکه چرا میزان میکروپلاستیک بین نوشیدنی‌ها متفاوت است، هنوز مشخص نیست، به‌جز یک مورد روشن: بطری‌های شیشه‌ای با درپوش فلزی.
محققان می‌خواستند بررسی کنند که میکروپلاستیک‌ها چگونه وارد نوشیدنی‌های نگهداری‌شده در بطری‌های شیشه‌ای می‌شوند و آیا تمیزکردن درب بطری‌ها می‌تواند کمک کند یا خیر. آن‌ها سه سناریو را پس از تمیز کردن بطری‌ها و پرکردن آن‌ها با آب فیلترشده مطالعه کردند: دوباره بستن بطری‌ها با درب‌های تمیز نشده، دمیدن هوا روی درپوش پیش از بستن، و دمیدن هوا همراه با شست‌وشوی درپوش با آب و الکل.
نشانه‌های کلیدی که نشان می‌دهد رنگ درب بطری‌ها ممکن است منبع آلودگی باشد، شامل تطابق ترکیب و رنگ ذرات درب‌های بطری با رنگ‌های موجود در نوشیدنی‌ها، خراش‌های ریز روی درها که احتمالاً ناشی از اصطکاک در حین نگهداری است و همچنین انتشار تکه‌های بسیار ریز از رنگ است است که قابل مشاهده نیستند. این شواهد نشان‌دهنده این است که به جای خود بطری، لایه رنگ در، منبع اصلی میکروپلاستیک‌هاست.
«ایزلین چایب»، دانشجوی دکترا در واحد ایمنی-غذایی آبزیان که مطالعه را انجام داده است، گفت: «زمانی که سطح میکروپلاستیک‌ها در نوشیدنی‌های مختلف فروخته‌شده در فرانسه را مقایسه کردیم، انتظار نتیجه معکوس را داشتیم. بااین‌حال، بدون داده‌های مرجع سم‌شناسی، نمی‌توان گفت که آیا سطوح میکروپلاستیک‌های یافت‌شده خطراتی برای سلامت ایجاد می‌کند یا خیر.»
محققان اشاره می‌کنند که مطالعه آن‌ها منبعی از میکروپلاستیک‌ها را شناسایی کرده است که تولیدکنندگان نوشیدنی به خوبی می‌توانند به آن رسیدگی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/826184/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش غریب آبادی به اظهارنظر صدراعظم آلمان درباره فعال شدن اسنپ بک

راهکار ساده دانشمندان برای خواب بهتر: مصرف میوه و سبزیجات بیشتر

خبر خوب برای مادرها: «آخرین خبر بچه‌ها» راه افتاد

پروژه خارق‌العاده در چین؛ وقتی زنبورهای واقعی به سایبورگ تبدیل می‌شوند

سایپا: واگذاری شرکت منوط به تصمیم وزارت صمت و سازمان خصوصی‌سازی است

تمدید مهلت ارائه اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی تا 31 شهریورماه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 23 تیر 1404

حمله رسایی به عراقچی: چرا سفیر فرانسه را هنوز از راه نرسیده پذیرش می‌کنید!؟

صادق خرازی: اگر جنگ 12 روزه ادامه پیدا می‌کرد، می‌توانست موجب از بین رفتن رژیم صهیونیستی شود

کشف قطعات و ملزومات پهپاد‌های منتسب به عوامل رژیم صهیونیستی در پرند

وزیر کشور: پاکستان با اقدام قاطعانه نشان داد با ایران دوست و برادر است

خسرو معتضد: ما یک آدم با سر و زبان مثل ظریف در سازمان ملل می‌خواهیم

غریب آبادی: در طول جنگ، هماهنگی وزارت خارجه و بخش نظامی کشور در حد اعلی بود

اعلام زمان قرعه کشی لیگ برتر فوتبال ایران جام خلیج فارس

فیل‌ها با حرکات خود، خواسته‌هایشان را بیان می‌کنند

آموزش ساخت گوشواره بزرگ

قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 تیر 1404

پیش بینی بورس دوشنبه 23 تیر 1404

علت افزایش 50 درصدی بلیت پروازهای اربعین چیست؟

حرکت معنوی اربعین در گیلان کلید خورد؛ ثبت‌نام زائران در سامانه سماح

سرلشکر ایزدی: توان موشکی ما اعجاب کارشناسان جهانی را در پی داشت

لفاظی تکراری نتانیاهو درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و موشکی ایران

عارف: اجازه نمی‌دهیم دشمنان از جبهه اقتصادی به کشور آسیب برسانند

رایزنی وزرای خارجه روسیه و چین درباره مناقشه میان ایران و اسرائیل

معیار موفقیت در مدیریت، اخلاص و اثرگذاری است

شگفت‌زدگی 30 ریاضیدان برتر جهان از توانایی هوش مصنوعی

با نی رنگی برای فرزندت شمشیر بساز

طرح بیمه سهام از فردا در بورس تهران اجرا می‌شود

رقابت‌ شانه‌به‌شانه بیت‌کوین و طلا روی دور تُند

لیست کامل نرخ بلیت اتوبوس اربعین اعلام شد

شهردار بندر کیاشهر استعفا داد

درخواست کمیسیون حقوقی مجلس از رئیس IPU برای محکومیت رسمی آمریکا و رژیم صهیونیستی

پناهیان: در جنگ 12 روزه هیمنه استکبار بیش از پیش فرو ریخت

حدادعادل: اسرائیل پس از مواجهه با موشک‌های ایران، به حامی بزرگ خود پناه برد

جبلی: 11 موشک به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در حمله رژیم صهیونیستی، شلیک شد

دو خط کتاب/ آن ها از زندگی چی میفهمند؟

تسریع در روند توزیع گذرنامه‌های زائران اربعین حسینی در گیلان

خواستن توانستن است

گربه‌ای در فلوریدا یک ویروس جدید کشف کرد!

عکس روز ناسا از «سحابی مورچه»

شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد

قیمت دام زنده امروز 22 تیر 1404

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه امامی به کانال 80 میلیون تومانی وارد شد

میزان: نماینده سابق مجلس هیچ سند معتبری درباره ادعاهایش در برنامه تلویزیونی ارائه نکرده است

پزشکیان: اگر کسی با ما مخالف بود، لزوما به معنای آن نیست که دشمن ماست

یادداشت یوسف پزشکیان به بهانه مصاحبه رئیس‌جمهور با تاکر کارلسون؛ ترمیم و تصحیح چهره مخدوش از ایران

عراقچی به چین می‌رود

کتاب «انتهای کوچه مهتاب»؛ روایاتی دلنشین از زندگی امام سجاد (ع)

مدیریت جهادی در عمل؛ میراث شهید انصاری برای مدیران امروز

گیلان در مسیر تحولات مهم اقتصادی، زیست‌محیطی و گردشگری