نسیم گیلان

آخرين مطالب

اثری از «گالیله» رکورد زد گفتگو

اثری از «گالیله» رکورد زد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / نخستین اثر منتشرشده «گالیله» که شجاعت او را در به چالش کشیدن آموزه‌های پذیرفته‌شده با ایده‌های علمی رادیکال آشکار می‌سازد، در حراجی رکورد زد.
«گالیلئو گالیله»، ستاره‌شناس ایتالیایی حتی در میان نوابغ چندرشته‌ای، جایگاهی افسانه‌ای دارد. او نخستین کسی بود که به‌صورت نظام‌مند فضا را با تلسکوپ مطالعه کرد و اختراعات او شامل ساعت پاندولی و پرگار هندسی است. جای تعجب نیست که آثار او در معدود دفعاتی که به حراجی‌ها می‌آیند، به‌شدت مورد توجه قرار می‌گیرند.
بازار
این دانشمند برجسته اخیرا با نسخه‌ای بسیار نایاب از نخستین چاپ اثرش در اوایل قرن هفدهم با عنوان «Dialogo de Cecco di Ronchitti da Bruzene in perpuosito de la stella Nuova» رکورد جدیدی در حراج ثبت کرد. این دستاورد برجسته علم دوران مدرن اولیه، در حراج «کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های ارزشمند» در کریستیز لندن، در تاریخ 9 جولای، به مبلغ قابل توجه 1.1 میلیون پوند (1.5 میلیون دلار) فروخته شد. این مبلغ تقریبا دو برابر برآورد پیش از فروش یعنی 500,000 تا 700,000 پوند (680,000 تا 950,000 دلار) بود (قیمت نهایی شامل هزینه‌های خریدار است، اما برآوردها چنین نیستند).
این فروش فرصتی تکرارنشدنی برای تصاحب این اثر بود که در سال 1605 میلادی منتشر شده است و نخستین اثر منتشرشده از گالیله محسوب می‌شود و بیش از یک قرن است که در بازار دیده نشده است. فقط هفت نسخه کامل دیگر از این اثر شناخته شده‌اند که هیچ‌یک در اختیار افراد خصوصی نیستند، بلکه در نهادهایی مانند کتابخانه دولتی برلین و کالج «All Souls» در دانشگاه آکسفورد نگهداری می‌شوند.
گالیله در 15 فوریه 1564 در پیزا متولد شد و در دهه 1580 در دانشگاه، ریاضیات خواند، سپس به تحقیق مستقل پرداخت. «Dialogo in perpuosito de la stella nuova» نخستین اثر منتشرشده او بود و نقطه‌ای بود که او به‌طور عمومی وارد بحث‌های علمی زمان خود شد. این اثر همچنین گواهی بر شجاعت چشمگیر او در به چالش کشیدن آموزه‌های تثبیت‌شده با ایده‌هایی است که در آن زمان، رادیکال و حتی خطرناک تلقی می‌شدند.
«مارک ویلتشر» (Mark Wiltshire)، متخصص کتاب‌ها و دست‌نوشته‌ها در کریستیز گفت: «این اثر نمونه‌ای است از تمایل گالیله به گسستن از دیدگاه‌های سنتی نجومی به نفع نظریه‌هایی قوی‌تری که از آزمایش‌های علمی سخت‌گیرانه استخراج شده‌اند. این فروش فرصتی فوق‌العاده بود برای به‌دست آوردن نخستین اثر منتشرشده از مردی که آلبرت اینشتین او را «پدر علم مدرن» نامیده بود.»
این متن درباره یک ابر نو اختر است که به نام «یوهانس کپلر»، ستاره‌شناس آلمانی نام‌گذاری شده است. او کسی بود که پس از ظاهر شدن ناگهانی این ستاره در تاریخ 9 اکتبر 1604، آن را با دقت مشاهده کرد. این ستاره به‌طرز چشمگیری درخشان بود و تا 18 ماه با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باقی ماند. این موضوع باعث شد گالیله رویکردی خلاقانه برای بیان دیدگاه‌هایش درباره این ابر نو اختر اتخاذ کند. او این دیدگاه‌ها را در قالب گفتگویی خیالی میان دو دهقان فروتن که به لهجه محلی Paduan صحبت می‌کردند، به مخاطب معرفی کرد.
به این ترتیب، گالیله توانست پاسخی هوشمندانه به برخی از هم‌عصران خود بدهد.
ساتبیز نیویورک در ماه ژوئن نسخه‌ای از نخستین چاپ اثر Sidereus nuncius از گالیله را که در سال 1610 منتشر شده بود، به حراج گذاشت. این اثر شامل نخستین مشاهدات او از فضا بود که اندکی پس از ساختن تلسکوپ خود در سال 1609 انجام شده بود. این اثر در حراجی «کتاب‌ها و دست‌نوشته‌های نفیس» با قیمت 406,400 دلار فروخته شد، که با برآورد بالای 400,000 دلار برابری می‌کرد.
سال گذشته، رسیدی امضا شده و دست‌نویس از گالیله که در سال 1595، زمانی که در اوایل دهه سی‌سالگی خود بود، نوشته شده بود، به قیمت 600,000 پوند (حدود 815,000 دلار) فروخته شد که در محدوده برآورد 500,000 تا 700,000 پوند (680,000 تا 950,000 دلار) قرار داشت.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/825881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس روز ناسا از ماه طلایی بر فراز ابرها

عراقچی: همکاری‌های ما با آژانس متوقف نشده و شکل جدیدی پیدا خواهد کرد

برگزاری جلسه سران قوا در نهاد ریاست جمهوری

آکسیوس مدعی شد: درخواست مسکو از تهران برای موافقت با غنی‌سازی صفر درصد

دیدار مدیر عامل بیمه دی با خانواده‌های شهدای اقتدار استان مازندران

وزیر صمت: چک‌های برگشتی تا سه ماه مانع دریافت تسهیلات نمی‌شوند

عراقچی: همکاری‌های ما با آژانس متوقف نشده البته شکل جدیدی پیدا خواهد کرد که کاملا طبیعی است

آزادی یک بانوی زندانی سرپرست خانوار از زندان لاهیجان با کمک اوقاف

دنباله‌دار میان‌ستاره‌ای تازه کشف‌شده از کل منظومه شمسی قدیمی‌تر است

پنج شرط بانک مرکزی برای فعالیت سکوهای فروش طلا

کاهش نرخ بیکاری به 7.3 درصد در بهار 1404

معاملات بازار ارز تجاری به 8 میلیارد دلار رسید

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به اخبار منتشره درباره مذاکرات مجدد

مطهری: سیاست وفاق ملی برای کشور آرامش به ارمغان آورد

نماینده قزوین: گروسی در صورت ورود به ایران باید دستگیر و محاکمه شود

رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت: رئیس‌جمهور با مردم صادق است

با 6 حقوقدان معرفی شده برای عضویت در شورای نگهبان بیشتر آشنا شوید

تحویل خانه‌های مسکن ملی آستانه اشرفیه تا 2 سال دیگر

وقتی حوصله سیاست را ندارند، سراغ من می‌آیند

مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت بی‌سابقه پیش‌بینی می‌کند

افکار منفی باعث بدتر شدن آسم می‌شود

قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد

گزارش ایسنا از تاثیر خروج اتباع غیرمجاز در بازار؛ اجاره مسکن نفس چاق کرد

نرخ بهره بین بانکی کاهش یافت

نرخ تورم خوراکی‌ها اعلام شد

شروط پنج‌گانه بانک مرکزی برای بازگشت سکوهای فروش طلا به چرخه پرداخت

گرامی مقدم: قبل از اینکه وارد مذاکره شویم، باید تفاهماتی را در پشت صحنه داشته باشیم

نماینده ادوار مجلس: معاندین ثابت کردند که برای آنان «ایران» مهم نیست

گزارش هاآرتص از هک اطلاعات هزاران اسرائیلی با سوابق نظامی و امنیتی توسط ایرانی‌ها

روایت وال‌استریت‌ژورنال از آنچه بین ترامپ و نتانیاهو درباره ایران گذشت

آملی‌ لاریجانی: هر رفتار تفرقه‌انگیز در خدمت جبهه صهیونیسم است

محسن هاشمی: کسی مخالف مذاکره نیست

تسریع در توزیع گذرنامه‌های زائرین اربعین حسینی در گیلان

نتایج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان هفته اول شهریور اعلام می‌شود

راه‌اندازی مجدد سامانه چکاپ رایگان با ظرفیت محدود

روند افزایشی معاملات بورس‌ در یک‌سال اخیر

تزریق 35 هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید به بازار سرمایه

غفلت گسترده نسبت به وضعیت آب در کشور

تاکید استاندار گیلان بر تسریع در روند تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن

ساداتیان: اروپایی‌ها نمی‌خواهند سرشان در ماجرای ایران بی‌کلاه بماند

لزوم رفع موانع اجرایی و مالی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در گیلان

با دستور قاطع استاندار گیلان؛ گره چندساله پروژه سد لاستیکی رادارکومه باز شد

زمان ثبت نام دانش آموزان در مدارس امسال اعلام شد

این هوش مصنوعی، بیماری‌ها را با دقت 92 درصد تشخیص می‌دهد!

سه شهید حمله رژیم صهیونیستی در بازکیاگوراب تشییع شدند

پیکر شهید بشارتی در «لیجارکی» آرام گرفت

نگاه ما در امر خدمت رسانی سرعت در پاسخگویی و پیگیری ها است/ خدمت بی منت در سایه همدلی و تلاش

پیکر مطهر 5 شهید تجاوز رژیم صهیونیستی در آستانه اشرفیه تشییع شد

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 87 هزار تومان بازگشت

گردش مالی 433 هزار میلیارد تومانی 56 شرکت صوری متعلق به اتباع خارجی