گروسی: مسئله هستهای ایران با اقدام نظامی حل نمیشود
سیاسی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - ایسنا / مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اظهاراتی بدون محکوم کردن حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، گفت: «با توجه به تخریب بخش قابل توجهی از زیرساختهای هستهای ایران، ما هنوز به یک راه حل پایدار برای این مشکل نیاز داریم. این راه حل نمیتواند نظامی باشد.»
«رافائل گروسی» که برای حضور در نشستی به لهستان سفر کرده است، در اظهاراتی بدون محکوم کردن حملات جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، گفت: «با توجه به تخریب بخش قابل توجهی از زیرساختهای هستهای ایران، ما هنوز به یک راه حل پایدار برای این مشکل نیاز داریم. این راه حل نمیتواند نظامی باشد، زیرا نابودی کامل پتانسیل چنین کشور مهمی که دارای پایگاه فناوری و صنعتی است، غیرممکن است.»
بازار ![]()
او در جریان کنفرانسی با «رادوسلاو سیکورسکی» وزیر امور خارجه لهستان افزود: «در هر سناریوی قابل تصور، باید به یک توافق دیپلماتیک دست یافت. بخشی از این توافق باید یک سیستم راستیآزمایی بسیار خوب را شامل شود، یک ساختار مناسب مورد نیاز است، در غیر این صورت با یک توافق بسیار شکننده روبرو خواهیم شد.»
طبق گزارش روزنامه گاتزتا پراونا، گروسی مدعی شد: «در حال حاضر، به نوعی غیرمستقیم گفتوگوهایی در جریان است. ما در مرحله پس از جنگ هستیم.»
او همچنین ابراز امیدواری کرد که به زودی «ما شتاب بیشتری خواهیم گرفت و به ایجاد این توافق کمک خواهیم کرد.»
خواسته گروسی برای «ایفای نقش آژانس در هرگونه توافق احتمالی بین ایران و آمریکا» درحالی است که که گزارش جانبدارانه او درباره برنامه هستهای ایران، موجب صدور قطعنامهای در شورای حکام شد که صهیونیستها به استناد به همان، جنایت خود در حمله به تاسیسات هستهای ایران را توجیه کردهاند.
«مسعود پزشکیان» رئیسجمهور اسلامی ایران، در راستای اجرای اصل 123 قانون اساسی، قانون «الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی» را که در جلسه چهارم تیر 1404 مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و در همان تاریخ به تأیید شورای نگهبان رسیده بود، جهت اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورای عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
این اقدام در پی حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات هستهای ایران صورت گرفت؛ حملاتی که بهگفته مقامات ایرانی، در پی گزارش جانبدارانه و سیاسی گروسی انجام شده و ناقض منشور سازمان ملل بوده است. بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت سطح همکاریهای خود با آژانس را مورد بازنگری قرار دهد.
در کنفرانس روز دوشنبه در ورشو، گروسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره افزایش حضور آژانس در اوکراین یا اجرای سازوکارهای جدید حفاظتی برای نیروگاه زاپوریژیا گفت: «سطح فعالیت آژانس در حال حاضر رضایتبخش است. ما تعدادی متخصص امنیت و ایمنی هستهای داریم.»پ
او با اشاره به آینده این تأسیسات گفت که این یک «بحث سیاسی به نوعی» است که بین روسیه و اوکراین انجام خواهد شد و ایالات متحده نیز در آن دخیل است.
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/825081/