نسیم گیلان

آخرين مطالب

خاص‌ترین الماس جهان 2 میلیون دلار است؛ این الماس از کجا پیدا شد؟ علمي

خاص‌ترین الماس جهان 2 میلیون دلار است؛ این الماس از کجا پیدا شد؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین / معجزه آبی رنگ زمین، الماسی است که نه تنها چشمان هر بیننده‌ای را خیره می‌کند، بلکه کلیدی برای رمزگشایی یکی از بزرگترین اسرار سیاره ماست. این الماس از اعماق اقیانوس‌ها سر برآورده و داستان میلیون‌ها سال تاریخ زمین را در خود جای داده است.
تینا مزدکی_الماس آبی کمیاب عملاً یک معجزه طبیعی است که به زمین‌شناسان کمک می‌کند تا درک بهتری از تکتونیک صفحه‌ای داشته باشند. ابتدا باید بدانید که اصطلاح صنعتی برای سنگ‌های رنگی طبیعی، «فانتزی» (fancy) است. الماسی که از آن صحبت می‌کنیم هم الماس آبی 2.46 قیراطی اوکاوانگو (Okavango Blue Diamond from Botswana) است که در کشور بوتسوانا کشف شده و به رنگ آبی سیر فانتزی (fancy deep blue) است.
خبرهای مرتبط
رازهای مردی که وجود قطعی آب در گذشته مریخ را ثابت کرد؛ ناگفته‌هایی از فیروز نادری در سالگرد درگذشت او
بزرگترین گنج جهان کشف شد / 900 تن طلا و 13 میلیون تن مس
بازار


کشف گنجی عظیم؛ 99.9 درصد طلای جهان اینجاست!
با این حال حتی اصطلاح این رنگ هم نمی‌تواند جواهری که 99.98 درصد از تمام الماس‌های استخراج شده خاص‌تر است را به خوبی توصیف کند. این الماس آبی بزرگ و جذاب که هفته گذشته در نمایشگاه جدیدی در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در شهر نیویورک رونمایی شد، تقریباً به اندازه یک بادام با پوست است و احتمالاً بیش از 415 مایل (حدود 670 کیلومتر) زیر زمین، در زیر بخشی از پوسته زمین به نام منطقه گذار (transition zone) شکل گرفته است. این سنگ در ماه می 2018 در معدن اوراپا (Orapa) بوتسوانا به سطح زمین آمد و توسط شرکت الماس اوکاوانگو (Okavango Diamond Company) کشف شد.
اما همانطور که پیشتر گفته شد؛ آنچه این جواهر را متمایز می‌کند رنگ آن است. الماس اوکاوانگو درخشش لاجوردی خود را از بور که منشأ آن آب دریا بوده، می‌گیرد. معمولاً الماس‌ها حاوی مقدار بیشتری نیتروژن نسبت به بور هستند، زیرا نیتروژن در محیط فراوان‌تر است و بور معمولاً در عمق زمین، جایی که کانی‌ها شکل می‌گیرند، وجود ندارد. اما الماس آبی اوکاوانگو این قاعده را بر هم می‌زند و حاوی نسبت بالاتری از بور به نیتروژن است.


حال این سوال بوجود می‌آید که چطور این عنصر در الماس آبی اوکاوانگو حل شد؟ اقیانوس حاوی بور است و از طریق فرآیندی به نام فرورانش (subduction) در بستر سنگی و گوشته زمین بازیافت می‌شود. هنگامی که یک صفحه تکتونیکی در اقیانوس به طور طبیعی با یک صفحه قاره‌ای برخورد کرده و به زیر آن می‌لغزد، بور به منطقه گذار رانده می‌شود. این آثار به مرور زمان دفن می‌شوند و در نهایت می‌توانند در یک الماس قرار گیرند. جورج هارلو، زمین‌شناس و متصدی سالن‌های گوهر و کانی موزه تاریخ طبیعی آمریکا، می‌گوید:« این یک قطعه دیگر از شواهد برای حمایت از تفسیر ما از نحوه عملکرد سیاره است.»
به گفته هارلو، طی چنجاه سال اخیر است که ته در مورد فرورانش اطلاعاتی کسب کرده‌اند، بنابراین این ایده نظری پشت شکل‌گیری الماس اوکاوانگو بلو، درک اولیه ما از یک فرآیند سیاره‌ای مهم را بیشتر تقویت می‌کند. با این حال، دلیل دقیق ترکیب شیمیایی این الماس هنوز برای کانی‌شناسان مبهم است. البته هارلو می‌گوید:«ما واقعاً نمی‌دانیم چرا نیتروژن آنقدر کم است. الماس‌هایی با مقادیر بالاتر نیتروژن رنگ زردی به خود می‌گیرند، بنابراین الماس بی‌نقص اوکاوانگو واقعا یک کشف بزرگ است.»
تا زمانی که صنعت برای چنین جواهر خیره‌کننده‌ای اصطلاح مناسب‌تری پیدا کند، نام «فانتزی» برای الماس آبی اوکاوانگو کافی است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/820642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی "فلین"، دانشجوی رسمی دانشگاه هنر اتریش شد!

راهکاری برای رفع استرس کودکان کم سن در زمان جنگ

شناگر سمنانی مدال طلای جهانی‌اش را به شهید مدافع حرم، شهید عباس دانشگر تقدیم کرد

دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با خانواده شهید سید عبدالله حسینی در رامسر

آماده‌باش کامل سرویس‌های اتوبوس برون شهری به دنبال افزایش تقاضا

وزارت نیرو: خدمات‌رسانی پایدار آب، برق و آب و فاضلاب در حال انجام است

بیانیه اتاق اصناف در مورد اقلام ضروری خانوارها

شهادت سه دانشمند هسته‌ای در جریان حملات رژیم صهیونیستی

جانشین شهید حاجی زاده با حکم رهبر انقلاب منصوب شد

تکذیب حمله به پایگاه نوژه و رادار سوباشی

حمله اسرائیل به پادگان امام حسن کرمانشاه و خودروسازی بروجرد

محمدرضا باهنر: باید به مواضع آمریکا در منطقه حمله کنیم

وزیر دفاع پاکستان: به هر شکل ممکن کنار ایران ایستاده‌ایم

انقلاب هوش مصنوعی در پیش‌بینی بلایای طبیعی: مدل «آرورا» معرفی شد

حمله به پالایشگاه تبریز تکذیب شد

شاخص بورس آمریکا و رژیم صهیونیستی ریخت

پروژه‌های نهضت ملی مسکن چشم انتظار تسهیلات یک میلیارد تومانی

تشکیل جلسه شورای عالی امنیت ملی برای ادامه پاسخ به صهیونیست‌ها

دور جدید تجاوز رژیم صهیونیستی به چند نقطه

پیام تسلیت خانواده شهید حاج قاسم سلیمانی در پی شهادت جمعی از فرماندهان سپاه

موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات جمعی از محکومان

فعالیت پدافند ایران در برخی شهرها

رهبر انقلاب سرتیپ پاسدار سیدمجید موسوی را به فرماندهی نیروی هوافضای سپاه منصوب کردند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: سلاح هسته‌ای بهانه‌ای برای حمله به ایران بود

انهدام 4 فروند پهپاد و چند ریزپرنده اسرائیلی در خرم‌آباد

ایمپلنتی که مانند دندان واقعی در دهان رشد می‌کند

وزیر جهاد کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم به حد کافی در بازار وجود دارد

رشد 68 درصدی مبادلات تجاری ایران و قطر

دستور فوری گمرک به ناظران و مدیران گمرکات سراسر کشور

تشخیص بیماری سلیاک بدون مصرف اجباری گلوتن با آزمایش خون

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان

اتحادیه تعاونی‌های مسافربری: تردد اتوبوس‌های بین شهری برقرار است

اطلاعیه جدید شرکت فرودگاه‌ها درخصوص وضعیت پروازها

شهادت دو تن از مسئولان ستادی نیروهای مسلح

کمالوندی: خسارت محدودی به برخی نواحی در فردو وارد شده است

بوستر جداشونده موشک ایرانی منقش به آیه «و ما رمیت...» در شمال اردن

منابع صهیونیستی از نفوذ پهپادهای ایران به عمق سرزمین های اشغالی خبر دادند

سخنگوی ستادکل نیروهای مسلح: تا پشیمانی رژیم جنایتکار صهیونیستی عملیات ادامه دارد

ترامپ: ما همه چیز را می‌دانستیم

هدف‌گذاری برای شناسایی و برخورد با 150 هزار انشعاب غیرمجاز آب

هدف قرار گرفتن برج آزادی تکذیب شد

بقائی: تصمیم تهران برای حضور در دور بعدی مذاکرات مشخص نیست

خیار دریایی می‌تواند کلید درمان سرطان باشد

پیام رئیس کل گمرک در پی حملات رژیم صهیونیستی

پرواز قیمت طلای جهانی؛ اونس 3428 دلار را رد کرد

مناسبت روز؛ شنبه 24 خرداد ماه

المیادین: موشک‌های ایرانی بیش از 150 هدف از جمله چندین پایگاه هوایی را مورد اصابت قرار دادند

آرش به قلب رژیم صهیونیستی زد

تحلیل سید حسین موسویان از حملات متقابل اسرائیل و ایران/ آینده هسته‌ای ایران تغییر خواهد کرد

مقام آگاه: حملات ویرانگر ایران ادامه خواهد داشت