نسیم گیلان

آخرين مطالب

نیروگاه شهید بهشتی لوشان به مدار برگشت اقتصادی

نیروگاه شهید بهشتی لوشان به مدار برگشت
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - فارس / نیروگاه حرارتی شهید بهشتی لوشان پس از ماه‌ها تلاش مهندسان داخلی، با بازگشت کامل واحدهای تولیدی خود، نقش حیاتی خود در تأمین 20 درصد برق مصرفی استان گیلان و پایداری شبکه شمال کشور را مجدداً تثبیت کرد.
در حالی که تابستان 1404, با افزایش بی‌سابقه مصرف برق آغاز شده و مدیریت مصرف به دغدغه‌ای ملی تبدیل شده است، خبر بازگشت نیروگاه حرارتی شهید بهشتی لوشان با تمام ظرفیت به مدار تولید، حامل پیام‌های فنی، راهبردی و حتی سیاسی است؛ پیامی از توان مهندسی داخلی، تاب‌آوری شبکه ملی برق، و ضرورت بازنگری در سیاست‌های سرمایه‌گذاری حوزه انرژی.
بازار
از خاموشی تا احیاء؛ داستان بازگشت یک نیروگاه استراتژیک
نیروگاه لوشان که در دهه‌های گذشته ستون فنی تأمین برق استان گیلان و شمال کشور به شمار می‌رفت، در سال‌های اخیر به‌دلیل فرسودگی تجهیزات، کاهش بهره‌وری و مشکلات فنی، با چالش‌هایی جدی مواجه بود. خروج موقت برخی واحدهای بخار این نیروگاه از مدار، نه‌تنها تأثیر مستقیمی بر تراز انرژی استان گذاشت، بلکه فشار بیشتری به نیروگاه‌های تازه‌تأسیس وارد کرد.
چهار واحد در مدار؛ ظرفیت 100 درصدی یک سرمایه فراموش‌شده
در حال حاضر هر چهار واحد نیروگاه لوشان – شامل دو واحد بخار 120 مگاواتی و دو واحد گازی 60 مگاواتی – در مدار تولید هستند. بازگرداندن این ظرفیت 360 مگاواتی به شبکه سراسری، در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود مصرف برق کشور در تابستان از مرز 70 هزار مگاوات عبور کند، به‌معنا احیای یک تکیه‌گاه حیاتی در غرب گیلان است.
این نیروگاه اکنون بیش از 20 درصد برق مصرفی استان را تأمین می‌کند و از آن مهم‌تر، نقش متعادل‌کننده‌ای در پایداری ولتاژ و کاهش تلفات انتقال در شبکه برق شمال کشور دارد.
اهمیت نیروگاه لوشان تنها در ظرفیت اسمی آن نیست. این نیروگاه، با قرارگیری در گلوگاه ارتباطی شمال و مرکز کشور، از منظر امنیت انرژی، نقش کوژدار (Critical Node) در شبکه برق دارد. به‌ویژه در شرایطی که تمرکز نیروگاه‌های جدید عمدتاً در مناطق مرکزی و جنوبی است، حفظ و احیای چنین مراکزی در شمال کشور به معنای کاهش ریسک در نقاط حساس و کاهش فشار بر شبکه انتقال بلند برد است.
از سوی دیگر، احیای لوشان، الگویی موفق برای سایر نیروگاه‌های نیمه‌فعال یا غیرفعال کشور است که با تزریق منابع محدود و تکیه بر توان فنی داخلی، می‌توان آن‌ها را به چرخه تولید بازگرداند.
در سایه این موفقیت، یک سؤال اساسی همچنان باقی است که آیا سیاست‌های کلان انرژی کشور در دهه‌های اخیر به‌اندازه کافی به احیای ظرفیت‌های موجود توجه داشته‌اند؟ تجربه لوشان نشان می‌دهد که راه حل همه چالش‌ها در احداث پروژه‌های جدید نیست. گاهی «احیا» ارزشمندتر و مؤثرتر از «ایجاد» است.
بازگشت نیروگاه لوشان به مدار، یک پیروزی مهندسی نیست، بلکه یک تلنگر راهبردی برای آینده انرژی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/819610/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایگاه ایران در هوش مصنوعی، خیلی دور یا نزدیک؟

اختلال سامانه املاک و اسکان برطرف شد

الزام تکمیل طرح شناسه‌دار شدن کالاها

شبکه سازان چطور به انتخاب اول متخصصان شبکه در ایران تبدیل شد؟

ادامه روند رشد قیمت سکه و طلا؛ دلار در کانال 82 هزار تومان ثابت ماند

سگ‌گردانی در آستانه اشرفیه ممنوع شد

اصلاحیه فارس: بازداشت‌شدگان پسر و عروس حجت‌الاسلام صدیقی بوده‌اند

ضرغامی به صدیقی پیشنهاد داد

تخت روانچی: پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا منطقی است و می‌تواند مبنای کار قرار گیرد

رئیس سازمان اطلاعات سپاه: نفوذ وزارت اطلاعات در ساختار اسرائیل شاهکار است

برشی از یک کتاب/ افکاری در تضاد با استعدادهای ما

فوت و فن یک میوه آرایی حرفه ای!

دلار در نقطه شکننده؛ چرا قیمت دلار با اخبار منفی جهش نکرد؟

نماینده مجلس: مردم در نوبت خرید خودرو و دلالان در حال دپو هستند

حرز امام جواد از کجا تهیه کنیم؟ تجربه‌هایی که کمتر کسی مطرح می‌کند

مؤسس تیک‌تاک ثروتمندترین مرد چین شد

در رأس امور... گفتگوی صریح با سپهوند، نماینده مجلس در مورد قانون حجاب، رسانه‌های آزاد و فیلترینگ

ضرغامی: حجت‌الاسلام صدیقی تا تعیین تکلیف پرونده فرزندش به نماز جمعه نمی‌رود

ترامپ و نتانیاهو درباره ایران صحبت می‌کنند

اسلامی: صنعت هسته‌ای از مرحله پژوهش و تحقیقات عبور کرده است

بقایی: اگر آمریکا اراده داشته باشد، امکان پیشرفت در مذاکرات وجود دارد

نوآوری پژوهشگر ایرانی در درمان هدفمند سرطان کولورکتال

بازار طلا و سکه در انتظار دو جلسه سرنوشت ساز

رمزگشایی از چالش‌های رابطه اقتصادی ایران و آمریکا

70 درصد بازار ایران در انحصار 3 کشور است

تحرکات مشکوک امارات برای سرقت ابرهای جنوب ایران

رسایی: مدنی‌زاده بدلیل‌عدم لغو تابعیت فرزندش فعلا صلاحیت قانونی ندارد

عضو کمیسیون انرژی مجلس: مذاکرات با دستور رهبری آغاز شده و ادامه دارد

با تلفن همراه، فشار خون‌مان را اندازه بگیریم؟

با مصرف کافئین حتی وقتی خوابید هم بیدارید!

تبیین گفتمان شهدا در جامعه نقطه عطف تقابل حرکت دشمنان نظام است

سقف افزایش اجاره‌بها در تهران اعلام شد

مدیرکل حوزه معاونت اجرایی ریاست جمهوری: فرزندان قائم‌پناه تابعیت هیچ کشور خارجی را ندارند

نیروگاه هسته‌ای بوشهر روی خط توسعه

نقل قول سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از اسلامی: روسیه 8 نیروگاه اتمی در ایران می‌سازد

اعضای دستگیر شده داعشی در تهران از اتباع خارجی هستند!

از نسل قرنطینه چه خبر؟

نشست هم‌اندیشی با تشکل‌های جانبازان شیمیایی برگزار شد

ذخیره سد سفیدرود، کمتر از نصف!

عکس/ مهار آتش‌سوزی قهوه‌خانه‌ در قلب بازار رشت

نخستین دستگاه پت اسکن وارد گیلان شد

نوسازی ناوگان شبکه برق گیلان آغاز شد

گروسی: اورانیوم 60 درصدی به معنای برخورداری ایران از سلاح هسته‌ای نیست اما...

مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران: ترامپ همین امروز همه تحریم‌ها را هم بردارد، هیچ مشکلی حل نمی‌شود

اژه‌ای: خواسته آمریکایی‌ها از ایران یقینا تحقق نمی‌پذیرد

گزارش بلومبرگ از تاثیر هرج‌ومرج در آمریکا بر مذاکرات با ایران

ادعای تسنیم درباره دستور توقیف اموال 9 شرکت در گمرک

ادعاهای گروسی علیه ایران

عارف: رفع ناترازی‌های کشور با جدیت پیگیری می‌شود

دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس با خانواده الهه حسین‌نژاد؛ پدر و مادر مقتول چه خواستند؟