نسیم گیلان

آخرين مطالب

ذخیره سد سفیدرود، کمتر از نصف! اقتصادی

ذخیره سد سفیدرود، کمتر از نصف!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / مدیرعامل آب منطقه ای گیلان، از ذخیره 480 میلیون مترمکعبی آب در مخزن سد سفیدرود خبر داد و گفت: در مدت مشابه سال گذشته، حدود 200 میلیون مترمکعب بیشتر از امروز ذخیره داشتیم. 
وحید خرمی، مدیرعامل آب منطقه ای گیلان گفت: ذخیره فعلی آب در مخزن سد سفیدرود 480 میلیون مترمکعب است و این با احتساب یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعبی حجم مخزن سد سفیدرود، چیزی کمتر از نصف است.
وی با اشاره به ذخیره 670 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال گذشته، افزود: ما در سه سال گذشته سال های خشکی را پشت سر گذاشتیم و چاره ای جز نوبت بندی توزیع آب نداشتیم و کشاورزان هم بسیار زحمت کشیدند تا بتوانند محصول برنج را برداشت کنند. امسال هم با توجه به ادامه وضعیت کم بارشی در حوضه آبریز سفیدرود، از روش نوبت بندی آب استفاده می کنیم، زیرا به نسبت سال قبل، ذخیره آب کمتری داریم و باید بسیار دقیق، برنامه ریزی شده و اصولی کار توزیع آب را ادامه دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان گفت: از دیرباز 80 درصد بارش ها در گیلان در فصولی اتفاق می افتد که فصل کشاورزی نیست، یعنی بارش های استان عموما پس از برداشت برنج در پاییز آغاز می شود و تا فروردین سال بعد که نشاء برنج در گیلان آغاز می شود، ادامه می یابد لذا برای استفاده از این پتانسیل که راهی دریا می شود، در حال حاضر سدهایی در شرق و غرب گیلان در حال ساختند که پیشرفت های فیزیکی خوبی دارند و پس از بهره برداری، آنها نیز کمک حال گیلان خواهند بود، اما در حال حاضر سد سفیدرود آب مورد نیاز 70 درصد کشاورزی گیلان را تامین می کند که در ورودی استان قرار دارد و از 9 استان بالادستی خود آب می گیرد.
خرمی افزود: ما در استان گیلان 9000 هکتار آب بندان (سَل) داریم که تمام این آب بندان ها در زمستان آبگیری شده اند و هم‌اکنون در دست بهره برداری توسط کشاورزان گیلان هستند.
وی با اشاره به رهاسازی آب سد از نیمه اردیبهشت، اضافه کرد: اکنون در مرحله سوم نوبت بندی هستیم که شامل هشت روز وصل و چهار تا پنج روز قطع آب متناسب با دمای هوا، رطوبت، تبخیر و بارش های احتمالی تنظیم، انجام و ادامه داده می شود و این از باب ضرورت و متناسب با ذخیره آب استان در مخزن سد سفیدرود است، یعنی عملا برای کاهش هرگونه خسارت احتمالی به کشاورزان چاره ای جز این نداریم.
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان با اشاره به اینکه مصرف آب کشاورزی روزانه استان تقریبا معادل 20 میلیون مترمکعب است، افزود: ما تا پایان فصل زراعی نوبت بندی را انجام خواهیم و لذا خواهشی که از کشاورزان محترم دارم این است که طبق تقویم زراعی فعالیت کنند و اگر از تقویم زراعی خارج شوند؛ متاسفانه با مشکل مواجه خواهند شد.
وی ادامه داد: آب منطقه ای گیلان براساس برنامه اعلامی نوبت بندی آب، وصل و قطع آب را خواهد داشت بنابراین نیازی نیست که کشاورزان آب را در کرت های مزارع خود ذخیره کنند؛ کشاورزان طبق توصیه جهاد کشاورزی استان عمل کنند و اجازه دهند که آب به مزارع بعدی نیز برسد، زیرا بافت مزارع گیلان بدین صورت است که هر کشاورزی از شالیزار مجاور خود آب می گیرد.
خرمی خاطرنشان کرد: مدت انجام بیمه محصولات کشاورزی هم تمدید شده است لذا به کشاورزان محترم به جهت پیش بینی تمهیدات لازم جهت جبران هرگونه خسارت احتمالی پیشنهاد می کنیم بیمه محصول برنج خود را انجام دهند تا خدای ناکرده در صورت هرگونه تنشی که امیدواریم رخ ندهد، امکان جبران خسارت برای آنها وجود داشته باشد.
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان با بیان اینکه حدود 300 هزار خانوار کشاورز در استان داریم، ادامه داد: از همراهی کشاورزان گیلان با شرکت آب منطقه ای گیلان و سایر مسئولان و ادارات متولی که همکاری بسیار خوبی در جهت خدمت رسانی به مردم دارند، تشکر می کنم و امیدوارم بتوانیم امسال هم بهترین محصول برنج کشور را از مزارع گیلان برداشت کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/819994/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عراقچی: ایران به حمایت همه‌ جانبه از مردم و مقاومت فلسطین ادامه می‌دهد

خواهر مهدیه اسفندیاری: بازداشت خواهرم در فرانسه «گروگانگیری» است

42 اقدام حقوقی و کنسولی درباره پرونده مهدیه اسفندیاری

ترامپ: دیدار با ایران پنجشنبه آینده برگزار می‌شود؛ امیدوارم به توافق برسیم

سفیدرود در وضعیت قرمز؛ هشدار برای آینده شالیکاری گیلان

لحظاتی متفاوت از ظریف در یک کنفرانس علمی

ترامپ: دیدار با ایران پنجشنبه آینده برگزار می‌شود؛ ترامپ: امیدوارم به توافق برسیم

اگه زیر بغل تیشرتت زرد شده اینکارو انجام بده!

‌ گوشت را کیلویی 290 هزار تومان از دامدار می‌خرند و کیلویی 1 میلیون تومان به مردم می‌فروشند

پیش بینی قیمت دلار 20 خرداد 1404

رفتار متناقض در حوزه خودرو عامل بی‌اعتمادی مردم به بورس

پیش فروش محصولات مدیران خودرو امروز 19 خرداد 1404

گروسی در واکنش به خبر خروج اطلاعات هسته‌ای اسرائیل توسط ایران: ما گزارش‌هایی را در مطبوعات دیده‌ایم

ادعای گروسی: در صورت حمله اسرائیل، ایران ظرف چند هفته از بمب اتمی خود رونمایی خواهد کرد

جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی تروئیکای اروپایی در شورای حکام آژانس

دیدار معاون دبیرکل جبهه مردمی برای آزادی فلسطین با عراقچی

گروسی: یافتن راه‌حل بین ایران و آمریکا غیرممکن نیست

محسن رضایی: دیگر نقطه محرمانه و مخفی در سرزمین‌های اشغالی وجود ندارد

داستانک/ فقط رهایی

انتشار اولین عکس کاوشگر چین در مسیر حرکت به سمت یک سیارک مرموز

رنگ سایه‌ی مناسب افراد چشم قهوه ای

حمایت از کارآفرینان و شرکت های دانش بنیان برتر صادر کننده شاهد و ایثارگر کشور انجام می گیرد

برپایی غرفه بنیاد شهید در مسیر میهمانی 10 کیلومتری غدیر/ میزبانی از خانواده شهدای سادات

تجدید بیعت با شهدای سادات در پویش سراسری «سلام سید»/ در عید غدیر خم با شهدای سادات هم عهد می‌شویم

تغییر حالت بیش از 90 درصد مزارع استخراج رمزارز از مجاز به غیر مجاز

چگونه مالیات، نروژ را ساخت و ایران با نفت سوخت؟

قیمت خودروهای داخلی و مونتاژ در بازار امروز 19 خرداد 1404

سخنگوی سازمان امور مالیاتی: 300 همت درآمدهای مالیاتی را از دست دادیم

از شایعه تا واقعیت افزایش قیمت نان؛ قیمت‌گذاری به بحران دولت تبدیل شده است؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 خرداد 1404

سقف اجاره‌بها در تهران اعلام شد؛ سایه انتظار بر سر مستأجران سایر شهرها

خبرخوش به مستاجران؛ 2.1 همت تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شد

شورای‌عالی امنیت ملی: تعرض رژیم صهیونی به تاسیسات هسته‌ای کشور را با تهاجم به تاسیسات هسته‌ای آنها پاسخ می‌دهیم

نتانیاهو: با غنی‌سازی بلندمدت اورانیوم در ایران مخالفم، اما غنی‌سازی موقت سطح پایین قابل بررسی است

فرمانده کل سپاه: اصابت موشک‌های ایرانی با اطلاعات به دست آمده از صهیونیست‌ها دقیق‌تر می‌شود

دیدار معاون دبیرکل جبهه مردمی برای آزادی فلسطین با سردار سلامی

مرعشی: مدنی‌زاده خلأ اقتصاددان در دولت را پر می‌کند

واکنش گروسی به خبر خروج اطلاعات هسته‌ای اسرائیل توسط ایران

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: اگر آژانس قدردان همکاری ما نباشد، همکاری‌ها را به‌ سطح عادی می‌رسانیم

واکنش نماینده ایران در آژانس به ادعاهای گروسی

رونمایی از ربات انسان‌نمای بدون سر «رنو»

رئیس مرکز ملی فرش: صادرات 40 میلیون دلاری فرش دستباف، واقعی نیست

بازار قطعات خودرو سر و سامان می‌گیرد؛ با متخلفان برخورد می‌شود

تولید دام سبک و سنگین چقدر است؟

خروج لوازم خانگی از سبد خانوار؛ قیمت‌ها بالا رفت

میانگین مصرف روزانه گاز نیروگاه‌ها از 281 میلیون مترمکعب فراتر رفت

دلارهای بانک مرکزی کجا خرج می‌شوند؟

مطهری: ایران و آمریکا راهی غیر از توافق ندارند

کاهش چربی شکم به کمک ماده‌ای شیرین

جزئیات «پیش‌فروش ارز» اعلام شد