نسیم گیلان

آخرين مطالب

چرا قلقلک باعث خنده می‌شود؟ اقتصادی

چرا قلقلک باعث خنده می‌شود؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین / یک دانشمند با استفاده از یک دست رباتیک به راز اینکه چرا قلقلک باعث خنده‌ ما می‌شود، پی برد.
پاسخ انسان به قلقلک واقعاً عجیب است. وقتی کسی درست به نقطه‌ای خاص از بدن دست می‌زند، معمولاً منجر به خنده‌های ناگهانی و کنترل‌نشدنی می‌شود. این واکنش موسوم به «قلقلک شدید»(gargalesis) است و دانشمندان علم اعصاب واقعاً نمی‌دانند چرا این اتفاق می‌افتد. دانشمندان همچنین نمی‌دانند چرا برخی لمس‌ها قلقلک‌دار هستند و برخی نیستند یا چرا برخی قسمت‌های بدن بیشتر مستعد ایجاد حس «قلقلک شدید» هستند.
ایسنا به نقل از ساینس‌آلرت نوشت: «کنستانتینا کیلتنی»(Konstantina Kilteni)، دانشمند اعصاب از «دانشگاه رادبود»(Radboud) در پی پاسخ به این سؤالات مطالعه‌ای را انجام داده است. هدف وی، ارزیابی وضعیت فعلی تحقیقات درباره «قلقلک شدید» و یافتن مسیر آینده است. «کیلتنی» در آزمایشگاه خودش از یک دست رباتیک برای قلقلک دادن افراد مورد آزمایش استفاده می‌کند. این کار به یکنواختی و ثابت بودن قلقلک کمک می‌کند.
«کیلتنی» گفت: مطالعه بر روی قلقلک‌پذیری انسان‌ها شاید موضوعی طنزآمیز به نظر برسد، اما پیامدهای مهم زیادی دارد. از دیدگاه علمی، قلقلک با شاخه‌های زیادی از علوم اعصاب از جمله علوم اعصاب بالینی، حرکتی و احساسی در ارتباط است. من شیفته این موضوع هستم که اکثر ما می‌توانیم این حس را به وضوح تشخیص دهیم و اینکه بزرگ‌ترین فیلسوفان تاریخ مانند سقراط، ارسطو و داروین مجذوب آن بودند. با این حال، برخلاف این کنجکاوی طولانی، هنوز کاملاً نمی‌دانیم چگونه کار می‌کند.
«کیلتنی» در یک بررسی جامع از آثار علمی منتشرشده درباره قلقلک، وضعیت فعلی مطالعه را ترسیم کرده و سؤالاتی که هنوز پاسخ درستی برایشان پیدا نشده را مشخص کرده و راهکارها و استراتژی‌هایی برای مطالعات آینده پیشنهاد داده است.
قلقلک تجربه‌ای جهانی در انسان است و یکی از اولین شکل‌های بازی والدین با کودکان است. وقتی بچه‌ها بزرگ‌تر می‌شوند، واکنش‌های متفاوتی نسبت به قلقلک نشان می‌دهند. این واکنش‌ها در میمون‌ها مشاهده شده است، همچنین واکنشی مشابه با «قلقلک شدید» در موش‌ها هم دیده شده است که نشان‌دهنده ارتباطاتی با زیست‌شناسی فرگشتی(تکاملی) است. علاوه بر این، افراد با نوعی ناهنجاری‌های عصبی واکنش‌های متفاوتی به قلقلک نشان می‌دهند.
افراد مبتلا به اختلال اوتیسم لمس‌ها را بیشتر قلقلک‌دار حس می‌کنند و افراد مبتلا به اختلال «اسکیزوتایپال»(schizotypal) لمس‌های خود را به اندازه لمس‌های دیگران قلقلک‌پذیر می‌دانند. حوزه قلقلک و مکانیسم «قلقلک شدید» هنوز بسیار ناشناخته است.
بیشتر مطالعات درباره قلقلک و «قلقلک شدید» بر تفاوت‌های بین خنده واقعی و خنده‌ای که فقط در اثر قلقلک ایجاد می‌شود، تمرکز دارد. این مطالعه هم از قلقلک دستی استفاده می‌کند که سخت است تکرار شود و نتیجه‌ قابل مقایسه‌ای به دست آورد. بزرگ‌ترین مشکل هم این است که هنوز تعریفی استاندارد و قطعی از قلقلک ارائه نشده است.
«کیلتنی» گفت: در واقع، مطالعات در این حوزه نسبتاً کم است. رویکرد ما از پایین به بالاست، یعنی ابتدا روی مکانیسم‌های فیزیکی تمرکز می‌کنیم تا به سؤالاتی پاسخ دهیم که آزمایش کردنشان ساده‌تر است، مخصوصاً اگر مربوط به فعالیت مغز و ویژگی‌های فیزیکی و فیزیولوژیکی قلقلک‌پذیری باشد.
وی ادامه داد: سؤال ما این است که حس قلقلک چه هدفی در انسان‌ها و دیگر گونه‌ها دارد؟ اما قبل از پاسخ به آن، باید پایه‌های علمی محکمی بنا کنیم تا بتوانیم به این پرسش پاسخ دهیم.
دانشمندان قصد دارند آزمایش‌هایی روی افراد با ناهنجاری‌های مغزی انجام دهند تا منطقه‌های مغزی درگیر در ناتوانی افراد در قلقلک دادن خودشان را بررسی کنند. 
«کیلتنی» خاطرنشان کرد: ممکن است روزی قلقلک یک وظیفه خاص داشته است، اما حالا دیگر ندارد و شاید قلقلک وظیفه‌ای دارد که هنوز کشف نشده است. این یک رمز و راز هیجان‌انگیز باقی مانده است. فکر می‌کنم پشت این پدیده، خیلی بیشتر از چیزی است که تصور می‌کنیم!
نتایج مطالعه وی در مجله Science Advances منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/818226/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نیروگاه شهید بهشتی لوشان به مدار برگشت

معاون سابق بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران: سرمایه‌گذاری آمریکا در ایران حرف خنده‌داری است

مطهری: لازم است که ایران روی مسئله حق غنی سازی پافشاری داشته باشد

روایت عراقچی از سختی‌ مذاکره غیرمستقیم و شوخی با پیشنهاد کیسه کشیدن به تن آمریکایی‌ها

مدارگرد مریخ اروپا دهانه در حال فروپاشی را که «در لایه‌هایی از تاریخ مریخ غرق شده» رصد کرد

«سه‌شنبه‌های تکریم» با حضور نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

طلا از اول سال چه مقدار رشد کرده؟ چطور فقط با 500,000 تومان طلا بخریم؟

12 میلیون خانوار هنوز به سامانه املاک مراجعه نکرده‌اند

نشاء برنج در شالیزارهای گیلان به 98 درصد رسید

رئیس کمیسیون امنیت ملی: اصل غنی سازی قابل مذاکره نیست

ایران: غنی‌سازی اورانیوم 60 ‌درصدی طبق ان‌پی‌تی ممنوع نیست

وال استریت ژورنال: دستور توقف تمام فعالیت‌های جدید تحریمی علیه ایران لغو شد

صباغیان: آسیب قطعی‌های برق برای کشور از تحریم بیشتر است

اقتصاد و تجارت گزارش می دهد/ بیمه دی بر قله صنعت بیمه و پیشتاز در تحول دیجیتال

رئیس کل گمرک: هیچ منع قانونی برای واردات خودرو‌های جانبازان وجود ندارد

محمدمنان رئیسی: 200 هزار واحد ناتمام مسکن مهر در کشور باقی مانده است!

انتقاد فرماندار از وضعیت راه‌های مواصلاتی رشت

تاکید عمار حکیم بر ادامه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

فریدون عباسی: ایران از 20 سال پیش توانمندی ساخت بمب اتم را داشته است!

ماجراى ارجاع نامه سرلشکر باقری به رهبری و توجه رهبر انقلاب به مسائل اقتصادی از زبان همتى

فعال شدن سامانه آزمون سراسری برای انتخاب رشته آزمون پذیرش دانشجو معلم

شکست دوباره آی‌اسپیس؛ ماه‌نشین ژاپنی رزیلینس از فرود نرم روی ماه بازماند

انتقال افسردگی و اضطراب به همسر با بوسیدن او

یادواره شهدای فصل بهار و گرامیداشت شهدای قیام خونین 15 خرداد در اردبیل برگزار شد

نظر رئیس سابق بانک مرکزی درباره کارنامه اقتصادی دولت پزشکیان

هوش مصنوعی مربی ورزشی می‌شود

آسیب‌های شوخی زننده «علی صبوری» با مادربزرگش

دیدار استاندار گیلان با خانواده شهید آیت‌الله احسان‌بخش همزمان با روز شهادت ایشان

برای پذیراییت این کاسه شیک وخاص رو بساز

حصر قیمت خودرو 12ساله شد

خبر مهم رییس سازمان برنامه برای یارانه بگیران

توصیه سیف به تیم اقتصادی دولت: نباید در اجرا به‌هیچ‌وجه منتظر نتیجه مذاکرات بمانیم

روایت خبرنگار اعزامی آخرین خبر از حاشیه‌های سفر رئیس مجلس به ونزوئلا، کوبا و برزیل

واکنش آذری جهرمی به اختلافات ترامپ و ایلان ماسک؛ دعوای خرکی به سبک جدید!

مرعشی درباره افزایش اختیارات استانداران: اختیارات سیاسی و امنیتی همچنان باید متمرکز باقی بماند

پیشنهادی برای واژه «گیفت»

پیشرفت هوش مصنوعی، انسان‌‌ها را به «ربات گوشتی» تبدیل می‌کند!

آمریکا و غول‌های فناوری در خط مقدم جنگ با سوخت‌های فسیلی!

افزایش چراغ خاموش اجاره بهای مسکن

مناسبت روز/ شنبه، 17 خرداد ماه

ادعای ترامپ: ایران اورانیوم غنی‌سازی نخواهد کرد

صادق آهنگران عزادار شد

واکنش ایران به ممنوع‌ کردن ورود شهروندان ایرانی به خاک آمریکا

اهدای 40 کتاب بازنشرشده نادر ابراهیمی به موزه‌اش

حضور استاندار گیلان در آیین سنتی کشتی گیله‌مردی صومعه‌سرا

آغاز ثبت‌نام آزمون‌ استخدام‌های دولتی از اوایل این هفته

رسایی: حرف آمریکایی‌ها در مورد کنسرسیوم، «به مرگ گرفتن است تا ما به تب راضی شویم»

ارسال پیامک به نمایندگان مجلس؛ این‌بار علیه وزیر پیشنهادی اقتصاد

هوش مصنوعی به نابودی 41 بمب‌افکن روسیه در حمله پهپادی اوکراین کمک کرد

رایزنی آمریکا و اروپا درخصوص گام‌های آتی در قبال برنامه هسته‌ای ایران