نسیم گیلان

آخرين مطالب

درختی که با برخورد صاعقه قد می‌کشد! سیاسی

درختی که با برخورد صاعقه قد می‌کشد!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /در حالی که رعد و برق یا همان صاعقه یک پدیده جذاب است، اما به دلیل توانایی آن در تخریب و خطری که برای حیات روی زمین ایجاد می‌کند، بدنام است. با این حال این پدیده برای یک درخت بومی آمریکای جنوبی به جای اینکه نابودکننده باشد، زندگی‌بخش است.
صاعقه هر ساله صدها میلیون درخت را در سراسر جهان نابود می‌کند و تنه‌های سوخته و شاخه‌های شکسته آنها را بر جای می‌گذارد. با این حال، در پیچ و تاب جذاب طبیعت، برخی از درختان استوایی، این نیروی مخرب طبیعت را به نفع خود در خدمت گرفته‌اند.
یک مطالعه اخیر گزارش می‌دهد که درخت بادام استوایی موسوم به «Dipteryx oleifera» که با نام «almendro» نیز شناخته می‌شود و بومی کشورهای هندوراس، نیکاراگوئه، کاستاریکا، پاناما، کلمبیا و اکوادور است، نه تنها از برخورد مستقیم صاعقه جان سالم به در می‌برد، بلکه اصلا به دلیل آن رشد می‌کند.
محققان کشف کردند که صاعقه به درختان اطراف که مستقیماً برای جذب منابع رقابت می‌کنند، آسیب می‌رساند و همچنین گیاهان بالارونده را که چوب‌های انگل‌واری هستند که مسئول خفه کردن و کاهش رشد بسیاری از درختان جنگل‌های بارانی هستند، نابود می‌کند.
محققان مدت‌ها گمان می‌کردند که برخی از گونه‌های درختی نسبت به صاعقه مقاوم هستند، اما هیچ مدرک تجربی برای تأیید این فرضیه وجود نداشت.
گروهی از محققان به رهبری ایوان گورا(Evan Gora)، یک سامانه مکان‌یابی صاعقه را در مرکز پاناما مستقر کردند تا اثرات پس از آن را بر روی 93 درخت مورد اصابت صاعقه قرار گرفته ردیابی کنند.
دانشمندان در طول 6 سال، توجه ویژه‌ای به 9 درخت «Dipteryx oleifera» داشتند که مورد اصابت صاعقه قرار گرفتند.
قابل توجه است که تک تک درختان تنها با آسیب جزئی جان سالم به در بردند. در مقابل، تمام درختان دیگری که در معرض اصابت مستقیم صاعقه قرار گرفتند، به شدت آسیب دیدند و تقریباً دو سوم آنها طی دو سال پس از اصابت خشک شدند.
گورا می‌گوید: دیدن درختانی که صاعقه به آنها برخورد می‌کند و حالشان خوب می‌ماند، بسیار جالب بود.
به طور متوسط، یک صاعقه 9.2 درخت مجاور را با عبور جریان از شاخه‌ها نابود می‌کند. علاوه بر این، آلودگی این درختان خاص به گیاهان بالارونده 78 درصد کاهش یافت و با رقابت کمتر برای بهره بردن از نور خورشید، فضا و مواد مغذی، باروری و توانایی تولید مثل این درختان 14 برابر افزایش یافت.
نقشه‌برداری سه‌بعدی تولید شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین نشان داد که آلمندروهای صاعقه‌زده حدود 4 متر بلندتر از همسایه‌های صاعقه نخورده خود هستند. این درختان با این بلندتر شدن، 68 درصد بیشتر از درختان دیگر ممکن است مورد اصابت صاعقه قرار بگیرند و به عنوان یک صاعقه‌گیر طبیعی عمل کنند.
از آنجایی که این درختان می‌توانند صدها سال زندگی کنند، انتظار می‌رود در طول زندگی خود در برابر ضربات متعدد صاعقه مقاومت کنند.
گورا می‌گوید: بهتر است که درخت «Dipteryx oleifera» صاعقه بخورد.
این درخت در شرایط فرگشتی، یک مکانیسم بقای بسیار غیر معمول را به کار گرفته است. به نظر می‌رسد که دور کردن رقبا و گیاهان بالارونده به قیمت یک آسیب دیدگی جزئی، یک استراتژی برنده برای این درخت است.
این مطالعه در مجله New Phytologist منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/815021/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زنی با فرمولِ رؤیاها؛ ریاضیدانی که برگه امتحانش را پاره کرد اما تاریخ را نوشت

دختری 18 ساله‌ام و بابت رفتارهای شوهر عمه‌ام معذبم

گروه های جهادی با میدان داری نقشه های دشمنان را خنثی می کنند

عکس/ توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در گیلان!

صنایع پرمصرف برق گیلان ملزم به صرفه‌جویی 25 درصدی شدند

بسیج سازندگی، بازوی توانمند دولت در مدیریت بحران و محرومیت‌زدایی

اقدامات آسان و کم‌هزینه برای سلامت ‌روان

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

گروه جهادی شهدای رسانه فومن برگزیده شد

قابی خاطره انگیز از مراسم تجلیل از معلمان شهرستان تولمات + عکس

گروه جهادی بسیج رسانه شهدای فومن برگزیده شد

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

رپورتاژ سنگین برای یک خبر معمولی| آغاز حفاری اکتشافی در نفت خزر

شکار بزرگترین مرال نر جنگل‌ های هیرکانی | مرال 2 متری شکار دوربین ها شد

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

رفع محرومیت ها در سایه تلاش جهادگران محقق می شود

برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در رشت

رئیس سازمان چای: 25 هزار تن برگ سبز چای خریداری شد

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت

این ستاره نباید اینجا باشد!

قابلیت جدید یک تلسکوپ فضایی برای مطالعه سیاره‌های در حال مرگ

راه‌آهن رشت - آستارا؛ پروژه‌ای برای اتصال ایران به بازارهای بین‌المللی

بسیج در همه بحران ها آماده خدمات رسانی به مردم است

لزوم تقویت زیرساخت‌های امدادی و آموزشی هلال‌احمر در گیلان

افزایش کشفیات مواد مخدردر گیلان؛ استاندار از اقدامات جدید مقابله‌ای خبر داد

عکس روز ناسا از یوگی و دوستان در مریخ!

دیدار مهندس اوحدی با خانواده خلبانان شهید پرواز اردیبهشت

آغاز بهسازی و آسفالت محور قدیم قزوین-رشت

خرید 34 هزار تُن برگ سبز چای از چایکاران شمال کشور

65 سایت جدید به شبکه همراه اول گیلان افزوده شد

متهم انتشار مطالب خرابکارانه اعتراف کرد | اقدام ضربتی پلیس و دستگیری عامل ارتباط و همکاری با ضدانقلاب

فاز دوم کنار گذر لنگرود در هفته دولت به بهره برداری می رسد

مرمت ساختمان تاریخی نوغان لنگرود به‌ زودی آغاز می‌شود

افزایش دمای هوای گیلان

برگزاری کارگاه و نشست کتابخوانی «دخترانه با کتاب» در رشت

دیدار با مسعود فروتن در نمایشگاه کتاب

سخنگوی دولت در نمایشگاه کتاب

از فرهنگیان برگزیده مدارس استثنایی استان گیلان تجلیل شد

هوش مصنوعی؛ موتور محرک تحول در نظام آموزشی دانشگاه آزاد است

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

60 هزار بیمار خاص گیلانی تحت پوشش بیمه‌ سلامت قرار دارند

آغاز به کار سومین جشنواره فرهنگ و هنر غذایی گیلان

لزوم توجه به مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی گیلان

عامل ارتباط با گروه های معاند و ضد انقلاب در لنگرود دستگیر شد

راه‌آهن رشت - آستارا پروژه‌ای راهبردی برای اتصال ایران به بازار‌های بین‌المللی

تصادف موتورسیکلت و خودروی سواری در لنگرود 2 کشته بر جا گذاشت

سارق 20 میلیاردی طلاجات در دام کارآگاهان پلیس آگاهی گیلان

دستگیری عامل ارتباط و همکاری با گروه‌های معاند و ضدانقلاب در گیلان

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود