نسیم گیلان

آخرين مطالب

کاوشگرهای سه‌بعدی که مسافران آینده مغز انسان هستند علمي

کاوشگرهای سه‌بعدی که مسافران آینده مغز انسان هستند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /پژوهشگران آلمانی، تعدادی کاوشگر سه‌بعدی انعطاف‌پذیر و تاشو ابداع کرده‌اند که در بافت مغز قرار می‌گیرند تا از عملکرد عمیق نورون‌ها نقشه‌برداری کنند.
گروهی از پژوهشگران با استفاده از یک هنر ژاپنی برش کاغذ به نام «کریگامی»، کاوشگرهای عصبی ساخته‌اند و تلاش می‌کنند با به کار بردن چندین الکترود که هر سه بعد را در یک دستگاه پوشش می‌دهند، آنها را با پیچیدگی مغز سازگار کنند.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، تمایل به درک پیچیدگی مغز انسان، علوم اعصاب را به یکی از سریع‌ترین حوزه‌های روبه‌رشد علم تبدیل کرده است. شاید جای تعجب نباشد که نقشه‌برداری از ساختار پیچیده مغز ما و عملکرد عصبی نواحی گوناگون آن و شناسایی مشکلات مربوط به این عملکرد، کاری پیچیده و چالش‌برانگیز است.
این کار با استفاده از رابط‌های عصبی-الکترونیکی شامل آرایه‌های میکروالکترود انجام می‌شود. آرایه‌های میکروالکترود را می‌توان در مطالعه نورون‌های برون‌تنی و درون‌تنی به کار گرفت. بنابراین، این ایمپلنت‌ها می‌توانند هم به عنوان یک پل بین سیستم عصبی و سیستم‌های الکترونیکی بیرونی عمل کنند و هم به ثبت و تحریک فعالیت عصبی بپردازند. آرایه‌های میکروالکترود سه‌بعدی را می‌توان به عنوان رابط‌های مغز-ماشین نیز مورد استفاده قرار داد که نه تنها سیگنال‌های مغزی را می‌خوانند، بلکه سیگنال‌ها را به عقب می‌فرستند تا به درک بهتر نحوه عملکرد مغز، مطالعه اختلالات عصبی یا حتی توسعه درمان‌های مبتنی بر تحریک الکتریکی کمک کنند.
«ویویانا رینکون مونتس»(Viviana Rincón Montes)، پژوهشگر «مرکز پژوهشی یولیش»(Jülich Research Center) گفت: دستگاه ما به دلیل طراحی سه‌بعدی خود، ویژگی‌های دو فناوری را در یک دستگاه ترکیب می‌کند. این دستگاه می‌تواند سیگنال‌های مغزی را هم از سطح و هم از لایه‌های عمیق‌تر بافت مغز ثبت کند.
«ماری یونگ»(Marie Jung) از پژوهشگران این پروژه گفت: آرایه‌هایی که الکترودها را در خود جای داده‌اند، بسیار کوچک هستند و ضخامت آنها تنها به 50 میکرومتر می‌رسد. برای درک بهتر توجه داشته باشید که ضخامت یک تار موی انسان به طور میانگین ​​حدود 75 میکرومتر است.
یونگ گفت: طراحی قالب ما به ما امکان می‌دهد که کاوشگر انعطاف‌پذیر را به صورت دستی زیر میکروسکوپ تا کنیم و شکل دهیم. این کار مانند تنظیم یک قفل است که قطعات آن کاملا در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. هر بار که یک کاوشگر را تا می‌کنم، از سادگی و سرعت این روش شگفت‌زده می‌شوم.
یونگ خاطرنشان کرد که برخلاف برخی دیگر از روش‌های دیگر، روش آنها از فرآیندهای تولید خطرناک یا خشن استفاده نمی‌کند. در عوض، پژوهشگران از یک فرآیند شکل‌دهی مکانیکی استفاده کردند که یک طرح دوبعدی مسطح را بین دو قالب منطبق قرار می‌داد و سپس فشار و گرما اعمال می‌کرد. این کار یک ورق انعطاف‌پذیر نازک‌تر از کاغذ را به یک ساختار کاملا سه‌بعدی در مقیاس میکرومتر تبدیل کرد. یونگ افزود: این فرآیند به همه آرایه‌های مجهز به الکترود امکان می‌دهد تا هم‌زمان در حالت عمودی تا شوند. این ویژگی به ما امکان می‌دهد تا حداکثر 128 آرایه را به طور هم‌زمان، سریع و قابل اعتماد تا کنیم.
پژوهشگران آرایه‌های میکروالکترود سه‌بعدی خود را در چندین مرحله آزمایش کردند. آنها ابتدا آرایه‌ها را روی مدل‌های آزمایشگاهی و سپس در آزمایش‌های درون‌تنی مورد بررسی قرار دادند. مونتس گفت: ما ابتدا آرایه‌های میکروالکترود سه‌بعدی را در شرایط آزمایشگاهی کنترل‌شده بررسی کردیم. این کار شامل آزمایش خواص مکانیکی مواد، ارزیابی قابلیت اطمینان فرآیند تا شدن با استفاده از بررسی نوری و تأیید عملکرد دستگاه‌ها از طریق آزمایش‌های الکتروشیمیایی بود. همچنین، ما بررسی کردیم که آیا می‌توان دستگاه‌ها را در مواد شبیه به مغز قرار داد تا مناسب بودن آنها برای استفاده در بافت عصبی ارزیابی شود. علاوه بر این، ما آزمایش‌هایی را تحت پیری تسریع‌شده انجام دادیم تا ببینیم دستگاه‌ها چه مدت می‌توانند در شرایط بدن زنده بمانند.
مونتس ادامه داد: در مرحله بعد، ما به سراغ نمونه‌های بیولوژیکی واقعی از جمله برش‌های مغز انسان رفتیم که از بافت قشر مغز اهدایی بیماران مبتلا به صرع تحت عمل جراحی و قشر مغز جوندگان زنده به دست آمده بودند. در این آزمایش‌ها، انواع گوناگونی از تحریک را برای ثبت انواع سیگنال‌های عصبی اعمال کردیم. برای برش‌های مغز انسان، ترکیب شیمیایی مایع اطراف را تغییر دادیم تا فعالیت شبیه به صرع را تحریک کنیم. در جوندگان، ما هم محرک‌های لمسی و هم محرک‌های بصری را اعمال کردیم. این آزمایش‌ها به ما امکان دادند تا طیف گسترده‌ای از سیگنال‌های مغزی را ثبت کنیم و ببینیم که چگونه واکنش‌ها در لایه‌های گوناگون مغز تغییر می‌یابند.
پژوهشگران دریافتند که از نظر تولید، روش آنها پس از مرحله تا شدن 98 درصد و پس از مراحل نهایی پردازش مانند افزودن پوشش الکترود و بسته‌بندی 80 درصد موفقیت دارد. اگرچه فرآیند تا کردن در حال حاضر به صورت دستی با تراز کردن ورق دوبعدی و فشار دادن با دست انجام می‌شود، اما آنها انتظار دارند که این میزان موفقیت با خودکارسازی و استفاده از روش‌هایی مانند «سیستم‌های برداشت و گذاشت» یا «میکرومانیپولاتورها»(Micromanipulators) بهبود یابد.
مونتس خاطرنشان کرد که ممکن است هنوز مدتی طول بکشد تا آرایه‌های میکروالکترود سه‌بعدی مانند نمونه آزمایشی در مراقبت‌های بهداشتی دنیای واقعی به کار گرفته شوند.
این پژوهش در «TBA Journal» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/814264/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

پدر فوتبال گیلان و سرمربی پرافتخار ملوان درگذشت – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پدر فوتبال گیلان و سرمربی پرافتخار ملوان درگذشت

آغاز ماراتن کنکور سراسری در گیلان

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

عاشقانه‌های غمگین در «سلمآه»؛ دست و دلم به شعر شاد نمی‌رود

پدر معنوی فوتبال گیلان درگذشت

پدر فوتبال گیلان و اسطوره باشگاه ملوان درگذشت

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

شبکه دنا و کنگره شهدا؛ هم سنگر و هم افزا

کاهش متراژ غرفه‌ها برای حضور تعداد بیشتر ناشران است

باز آمدم چون ماه نو!

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

امنیت روانی همسرت رو بِهَم نَریز

اصلاح و بهینه‌سازی زیرساخت برق گیلان نیازمند اعتبار ملی است

اراضی بستر سپیدرود ظرف 3 ماه آینده تعیین تکلیف می شود

عملیات اجرایی احداث واحدهای ثبتی ناحیه 3 رشت و لنگرود آغاز شد

کشف گورستان سه‌هزار ساله در این استان

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد

امشب مشتری به ماه سلام می‌کند / درخشش دو غول آسمانی

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

خودروی بنز میلیاردی قاچاق در لاهیجان توقیف شد

دنبال علم و دانش نرو!

شاعرانه/ از تلخی جان کندنم، از عاشقی واسوختند

افتتاح مرکزمدیریت تجهیزات شبکه راهکار ناورانه برای افزایش پایداری برق گیلان

ستاره های آسمان در حال اجرای کنسرت

آموزش گام به گام مدل موی مجلسی

جشنواره‌ها گامی موثر در توسعه صنعت گردشگری است

داستانک/ مرد فلج

تسریع در صدور اسناد اراضی روستایی گیلان در دستور کار قرار گرفت

فعالیت 272 مراقب سلامت و 90 هزار سفیر سلامت در مدارس گیلان

برنامه «متا» برای آوردن هوش مصنوعی به چت‌های واتس‌اپ بدون نقض حریم خصوصی

تصویری با زوم بالا از سطح سیاره ی مریخ

آئین تکریم و معارفه فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

جلالی که در میقات آرام گرفت

دل عاشق به پیغامی بسازد!

کارگران ستون اقتصاد کشورند

زیبایی شهرها مرهون تلاش شبانه‌روزی کارگران شهرداری است

اختتامیه اولین جشنواره رقابت های علمی و مهارتی سفیران سلامت استان گیلان

دو عارضه پنهان یائسگی زودرس در زنان

«چت‌جی‌پی‌تی» چاپلوس شده است

30 درصد از کدهای «مایکروسافت» نوشته هوش مصنوعی هستند

نسل چهارم الکترودهای سخت‌پوشی نانوساختار در اختیار صنایع کشور قرار گرفت

آثار باستانی 3000 ساله در جنوب شهر رشت!