نسیم گیلان

آخرين مطالب

این پنجره‌ها خودشان را خنک می‌کنند اقتصادی

این پنجره‌ها خودشان را خنک می‌کنند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / پژوهشگران کره جنوبی نوعی شیشه برای پنجره ابداع کرده‌اند که با فناوری پیشرفته خود، گرما را منعکس می‌کند و گرمای اضافی را به فضا می‌تاباند تا مصرف انرژی تهویه مطبوع را کاهش دهد.
پژوهشگران «موسسه علم و فناوری گوانگجو»(GIST) رویکرد جدیدی را به منظور کاهش تقاضای انرژی برای خنک کردن ساختمان‌ها در پیش گرفته‌اند. رویکرد آنها این است که شیشه‌های معمولی پنجره با یک ساختار لایه‌ای پوشیده شوند.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، این ساختار به طور موثر گرما را از بین می‌برد و نور ورودی خورشید را منعکس می‌کند. بدین ترتیب، هزینه‌های تهویه مطبوع به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.
این گروه پژوهشی در مقاله خود نوشتند: پرداختن به تغییرات آب‌وهوایی و بحران‌های انرژی در جهان، توسعه فناوری‌های بدون انرژی و بدون انتشار را ضروری می‌کند. سیستم‌های خنک‌کننده معمولی که 20 درصد از مصرف انرژی جهان را تشکیل می‌دهند، به برطرف کردن مسائل زیست‌محیطی قابل توجهی مانند آلودگی هوا و سوخت‌های فسیلی کمک می‌کنند.
مشکل پنجره‌های شیشه‌ای استاندارد، توانایی ضعیف آنها در جلوگیری از تابش فروسرخ است که مقدار قابل توجهی از گرما را حمل می‌کند. همچنین، آنها نمی‌توانند فضای داخلی را در برابر تشعشعات حرارتی ساطع‌شده از ساختمان‌های اطراف محافظت کنند و گرما را به طور موثر به محیط بیرون نمی‌فرستند. این امر به افزایش دمای داخلی و وابستگی به تهویه مطبوع منجر می‌شود و مصرف انرژی را نیز افزایش می‌دهد.
اگرچه شیشه معمولی مقداری گرما ساطع می‌کند اما کارآیی آن محدود است. شیشه‌های معمولی اغلب توانایی انعکاس بالایی را از کل پنجره شفاف ندارند و همین باعث می‌شود که تاثیر کمتری را در خنک کردن فضای داخلی ساختمان داشته باشند.
پژوهشگران برای برطرف کردن این مشکل، ماده پیچیده‌تری را به نام «شیشه خنک‌کننده تابشی دوطرفه» طراحی و شبیه‌سازی کردند. این ساختار شامل یک لایه مرکزی از شیشه معمولی است که بین لایه‌های زیر میکرومتری از جنس اکسید قلع ایندیم قرار گرفته می‌گیرد. این ماده‌ به دلیل توانایی خود در انعکاس تابش فروسرخ شناخته شده است و از ورود آن به ساختمان و افزایش دمای داخلی جلوگیری می‌کند.
پژوهشگران در سطح بیرونی، لایه‌های نازک بیشتری را از جنس اکسید آلومینیوم و نیترید سیلیکون اعمال کردند که گرما را در طول موج‌های عبورکرده از جو زمین به طور موثر منعکس می‌کنند. اکسید آلومینیوم در حدود 13 میکرومتر تابش گرمایی را ساطع می‌کند؛ در حالی که نیترید سیلیکون این کار را در هشت میکرومتر انجام می‌دهد. با انتشار تشعشعات در این محدوده، گرما مستقیما بدون جذب شدن در جو به فضا می‌رود و از بیشتر گرم شدن جلوگیری می‌کند.
یکی از ویژگی‌های کلیدی این شیشه لایه‌ای، گسیل‌پذیری جهت آن است؛ یعنی زاویه‌ای که در آن بسته به ضخامت لایه‌های اکسید آلومینیوم و نیترید سیلیکون و همچنین زاویه تابش نور خورشید، گرما می‌تابد. این طراحی با تنظیم دقیق ضخامت لایه‌ها تضمین می‌کند که بیشتر گرمای ساطع‌شده به‌جای جذب شدن و تابش مجدد توسط اجسام مجاور مانند درختان یا ساختمان‌ها، به سمت آسمان باز می‌رود.
شیشه‌ جدید با وجود ساختار لایه‌ای پیچیده‌ خود، در برابر نور مرئی بسیار شفاف باقی می‌ماند و به 72 درصد از نور خورشید در این محدوده اجازه عبور می‌دهد. این بدان معناست که می‌تواند به طور موثر به عنوان یک پنجره عمل کند و نور طبیعی را داخل ساختمان نگه دارد و در عین حال، مزایای خنک‌کننده را نیز ارائه دهد.
پژوهشگران، پتانسیل بهره‌وری انرژی ناشی از نصب این پنجره‌ها را نیز در ساختمان‌های مسکونی معمولی ارزیابی کردند. تحلیل آنها نشان داد که در یک روز گرم تابستان، شیشه خنک‌کننده تابشی دو طرفه می‌تواند مصرف انرژی تهویه مطبوع را تا 40 درصد کاهش دهد. از نظر عملی، این معادل کاهش 1500 وات است؛ یعنی تقریبا همان میزان برق که یک کتری برقی یا یک اتو به طور مداوم مصرف می‌کند.
اگرچه یافته‌های این پژوهش، پتانسیل قابل توجهی را برای صرفه‌جویی در انرژی نشان می‌دهند اما پژوهشگران اذعان کردند که پیش از استفاده گسترده از این فناوری، بررسی بیشتر ضروری است. آنها نوشتند: هنوز پتانسیل قابل توجهی برای بهبود بیشتر شدت انتشار جهت‌دار وجود دارد. یک رویکرد امیدوارکننده، تنظیم ساختار سطح لایه‌های اکسید آلومینیوم و نیترید سیلیکون است. برای افزایش عملکرد خنک‌کننده و کاربرد آن، بررسی بیشتری مورد نیاز است.
پژوهشگران با تاکید بر نیاز به آزمایش در دنیای واقعی، نوشتند: بررسی‌های بیشتر درباره ساخت شیشه خنک‌کننده تابشی دو طرفه واقعی و ارزیابی عملکرد خنک‌کننده برای تأیید کاربرد دقیق شیشه ضروری است.
اگر این فناوری با موفقیت اجرا شود، می‌تواند یک راه‌ حل عملی و مقیاس‌پذیر را برای کاهش مصرف انرژی ساختمان فراهم کند و یک روش کارآمد را برای مبارزه با افزایش دمای جهان و کاهش اتکا به سیستم‌های خنک‌کننده معمولی ارائه دهد.
این پژوهش در مجله «Advanced Photonics Research» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/806855/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام تبریک سرپرست آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن نوروز 1404

دانش آموزان انزلی زمینه ساز آزادی زندانیان جرائم غیر عمد شدند

لحظه تحویل سال؛ از زمین تا آسمان

جدیدترین نرخ اجاره خانه و ویلا در ماسوله برای تعطیلات نوروزی

یک نفر از مصدومان حادثه چهارشنبه آخر سال گیلان جان باخت

چهارشنبه سوری گیلان / یک نفر جان باخت

پیش بینی آب و هوای گیلان برای فردا جمعه 1 فروردین 1404

شاعرانه/ همچنان امّید می‌دارم که بعد از داغ هجر

رابطه خواب‌آلودگی روزانه با ابتلا به «زوال عقل» در سالمندان

هواشناسی 1403/12/30/ باران و کاهش دما در آستانه نوروز

آغاز طرح ملی خدمات بشر دوستانه به مسافران در رودسر گیلان

ورود سامانه بارشی جدید به کشور؛ بارش‌ها از امروز در شمال آغاز می‌شود

هواشناسی هشدار داد/ بارش‌های شدید و وزش باد در راه است

شعرخوانی زیبای سید حمید رضا برقعی در وصف امام رضا (ع)

اجداد مرموز و ناشناس انسان مدرن / اشباحی که در DNA ما پنهان شده‌اند

یک توصیه بسیار مهم به زنان بالای 50 سال

ناصر افشارپور مدیر اداره کتاب شد

بارش‌های گسترده امروز در 16 استان کشور/ هواشناسی هشدار صادر کرد +اسامی

طنین نوای الغوث الغوث گیلانی ها در نخستین شب قدر + عکس

تشدید بارش‌ها از امروز | هشدار نارنجی برای 16 استان

بازار رشت در آستانه سال نو

همه محورهای مواصلاتی گیلان شلوغ و پرتردد است

سازمان هواشناسی فرمان آماده‌باش صادر کرد

تربیت دینی نسل جوان سنگر مقابله با هجمه‌های فرهنگی دشمنان است

همه محورهای مواصلاتی گیلان شلوغ و پر تررد است

ماه از نیمکره شمالی و جنوبی!

اجاره ویلا در ماسوله برای ایام نوروز 1404 + جدول قیمت

گیلان آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است

خاکستری تر از دو سه سال گذشته ام

دولت چین از دیپ‌سیک برای بهبود خدمات دولتی و اجرایی بهره می‌برد

سؤال حضرت زینب (س) از پدر در لحظات آخر عمر شریف حضرت

خلوت ترین مسیر تهران به شمال کدام است؟

هشدار هواشناسی به کشاورزان درباره فعالیت سامانه بارشی جدید

دانشمندان «ژن زبان انسانی» را به موش‌ منتقل کردند؛ نتیجه شگفت‌انگیز بود

داستانک/ درویش و خواجه

ماژول آتنا در ماه را ببینید!

سازمان هواشناسی کشور اطلاعیه مهمی صادر کرد

گیلان برای استقبال از مهمانان نوروزی آمادگی کامل دارد

سبد بدهم نارنج می چینی؟

پیام سرپرست آموزش و پرورش استان گیلان به مناسبت فرا رسیدن اولین شب قدر

آغاز فرآیند آموزش هوش مصنوعی برای یک‌میلیون دانش‌آموز و 100 هزار معلم

راه و روش صحیح رفتار با دوقلوها در خانواده

هشدار فوری سازمان هواشناسی/ برف و باران در راه است

برگزاری پویش « به احترام پدر» در گیلان

مسافران نوروزی احتیاط کنند/ حالت آماده‌باش اعلام شد

قابی از زیبایی تالش

سعدی خوانی سیدجلال

یک کتاب خوب/ تغییر ممکن است سخت باشد

پیام نوروزی استاندار گیلان

بازدید سرزده سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان از ستاد اسکان ناحیه یک رشت