نسیم گیلان

آخرين مطالب

رغبت برنجکاری را به گیلان برگردانید مقالات

رغبت برنجکاری را به گیلان برگردانید
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - گرمای طاقت فرسای تابستان، گرانی‌های سرسام آور، فصل برداشت شالیزار‌های زیبای شمال و باز هم غصه واردات بی موقع برنج که این بار از سال گذشته تاکنون دامنگیر است.
گیلان 238 هزار هکتار شالیزار دارد که 180 هزار هکتار از این اراضی به صورت ماشینی کشت می‌شود. رقم‌های بومی هاشمی و علی کاظمی بیشترین رقم کشت شده برنج در گیلان است.
کشاورزان گیلانی فصل زراعی امسال را در حالی به مرحله برداشت برنج رسانده اند که قیمت آب و نهاده‌های کشاورزی چند برابر شد، برنج سال گذشته برخی از آنها بدون خریدار ماند و حالا رغبت چندانی برای دروی محصول جدید ندارند. 
اسدالله عباسی، استاندار گیلان در همین رابطه اواخر تیر ماه در جلسه شورای کشاورزی همزمان با سفر وزیر جهاد کشاورزی به این استان گفت: برنج مرغوب تولیدی در گیلان، از تابستان قبل تاکنون روی دست شالیکاران مانده و تولید کننده امکان فروش ندارد.
به گفته او، برنج باکیفیت گیلان باید به قیمت مناسب از کشاورزان خریداری شود تا در آستانه فصل برداشت جدید، انبار‌ها برای محصول تازه آماده سازی شوند.
استاندار با اشاره به اینکه بر اساس قانون، دولت نباید 3 ماه قبل و 3 ماه بعد از برداشت برنج وارد کند، افزود: واردات برنج آن هم به مقدار زیاد، را به هم زد و اکنون امکان فروش تولید داخلی وجود ندارد.
محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی هم در آن نشست با تأکید بر لزوم خرید برنج دپو شده توسط زنجیره‌های اصلی توزیع و واردکنندگان گفت: اجازه نمی‌دهیم برنج روی دست کشاورز بماند.
او با بیان اینکه اجازه نمی‌دهیم با سیاست غلط و غیرکارشناسانه واردات و صادرات، حلقه اصلی زنجیره تولید داخل تحت شعاع قرار گیرد، از خرید تضمینی برنج دپو شده در انبار‌های استان‌های شمال کشور توسط زنجیره‌های اصلی عرضه برنج و واردکنندگان خبر داد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین در سفر اخیر به گیلان تصریح کرد: واردات برنج به منظور حمایت از کشاورزان داخلی تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
حدود یک هفته بعد؛ صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با دستور وزیر جهاد کشاورزی فروشگاه‌های زنجیره‌ای برنج مازاد بر مصرف را که در انبار‌ها و یا شالیکوبی‌های استان نگهداری می‌شود، به صورت توافقی خریداری می‌کنند.
او افزود: حدود 100 هزار تن برنج مازاد هم اکنون در انبار‌های گیلان ذخیره شده است که باید هرچه سریعتر و قبل از پایان فصل برداشت برنج در استان خریداری شود.
حسن محمدیاری، نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی، اما نیمه مرداد ماه در گفت‌وگویی ضمن تشریح وضعیت برنجکاران استان‌های شمالی که به دلیل واردات بی‌رویه برنج به شدت متضرر شده‌اند، از وزیر جهاد کشاورزی خواست به وعده‌هایی که در سفر به این استان‌ها داده است، عمل کند.
او افزود: یکی از موضوعات مهم کنونی در استان‌های شمالی که عامل بروز مشکلات جدی برای کشاورزان شده،است چرا که متأسفانه در سال گذشته دولت به صورت غیرکارشناسی و بدون ضابطه برنج وارد کرد و این اقدام باعث شد که محصول مردم روی دست آن‌ها بماند.
این نماینده مجلس یازدهم یادآور شد: وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان گیلان قول‌هایی داد که اقداماتی برای ممانعت از ضرر بیشتر به کشاورزان این منطقه انجام شود، اما تاکنون عملیاتی نشده و هم اکنون تحقق این وعده‌ها از مطالبات عمومی این استان است.
محمدیاری تصریح کرد: آنچه امروز مردم این منطقه را دچار رنج کرده، انباشت برنجی است که با هزینه هنگفت استحصال شده آن هم در شرایطی که هم دستمزد کارگران بالا رفته و هم هزینه کود‌های شیمیایی افزایش یافته است.
او در جلسه علنی روز گذشته (یکشنبه 22 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی هم در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی گفت: چارچوبی را تعریف کنید تا کشاورزان کمتر متضرر شوند، متأسفانه در مورد خرید برنج انباشت شده کشاورزان هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
هزینه تمام شده محصول برنج باید کاهش یابد
اسدالله عباسی، استاندار گیلان هفته گذشته هم در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان با تأکید بر اینکه باید هزینه تمام شده محصول برنج کاهش یابد، گفت: بازار در حال تنظیم است تا برنج قیمت واقعی خود را پیدا کند.
او افزود: هم اکنون طی پیگیری‌ها و با مصوبه دولت از شهریور تا پایان آذر ماه هیچ برنجی وارد کشور نمی‌شود و در استان هم به فراجا اعلام شد اجازه ورود برنج داده نشود.
استاندار تصریح کرد: ما جلوی ورود برنج داخلی از مازندران و برنج خارجی از سمت سایر استان‌ها را بسته ایم تا بازار تنظیم و خرید از کشاورزان انجام شود.
به گفته عباسی، هزینه تمام شده محصول برنج باید کاهش یابد و تحلیل وضعیت بازار برنج هم از سال 1400 تا 1402 انجام شود، چرا باید مبنای کار از سال 1400 قرار داده شود. 
او همچنین گفت: در آن سال کشور با اختلالات و نوسانات ارزی مواجه بود و کسی قادر به خرید برنج 150 هزار تومانی نبود، الان در 1402 همان برنج 1401 مبنای خرید قرار گرفته و برنج در بازار 70 هزار تومان نرخ گذاری شده است.
تا پایان آبان در گمرکات برنج ترخیص نمی‌شود
محمد رضوانی فر، رئیس کل گمرک روز گذشته در نشستی خبری با اشاره به آمار واردات برنج گفت: از شامگاه 31 تیر تا پایان آبان ماه با هدف حمایت از تولید داخل، امکان ترخیص برنج وجود ندارد.
او با بیان اینکه سال گذشته با هدف تنظیم بازار این محدودیت برداشته شده بود، افزود: با همین قانون در حال حاضر 65 هزار تن برنج در گمرکات باقی مانده که تا آبان ماه امکان ترخیص تنها وجود ندارد.
رئیس کل گمرک تصریح کرد: مگر این که قانون جدیدی بیاید و ترخیص برنج را تسهیل کند. رضوانی فر همچنین گفت: در این شرایط باید توجه داشت که هند هم صادرات برنج را ممنوع کرده است.
برنجکاران برای برداشت محصول رغبتی ندارند
رسول فرخی میکال، نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی هم دیروز در تذکری خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: علیرغم وعده‌های خرید برنج، هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
او با بیان اینکه رغبتی برای برداشت محصول میان برنجکاران وجود ندارد، افزود: باید اقدامات لازم برای حل مشکلات کشاورزان انجام شود.
رسیدگی به وضعیت برنجکاران با جلوگیری از واردات برنج
سیدکاظم دلخوش اباتری، نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی هم دیروز در تذکر شفاهی خود خطاب به دولت گفت: رسیدگی به وضعیت برنجکاران نیاز به جلوگیری از واردات برنج دارد.
او افزود: کشاورزان استان‌های شمالی تنها محصول برنج و بعد از آن چای را در اندازه کم دارند تا معیشت خود را تأمین کنند، اما هنوز برنج سال 1401 روی دست آنها مانده و کرم کرده و برنج 1402 هم آمده و نمی‌توانند آن را بفروشند. 
عضو مجمع نمایندگان گیلان تصریح کرد: موکلان ما در استان‌های شمالی به ما می‌گویند نمایندگان بی‌عرضه‌ای هستیم که نمی‌توانیم مشکل آنها را حل کنیم. به گفته دلخوش، باید جلوی واردات برنج گرفته شود و در این خصوص باید جلسه بگذارند چرا که نمی‌توان به یک بخش توجه کرد و بخش دیگر را نادیده گرفت.
او تصریح کرد: همکاران نماینده استان‌های شمالی تا هفته دیگر فرصت می‌دهند تا این موضوع تعیین تکلیف شود و در غیر این صورت همگی استعفا خواهیم داد.
لزوم بازنگری در واردات بیش از نیاز برنج
در نشست علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی همچنین تذکر کتبی جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت و خمام به همراه 16 نماینده دیگر به رئیس جمهور به این شرح قرائت شد؛ لزوم بازنگری در واردات بیش از نیاز برنج و حل مشکلات کشاورزان و کاهش قیمت برنج داخلی.
«شکفته غنچه مهتاب تو بهشت شالیزاران»
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در ایران است و رتبه نخست را از لحاظ سطح زیر کشت و رتبه دوم را در تولید این محصول دارد و به همراه 2 استان شمالی دیگر (مازندران و گلستان) نقشی بی بدیل در تولید برنج و حوزه تأمین مواد غذایی کشور دارد.
حمایت از کشاورزان و تولید کنندگان برنج در واقع حمایت از سبد امنیت غذایی و تأمین زنجیره غذایی جامعه است.
کاش مسئولان امر از اندک فرصت باقی مانده تا پایان برداشت برنج در سال «مهار تورم و رشد تولید»، برای جبران بی مهری‌ها به شالیکاران شمالی استفاده کنند و رغبت برنجکاری را به گیلان برگردانند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/712023/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره فضای باز اعلام شدند

گره‌گشایی از معضل رسوبات در مسیر قایقرانی و اسکله‌های انزلی

لزوم همراهی اصحاب رسانه در راستای حل مشکلات گیلان

پیشگیری از وقوع جرم از اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

پیشگیری از وقوع جرم اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

مقابله با ساخت‌ و ساز غیرمجاز در اولویت کارهای دهیاران قرار گیرد

«فرزندآوری» مأموریت شرعی، ملی و بهداشتی

شتاب در لایروبی رودخانه پیربازار با مشارکت بسیج سازندگی

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

آیت‌الله بهجت، گوهر کم‌نظیر زمانه خود

پیگیری ثبت تالاب کوهستانی دریاچه گهر در کنوانسیون

خدمت صادقانه به مردم مهم‌ترین معیار پذیرش مسئولیت در نظام است

استاندار گیلان: سیره آیت‌الله بهجت چراغ راه هدایت انسان‌ها و مسئولان است

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

بهره‌برداری از پروژه جهاد آبرسانی در بخش اسالم شهرستان تالش

پس لرزه اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکرات/ نماینده رشت: نمی گذاریم سرنوشت لیبی در ایران تکرار شود

محکومیت بیش از 3 میلیارد ریالی فروشنده کولر قاچاق در گیلان

بارش های همرفتی و فصلی در گیلان شدت می گیرد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟

آسیب‌های کمال‌گرایی والدین نسبت به دانش‌آموز

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مسجد کانون همبستگی و محله محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی است

نامه دعوت به زیارت؛ دخترانی که به عشق امام رضا(ع) باحجاب شدند

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

یادمان شهید گمنام فومن افتتاح شد

کاهش 1.7 درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی

دستور رئیس مجلس درباره پیگیری رسیدگی‌ها درخصوص روستای خرشک

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در شفت

بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت آغاز شد