نسیم گیلان

آخرين مطالب

آتشی برخرمن سرمایه در گیلان مقالات

آتشی برخرمن سرمایه در گیلان
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان- این روزها همزمان با فصل برداشت، بنرهای هشدار برافراشته می‌شود و کارشناسان زیست محیطی، بهداشت، جهاد کشاورزی و چه بسیار دستگاه‌های اجرایی مرتبط، مدام از طریق رسانه‌ها فواید اقتصادی فروش کاه و کلش را متذکر می‌شوند و نسبت به خطرات سوزاندن ضایعات کشاورزی از جمله کاه و کلش هشدار می دهند.
آنان تاکید می کنند: سوزاندن ضایعات کشاورزی از جمله کاه و کلش جرم است و بدلیل ایجاد آلودگی هوا و مشکلات تنفسی برای شهروندان و تهدید علیه بهداشت عمومی مطابق با ماده 20 قانون هوای پاک و نیز ماده 688 قانون مجازات اسلامی با متخلفان برخورد می‌شود.
شهروندی از یکی از روستاهای آستانه اشرفیه با ایرنا مرکز گیلان تماس گرفته و می گوید: روستا را دود برداشته و یکی، 2 نفر از اهالی محل که با دستگاه اکسیژن تنفس می کنند دچار مشکل شده اند.
او می خواهد بداند به چه شیوه‌ای می تواند از سوزاندن کاه و کلش کشاورزی هم محلی‌هایش جلوگیری کند.

اغلب کشاورزان سوزاندن کاه و کلش را رسم پیشینیان می‌دانند
برآیند گپ و گفت با شالیکارانی که در شالی‌هایشان آتش و دود به راه می اندازند، نشان می‌دهد آنان به رسم پیشینیان این اقدام را انجام می دهند و مجرم بودنشان را باور ندارند.
حسن زاده از توابع کوچصفهان کلاه حصیری‌اش را در میان شالی جابه‌جا می‌کند و با دستمال دورگردنش عرق از گردن و محاسن سپیدش می زداید و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: پدرانمان هم برای قوت مزرعه کاه و کلش را می‌سوزاندند و امروز می‌گویند جرم است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا همه رسوم پیشین گذشتگان صحیح بوده است؟ گفت: می پذیرم که زمانه عوض شده و همه کردار پدرانمان صحیح نبوده اما هزینه‌های بسته بندی و فرآوری کاه در مزارع بالاست.
وی مجرم خواندن خود را بدلیل سوزاندن کاه و کلش باور ندارد و با لبخندی عمیق آن را به سخره می گیرد.


شالیکاران مضرات سوزاندن کاه و کلش را جدی بگیرند

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تشریح مضرات سوزاندن کاه و کلش از شالیکاران خواست تا از این کار خودداری کنند.
حمید منشی‌زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هر ساله با آغاز برداشت محصول برنج شاهد آتش‌زدن کاه و کلش در پایان برداشت محصول توسط برخی از شالیکاران در استان گیلان هستیم که این اقدام آنان مضرات زیادی به همراه دارد از این‌رو ضروریست تا برنجکاران از این کار جلوگیری کنند.
وی با تشریح مضرات سوزاندن کاه و کلش اضافه کرد: ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی به ویژه آلودگی هوا، از بین رفتن سرمایه ملی "به عنوان منبع تولید علوفه و کودآلی"، ایجاد ناراحتی برای بیماران تنفسی، کاهش حاصلخیزی خاک، از بین رفتن موجودات زنده مفید داخل خاک و کاهش دید رانندگان و افزایش بروز تصادفات جاده‌ای از مضرات سوزاندن کاه و کلش است.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به فواید استفاده از کاه و کلش خاطر نشان کرد: کشاورزان می‌توانند به جای سوزاندن کاه و کلش برنج از آن استفاده کنند و از این طریق مانع آلودگی‌های زیست محیطی شوند.
منشی زاده افزایش درآمد شالیکاران از طریق جمع‌آوری، بسته‌بندی و فروش را یکی از فواید استفاده از کاه و کلش برنج عنوان کرد و افزود: استفاده از کاه و کلش در دامداری‌های سنتی موجب کاهش هزینه‌های تولید و کاهش واردات علوفه می‌شود.
مدیر هماهنگی و ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: کاه و کلش برنج می‌تواند به عنوان علوفه مورد نیاز دام به ویژه در خشکسالی و زمستان‌های خیلی سرد مورد استفاده قرار گیرد.
منشی زاده خاطر نشان کرد: همچنین کاه و کلش برنج ماده اولیه مناسب برای برخی از کارخانجات صنعتی تولید، نئوپان، فیبر و ظرف یکبار مصرف و سایر محصولات است.


ماده 20 قانون هوای پاک
انباشت پسماندهای بیمارستانی و صنعتی در معابرعمومی و فضای باز یا سوزاندن آنها و انباشتن پسماندهای خانگی و ساختمانی در معابر عمومی و فضای باز خارج از مکان‌های تعیین شده توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها یا سوزاندن آنها و همچنین سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده (19) قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.
وزارت جهاد کشاورزی مکلف است مفاد این ماده را به طرق مقتضی به اطلاع بهره برداران بخش کشاورزی، عشایری و منابع طبیعی برساند.
تبصره 1- تعاریف پسماندهای مندرج در این ماده مطابق قانون مدیریت پسماند مصوب 20 /2 /1383 می‌باشد.
تبصره 2 - دولت و شهرداری ها موظفند ظرف مدت سه سال پس از ابلاغ این قانون برای شهرهای مختلف زمینه های تبدیل این پسماندها به انرژی یا کود را با کمک بخش خصوصی فراهم کنند.
تبصره 3 - در موارد استثنائی که آتش زدن نباتات یا بقایای گیاهی تنها راه دفع آفات و بیماری‌ها و آلودگی های گیاهی باشد، براساس شرایطی که توسط وزارت جهادکشاورزی و با تأیید سازمان تدوین و ابلاغ می‌شود، اقدام می‌شود.


متخلفان را به دهیاری ها معرفی کنید

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با توجه به نزدیک شدن به فصل برداشت برنج ضمن اینکه از شالیکاران استان خواست تا از آتش زدن کاه و کلش و ضایعات کشاورزی اجتناب کنند هشدار داد: با افراد متخلف در این خصوص به شدت برخورد می شود.
حمزه عشوری کاه و کلش باقیمانده پس از فصل برداشت را سرمایه جانبی عنوان کرد که بسیاری از شالیکاران از آن غافل می شوند و آن را می سوزانند و این در حالی است که آتش زدن کاه و کلش مطابق قانون هوای پاک جرم است و طبق قانون با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.
وی با تاکید بر حساسیت این موضوع از برگزاری گشت‌های مشترک نظارتی مأموران اجرایی این اداره با ادارات جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت خبر داد و گفت: برخی کشاورزان به دلیل آشنا نبودن با قوانین، ضایعات برنج را با انگیزه از بین بردن آفات می‌سوزانند که این کار جرم محسوب می‌شود.
مدیرکل محیط زیست گیلان همچنین تاکید کرد: سوزندان کاه و کلش موجب آلودگی محیط زیست، تشدید بیماریهای قلبی، تنفسی و ریوی و همچنین ایجاد نارضایتی شهروندان می‌شود.
عشوری خاطر نشان کرد: کشاورزان می‌توانند به جای سوزاندن با فروش ضایعات برنج درآمدهای جانبی خود را افزایش دهند و همچنین می‌توانند از ضایعات کشاورزی در تامین خوراک دام و صنایع چوب استفاده کنند.
وی گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از مردم می‌خواهد در صورت مشاهده سوزاندن کاه و کلش، مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی، پلیس 110، بخشداری‌ها و دهیاری‌های محل خود اطلاع دهند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است، سالانه 238 هزار هکتار از شالیزارهای استان به زیرکشت برنج می‌رود؛ برنج مهم‌ترین محصول استراتژیک گیلان است.
این خطه رتبه نخست کشور از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را داراست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود. بیشترین رقم‌های کشت شده در این استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است.
گفتنی است هرساله برخی از کشاورزان پس از برداشت محصول برنج، کاه و کلش مزارع خود را که امروز بعنوان سرمایه جانبی از آن یاد می شود را آتش می‌زنند که طبق قانون مرتکب جرم می شوند و بر اساس این تخلف علاوه بر وارد کردن آسیب های جبران‌ناپذیر به ساختار بیولوژیکی خاک، موجبات آلودگی محیط زیست را فراهم می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/711708/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعیین تکلیف مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

آغاز پروژه‌های مشترک با قرارگاه محرومیت‌زدایی ارتش در رشت

کلنگ ساخت یک مدرسه در رشت بر زمین زده شد

تمام تلاش ما برای ساخت ایران است

صعود کوهنوردان دوستدار محیط زیست به ارتفاعات ماسوله + تصاویر

افتتاح مدرسه مهرعظام رشت در سفر سخنگوی دولت به گیلان

افتتاح یک واحد آموزشی خیرساز در رشت با حضور سخنگوی دولت

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

ادای احترام سخنگوی دولت به هوشنگ ابتهاج

برداشت 3 هزار تُن برگ سبز چای از باغات شفت

انتشار بخشی از زندگی شهید «رضا خوارزم»

سفر مهاجرانی به دیار میرزا کوچک جنگلی؛ برگزاری شانزدهمین نشست خبری

آزادی 11 زندانی در دهه کرامت با همراهی خیرین در لاهیجان

افتتاح یک مدرسه خیر ساز در مسکن مهر رشت

ادای احترام سخنگوی دولت به مقام شهدا در رشت

علاقه عراقی‌ها به سعدی و خیام

تکنولوژی دیپ‌لیک اینتل تنها 5 سال پس از تولد به فراموشی سپرده شد

خانواده سرمایه ماندگار و محور تحول اجتماعی در کشور است

رگبار و رعدوبرق در 13 استان؛ کاهش دما در استان گیلان از امروز

برنج‌کاری دیگر نمی‌صرفد

جشن امضای کتاب «قاسم» برگزار می‌شود

هوش مصنوعی به کمک پاکسازی پلاستیک از اقیانوس‌ها آمد

دانشمندان بزرگ‌ترین موانع در ساخت چیپ‌های فوتونیک را شکستند!

نحوه دوخت یک دامن زیبا

سخنگوی دولت وارد گیلان شد

افزایش ظرفیت تامین آب شرب 28 حلقه چاه در سطح استان گیلان

مهاجرانی وارد بندر انزلی شد

مناسبت روز/ دوشنبه، 22 اردیبهشت‌ماه

سفر سخنگوی دولت به منطقه آزاد انزلی

خزانه‌گیری برنج در جوار رودخانه زلال زیلکی

ادای احترام سخنگوی دولت به مقام شامخ شهدا در گیلان

آغاز سفر سخنگوی دولت به گیلان با حضور در گلزار شهدای رشت

آزادی گروگان‌ اهل رودبار جنوب پس از ٨٠ روز در پاکستان

آزادی گروگان رودباری پس از 80 روز اسارت وحشتناک در پاکستان !

هشدار زرد هواشناسی برای رگبار و رعدوبرق در گیلان

پایان گروگان‌گیری در رودبار جنوب با تلاش نیروهای امنیتی و اطلاعاتی

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

همه تمهیدات برای اجرای امتحانات نهاییِ سالم در گیلان

210 نیروی آموزش دیده، مهیای حفاظت امتحانات نهایی استان گیلان

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

پایان سال‌های رکود قایق‌ها در انزلی

احضار بلاگر رشتی به‌دلیل نقض حریم خصوصی همسر سابق

امنیت امروزمان را مدیون خون شهدا هستیم

گروه جهادی شهدای رسانه فومن برگزیده شد

رنگ لباس چه تأثیری روی رفتار ما دارد؟