نسیم گیلان

آخرين مطالب

پایداری اشتغال و رونق تولید گیلان به مدد تسهیلات یارانه‌دار مقالات

پایداری اشتغال و رونق تولید گیلان به مدد تسهیلات یارانه‌دار
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان- تسهیلات یارانه‌دار رونق تولید واشتغال و یا همان بند الف تبصره 18، تسهیلاتی هستند که دولت آورده خود را از محل منابع بودجه با اعتبارات برخی از بانک های عامل(بصورت مشارکتی) و تحت عنوان تسهیلات یارانه دار به اشخاص حقیقی یا حقوقی با هدف ایجاد یک واحد تولیدی اشتغالزا و یاطرح توسعه واحدهای فعال پرداخت می‌کند.

این بند از سال 1400 در قانون بودجه کشور مصوب شد و به بودجه 1401 تسری پیدا کرد. این تسهیلات کم‌بهره و یارانه‌ای دولت به واحدهای تولیدی پرداخت می شود تا رونقی به کسب و کارها بدهد. سال گذشته در گیلان 637 طرح از تسهیلات یارانه‌دار برخوردار شدند.

طبق آماری که از سوی اداره کل امور اقتصاد و دارایی گیلان اعلام شد بیش از 50 درصد اعتبارات این محل در حوزه کشاورزی صرف شد و در حوزه صنعت، معدن و تجارت نیز 17 طرح در مجموع توانستند 214 میلیارد تومان اعتبار جذب کنند.

همچنین علاوه بر این دو بخش، در استان 41 طرح در حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 43 طرح تحت پوشش کمیته امداد امام(ره)، 9 طرح فعال در عرصه دانش، 92 طرح در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، 48 طرح در حوزه راهداری و حمل نقل جاده ای و 16 طرح تحت پوشش بهزیستی نیز از تسهیلات بند الف تبصره 18 برخوردار شدند.

کمک تبصره 18 به واحدهای تولیدی بخش صنعت

یکی از شرکت‌هایی که در بخش صنعت از تسهیلات یارانه‌دار برخوردار شد یک کارخانه تولید لوازم خانگی بود که از این تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش بهره گرفت.

مدیر عامل شرکت تولیدی لوازم خانگی برقی پارس زرآسا در این رابطه گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز نیاز به نقدینگی در هر شرکت و واحد تولیدی افزایش می‌یابد و اگر واحد تولیدی نتواند این نقدینگی را به واسطه فروش محصولات و درآمد شرکت بدست آورد تامین منابع از طریق شرکت امکانپذیر نخواهد بود و کارخانه به سمت اخذ تسهیلات گام برمی‌دارد اتفاقی که برای این کارخانه افتاد.

فرحمند پورعلی گفت: اگر شرکت بتواند تسهیلاتی با نرخ پایین‌تر دریافت کند این امر روی قیمت تمام شده کالا و نیز قیمت فروش آن تاثیرگذار خواهد بود. گاهی که دولت به واسطه پرداخت تسهیلات کم بهره مانند تبصره 18 که نرخ سودپایین‌تری از تسهیلات معمول بانک‌ها دارند کمکی به واحدهای تولیدی گیلان است.

وی می گوید: تسهیلات یارانه‌دار کم بهره فقط به حل بخشی از مشکلات کارخانه‌داران کمک می کند و این واحدهای تولیدی برای اینکه شرایط اشتغال را پایدار نگهدارند و تولید در کارخانه ادامه دار باشد باید تسهیلات دیگری نیز از بانکها دریافت کند ضمن آنکه کمک دستگاه‌ها به رفع چالش‌ها و مسائل دیگر این واحدها و همراهی ستاد تسهیل هم خود راهگشاست.

حدود 96 درصد سهمیه تعیین شده بخش صنعت جذب شد

معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در این رابطه به ایرنا گفت: در استان گیلان از محل منابع تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 حدود 214 میلیارد تومان به 17 واحد تولیدی پرداخت شد و حدود 96 درصد سهمیه تعیین شده از محل استانی توسط این سازمان جذب شد.

سعید اخلاقی با این توضیح که به دلیل برخی محدودیت‌های بودجه‌ای و تاخیر در اعلام منابع درآمدی و صدور فراخوان‌های منابع مربوطه، بودجه 1400 در سال 1401 به نتیجه رسیدو به متقاضیان پرداخت شد، عنوان کرد: عموما این تسهیلات برای سرمایه در گردش هزینه می‌شود و واحدهایی موفق به دریافت تسهیلات می‌شوند که پس از بررسی در کمیته کارشناسی استانی که دبیرخانه آن از سال گذشته به اداره کل امور اقتصادی و دارایی منتقل شده و با حضور دستگاه‌های کشوری، استانداری و نیز دستگاههای نظارتی برگزار می‌شود.

وی گفت: مصوبات این دبیرخانه سال گذشته پس از تائید نهایی در کارگروه استانی به بانک‌های عامل از جمله صنعت و معدن، توسعه تعاون، آینده و ملت ابلاغ شد و واحدهای تولیدی توانستند تسهیلات مورد نیاز را دریافت کنند.

وی تصریح کرد: شیوه نامه منابع مرتبط به بند الف تبصره 18 سال 1401 نیز در اردیبهشت ماه امسال ابلاغ شد و هفته گذشته امکان ثبت نام در سامانه وزارت صمت برای متقاضیان فراهم شده است. سایر دستگاههای اجرایی نیز از طریق سامانه مربوطه می توانند این اطلاع رسانی را به متقاضیان انجام دهند.

اخلاقی تاکید کرد: هرچند به خاطر تنگناهای اقتصادی رقم اختصاص یافته ممکن است متناسب با نیاز اصلی بخش صنعت نباشد اما دولت از کانال‌های مختلف سعی در تامین مالی بخش تولید دارد که یکی از این روشها تبصره 18 و تبصره 16 است که از سال گذشته در دستور کار قرار دارد.

وی تصریح کرد: در سالهای اخیر برای برطرف کردن مساله انحراف در هزینه‌کرد از شبکه بانکی، کمیته نظارت با دستورالعمل تبصره 18 و 16 و سایر دستورالعمل های شبکه بانکی تنظیم شده است و این کمیته متشکل از دستگاههای اجرایی و نظارتی در استانداری نحوه هزینه کرد تسهیلات این واحدها را بصورت مورد به مورد بررسی می کنند.

معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اضافه کرد: این کمیته با بررسی مستندات و بازدیدهای میدانی، اثر بخشی تسهیلات را بررسی می کنند. درمورد تسهیلات تبصره 18 نیز از اواخر سال گذشته این بررسی آغاز شد و بسیاری از این واحدها مورد ارزیابی و راستی آزمایی قرار گرفت.

اخلاقی خاطر نشان کرد: میزان اثر بخشی تسهیلات اعطایی به 17 واحد تولیدی بخش صنعت که از واحدهای خوب و رو به رشد استان هستند نیز توسط دستگاههای نظارتی قابل قبول ارزیابی شده است.

بخش صنعت از این تسهیلات اغلب برای سرمایه در گردش استفاده کرد اما در بخش کشاورزی هم از این منابع بی بهره نبود و توانست 50 درصد این اعتبارات را اخذ کنند.

 

512طرح کشاورزی از محل تسهیلات بند الف تبصره 18 تامین مالی شدند

رئیس جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در گفت و گو با ایرنا، یکی از علل افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را پرداخت تسهیلات از منابع مختلف به ویژه بند الف تبصره 18 به این حوزه اعلام کرده بود.

صالح محمدی در این زمینه (پرداخت 916 میلیارد تومان) اعلام کرد : جهاد کشاورزی گیلان در پرداخت تسهیلات بند الف تبصره 18 از استان‌های برتر کشور است.

تسهیلات تبصره 18 بند الف در استان به حوزه اصلاح ساختار شالیکوبی‌ها، توسعه زیرساخت ها، ایجاد سردخانه‌ها، کشتارگاه ها و صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی اختصاص یافت.

پرداخت 325 میلیارد تومان به شرکت فعال در صنعت طیور بخش کشاورزی

به عنوان نمونه یکی از طرح‌های جهاد کشاورزی که از این تسهیلات استفاده کرده یک واحد تولیدی فعال در صنعت طیور است که با توجه به نقش و اهمیت فعالیت این شرکت در استان و ابعاد ملی طرح های آن در راستای تحقق اهداف بند الف تبصره 18 قانون بودجه 1400 کل کشور در توسعه تولید و اشتغال، مبلغ 325 میلیارد تومان از اعتبارات سهم بخش کشاورزی در قالب تسهیلات ثابت با عاملیت بانک کشاورزی برای اجرای 2 طرح بدان اعطاشد.

این مبلغ بیش از 65 درصد کل تسهیلات جذب شده در جهاد کشاورزی و 30 درصد کل تسهیلات پرداخت شده در استان گیلان بود. پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی بزرگ که از ساختار مالی منسجم، بازارهای مصرف قابل اعتماد و تاب آوری بیشتر در قبال نوسانات بازار برخوردار هستند در راستای تحقق اهداف تولید و اشتغال پایدار است.

طرح تولید خوراک آماده طیور این شرکت در خرداد 1400 با هدف جایگزینی واردات تاسیس و در زیربنای 10 هزار متر در شهرستان شفت اجرایی شده و برای حداقل 60 نفر به طور مستقیم و بیش از 150 نفر غیر مستقیم اشتغال ایجاد می کند و با بهره برداری از آن پیش بینی می شود سالانه حدود 200 هزارتن خوراک آماده طیور و مکمل های مربوطه تحت نظارت دامپزشکی، تولید شود.

کل سرمایه گذاری طرح 260 میلیارد تومان و میزان تسهیلات دریافتی آن 125 میلیارد تومان است که با توجه به میزان کل سرمایه گذاری طرح، تسهیلات پرداختی از محل بند الف تبصره 18 حدود 50 درصد منابع مالی مورد نیاز طرح را پوشش می دهد.

طرح دوم این شرکت کشتارگاه طیور است که در دی ماه 1400 تاسیس شد و عمده محصول این واحد ارائه گوشت مرغ بسته بندی شده است. سایرمحصولات جانبی وضایعات و زائدات که شامل پر، دل، جگر، سنگدان، پا و پودر گوشت و پودرخون می باشد، از ضایعات کشتار بدست می‌آید.

با بهره برداری از این طرح به عنوان یک کشتارگاه مدرن و صنعتی و مطابق با استانداردهای صادرات یامکان کشتارحدود هشت هزار قطعه مرغ درساعت، حدود 500 قطعه بوقلمون درساعت و حدود چهار قطعه بلدرچین درساعت، بسته بندی گوشت طیور بصورت تازه یا منجمد، کامل یا قطعه شده فراهم خواهد شد.

تعهد اشتغال بابهره برداری ازاین طرح که مربوط به یکی ازبزرگترین زنجیره های تولید طیور کشور است حداقل 100 نفراشتغال مستقیم وبیش از 300 نفرفرصت شغلی غیرمستقیم است.

کل سرمایه گذاری این طرح 980 میلیارد تومان، میزان تسهیلات دریافتی 200 میلیارد تومان است. با توجه به کل سرمایه گذاری طرح، تسهیلات پرداختی از محل بند الف تبصره 18، حدود 20 درصد هزینه برای بهره برداری از طرح را پوشش می دهد.

به گفته مسئولان با اجرای این طرح اهداف صادارتی ایران به کشورهای عراق، سوریه، افغانستان با تمرکز بر خدمات کشتارگاهی، قطعه بندی و بسته بندی محصولات محقق خواهد شد ضمن آنکه این طرح به عنوان یکی از حلقه های تکمیلی زنجیره تامین و تامین نیاز داخل استان و کشور بوده و جایگزینی برای واردات و تکنولوژی به روز از اروپا است.

اداره کل امور اقتصاد و دارایی گیلان نیز به فعالان اقتصادی نوید داد 390 میلیارد تومان اعتبار از محل تسهیلات تبصره 18 یارانه دار سال1401 به طرح های در نوبت بانک‌های عامل و متقاضیان طرح های جدید پرداخت شود.

تامین مالی واحدهای تولیدی برای سرمایه در گردش و راه‌اندازی طرح‌های توسعه‌ای جدید در واحدهای تولیدی فعال استان ضمن حفظ اشتغال پایدار در بخش‌های مختلف صنعت و کاهش بیکاری در طولانی مدت موجب ازدیاد جمعیت در استان گیلان خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/705589/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره فضای باز اعلام شدند

گره‌گشایی از معضل رسوبات در مسیر قایقرانی و اسکله‌های انزلی

لزوم همراهی اصحاب رسانه در راستای حل مشکلات گیلان

پیشگیری از وقوع جرم از اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

پیشگیری از وقوع جرم اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

مقابله با ساخت‌ و ساز غیرمجاز در اولویت کارهای دهیاران قرار گیرد

«فرزندآوری» مأموریت شرعی، ملی و بهداشتی

شتاب در لایروبی رودخانه پیربازار با مشارکت بسیج سازندگی

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

آیت‌الله بهجت، گوهر کم‌نظیر زمانه خود

پیگیری ثبت تالاب کوهستانی دریاچه گهر در کنوانسیون

خدمت صادقانه به مردم مهم‌ترین معیار پذیرش مسئولیت در نظام است

استاندار گیلان: سیره آیت‌الله بهجت چراغ راه هدایت انسان‌ها و مسئولان است

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

بهره‌برداری از پروژه جهاد آبرسانی در بخش اسالم شهرستان تالش

پس لرزه اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکرات/ نماینده رشت: نمی گذاریم سرنوشت لیبی در ایران تکرار شود

محکومیت بیش از 3 میلیارد ریالی فروشنده کولر قاچاق در گیلان

بارش های همرفتی و فصلی در گیلان شدت می گیرد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟

آسیب‌های کمال‌گرایی والدین نسبت به دانش‌آموز

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مسجد کانون همبستگی و محله محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی است

نامه دعوت به زیارت؛ دخترانی که به عشق امام رضا(ع) باحجاب شدند

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

یادمان شهید گمنام فومن افتتاح شد

کاهش 1.7 درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی

دستور رئیس مجلس درباره پیگیری رسیدگی‌ها درخصوص روستای خرشک

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در شفت

بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت آغاز شد