نسیم گیلان

آخرين مطالب

برای چشم‌هایی که صبح فردا را ندیدند مقالات

برای چشم‌هایی که صبح فردا را ندیدند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -   31 خردادماه سالروز زلزله مرگ‌بار طارم، رودبار و منجیل است؛ زلزله‌ای که ناخوانده مهمان خانه‌های این مناطق شده و با آمدنش جز تلی از خاک و مصیبت‌ برای مردمان این سرزمین به یادگار نگذاشت؛ شبی که بسیاری از مردمان این دیار هرگز صبح فردا را ندیدند.
حوالی ساعت 30 دقیقه بامداد و آغازین لحظات ورود به پنج‌شنبه بود.
  مردم در جنب‌وجوش دیدن فینال فوتبال جام جهانی بودند غافل از اینکه ظلمت خاصی بر مردمان دیار زیتون سایه افکنده است؛ گویا زمین میل جنبش داشت و انگار از جایی ضربه خورده بود که این‌گونه مهیب به خود می‌پیچید. زمین به حرکت درآمد، زلزله‌ای وحشتناک روی داد؛ زلزله‌ای به وسعت بیکران و ویران‌کننده که شهرها و روستاهای مناطق طارم زنجان، و رودبار و منجیل گیلان را زیررو کرد.
31 خرداد ماه روزی است که از خشم زمین لبخند از روی لب‌ها رخ بربست؛ آوای لالایی زنان در گلو شکست؛ آرزوهای جوانان زیر تلی از خاک نابود شد و جغد فراق بر سر ویرانه‌های این سرزمین نشست. با غرش زمین، خانه‌های این دیار، جایی که در آنجا عشق همیشه جاری بود، مدفون شد. چه کودکانی که رنگ یتیمی گرفتند و چه مادرانی که به خاک غریبی نشستند و چه نو عروسان و تازه دامادهایی که رنگ حجله عروسی را ندیدند.
آن روز در شمال‌غرب ایران قلب گرم مردم به ناگه لرزید و از اندوه و غم و تاریکی آغشته شد؛ آن روز زمین ناخودآگاه خشم پرهیاهویش را با غرشی خشمگین و تلخ به جهان بیرون جاری ساخت و قلب ایران تکه‌تکه شد و مردمانش شب را در ظلمت سایه غم سحر کردند.
زلزله طارم که از طریق گسل رودبار ایجاد شده است، محدوده‌ای به وسعت 60 هزار کیلومترمربع را ‌لرزاند تا جایی که ساکنان تهران، تبریز و اصفهان، این لرزش را حس کردند. زلزله به قدری شدید بود که تا شعاع 100 کیلومتری از کانون زلزله، همه چیز ویران شد، 50 پس‌لرزه در عرض سه ساعت، امکان امدادرسانی را از بین برد و حتی بر میزان تلفات افزوده شد.
ریزش سنگ، جاده‌ها را بست و در چند منطقه، لغزش زمین چند روستا را با ساکنانش زیر خاک دفن کرد. در پی این زمین‌لرزه علاوه بر آن‌که حدود 35 هزار نفر از هم‌وطنان‌مان جان خود را از دست دادند بیش از 200 هزار واحد مسکونی تخریب شد و خسارات فراوانی به تأسیسات و اماکن عمومی در استان‌های گیلان و زنجان وارد آمد و حدود 500 هزار نفر بی‌خانمان شدند.
این زمین‌لرزه در لیست مرگ‌بارترین 10 زلزله جهان طی صد سال گذشته قرار گرفت که شهرهای رودبار، منجیل، لوشان و روستاهای شهرستان طارم زنجان و 700 روستای اطراف را به نابودی کشاند؛ به 300 روستای دیگر خسارت عمده وارد کرد و چهار روستا با همه ساکنانش در دل خاک مدفون شد.
در این زلزله مهیب که جنبش ویران‌گر زمین و غفلت از آمادگی در برابر این پدیده طبیعی چنان زخمی به چهره شهرستان زد که هنوز هم آلام و دردهای عمیق ناشی از آن پس از سال‌ها بر قلب و روح بازماندگان آن فاجعه غم‌بار بر پیکره مردمان این خطه باقی است.
یک‌صد هزار خانه خشتی و گلی با خاک یکسان شد تا جایی که خسارت حاصله از این زمین‌لرزه 200 میلیارد دلار برآورد شد. زلزله این کلمه پنج حرفی که همه ما بارها نام و اخبار مربوط به آن را شنیده‌ایم شاید حتی به زبان آوردنش برای خیلی‌ها وحشتناک باشد، کابوسی که اگر به واقعیت تبدیل شود قطعا یادگاری‌ها و ویرانی‌های جانسوزی از خود بر جای خواهد گذاشت.
 

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/704627/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره فضای باز اعلام شدند

گره‌گشایی از معضل رسوبات در مسیر قایقرانی و اسکله‌های انزلی

لزوم همراهی اصحاب رسانه در راستای حل مشکلات گیلان

پیشگیری از وقوع جرم از اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

پیشگیری از وقوع جرم اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

مقابله با ساخت‌ و ساز غیرمجاز در اولویت کارهای دهیاران قرار گیرد

«فرزندآوری» مأموریت شرعی، ملی و بهداشتی

شتاب در لایروبی رودخانه پیربازار با مشارکت بسیج سازندگی

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

آیت‌الله بهجت، گوهر کم‌نظیر زمانه خود

پیگیری ثبت تالاب کوهستانی دریاچه گهر در کنوانسیون

خدمت صادقانه به مردم مهم‌ترین معیار پذیرش مسئولیت در نظام است

استاندار گیلان: سیره آیت‌الله بهجت چراغ راه هدایت انسان‌ها و مسئولان است

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

بهره‌برداری از پروژه جهاد آبرسانی در بخش اسالم شهرستان تالش

پس لرزه اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکرات/ نماینده رشت: نمی گذاریم سرنوشت لیبی در ایران تکرار شود

محکومیت بیش از 3 میلیارد ریالی فروشنده کولر قاچاق در گیلان

بارش های همرفتی و فصلی در گیلان شدت می گیرد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟

آسیب‌های کمال‌گرایی والدین نسبت به دانش‌آموز

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مسجد کانون همبستگی و محله محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی است

نامه دعوت به زیارت؛ دخترانی که به عشق امام رضا(ع) باحجاب شدند

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

یادمان شهید گمنام فومن افتتاح شد

کاهش 1.7 درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی

دستور رئیس مجلس درباره پیگیری رسیدگی‌ها درخصوص روستای خرشک

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

برچسب هوشمند؛ پزشک آینده روی پوست شما

در ساختار اداری و سیاستی کشور مسیری برای ترویج علم شکل نگرفته است

توقیف سمند با خلافی 285 میلیون ریالی در شفت

بهسازی آسفالت محور قدیم قزوین ـ رشت آغاز شد