نسیم گیلان
ماسوله غرب کشور مستعد احداث دهکده شیلات
سه شنبه 15 فروردين 1402 - 12:49:20
نسیم گیلان - ایسنا/همدان روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور یکی از روستاهای گردشگری شهرستان اسدآباد بوده که علاوه بر ظرفیت گردشگری، پتانسیل مناسبی برای ایجاد دهکده شیلات دارد.
در حال حاضر به طور متوسط با توجه به وجود چشمه ها و رودخانه پرآب این روستا سالیانه به طور میانگین 30 تن ماهی قزل آلا تولید و به سراسر کشور ارسال می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
توجه و حمایت مسئولان از این ظرفیت مهم روستای گردشگری ملحمدره از نقش مؤثری در اشتغال پایدار برای جوانان و اهالی این روستا در کنار سایر ظرفیت از جمله بوم گردی می‌تواند داشته باشد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ایجاد شیلات و استخرهای ماهی موجب ویران کردن طبیعت بکر روستای گردشگری ملحمدره خواهد بود و به خاطر طبیعت بکر این روستا تغییر کاربری باغات روستا برای تبدیل به استخر پرورش ماهی چندان قابل قبول نیست.
محمدکرم مرادی با اشاره به فعالیت دو مزرعه پرورش ماهی در روستای گردشگری ملحمدره، افزود: برخی قسمت و محدوده روستای گردشگری ملحمدره مستعد ایجاد مزرعه پرورش ماهی بوده که این قسمت از روستا نیز صعب العبور بوده و مانند شهرستان نهاوند دارای سراب و در کنار آن زمین های هموار و وسیع نیست.
وی با بیان اینکه اگر محیط زیست و منابع آب کنار حاشیه رودخانه مشکلی نداشته باشد از نظر ایجاد دهکده شیلات در محدوده مورد نظر مشکلی ندارد، خاطرنشان کرد: در روستای گردشگری ملحمدره 300 تا 400 متر آن به دره اختصاص دارد که این محدوده از روستا مناسب ایجاد دهکده شیلات است و در این قسمت کوچک در رابطه با ایجاد دهکده شیلات می توان اقداماتی انجام داد ضمن اینکه اکثر باغات نیز در این دره قرار گرفته است.
دهیار روستای ملحمدره هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پیش از این دو تا سه استخر پرورش ماهی در روستای ملحمدره دارای فعالیت بود که به علت تضرر در حال حاضر این مزرعه های پرورش ماهی غیرفعال هستند.
سجاد مشرفی با بیان اینکه روستای گردشگری ملحمدره مستعد ایجاد دهکده شیلات است و می توان در این روستا نسبت به احداث 15 تا 20 مزرعه پرورش ماهی اقدام کرد، افزود: این امر از نقش مؤثری در اشتغال و درآمدزایی جوانان روستا و ماندگاری اهالی در روستا و مهاجرت معکوس برخوردار خواهد بود.
این پرورش‌دهنده ماهی قزل آلا با اشاره به اینکه در رابطه با ایجاد مزرعه پرورش ماهی از نظر آب در این روستا مشکلی وجود ندارد و آب رودخانه روستا کیفیت پرورش ماهی را دارد، تصریح کرد: در پنج ماه گذشته یک میلیون قطعه تخم چشم زده در مزرعه پرورش ماهی بنده تولید شده است.
وی تولید سالیانه ماهی قزل آلا مزرعه پرورش ماهی خود در این روستا را دو میلیون قطعه برشمرد و یادآور شد: فعالیت خود در بحث پرورش و تولید ماهی را از سال 89 در این روستای گردشگری آغاز کرده ام، در ابتدا در زمینه تولید و پرورش ماهی فعالیت داشتم که هم اکنون در زمینه تکثیر بچه ماهی و تخم چشم زده نیز فعالیت دارم و سالیانه یک میلیون بچه ماهی از تخم چشم زده دارای تولید هستیم.
دهیار روستای ملحمدره در ادامه گرانی خوراک ماهی را یکی از مشکلات پرورش دهندگان ماهی دانست و یادآور شد: هزینه بالای خوراک ماهی یکی از دلایل مهم تعطیل شدن دیگر مزارع پرورش ماهی این روستا بوده است. 
وی با بیان اینکه علاقه و مرتبط بودن رشته تحصیلی با پرورش ماهی موجب ادامه کار بنده در این زمینه بوده است، خاطرنشان کرد: ایجاد دهکده شیلات در روستای ملحمدره شدنی است و همواره در این رابطه جوانان روستا را نسبت به این موضوع ترغیب و تشویق کرده ام ضمن اینکه تحقق این موضوع منوط به خواستن اهالی روستا است و مردم روستا نیز باید بخواهند و مسئولان نیز از این ایده حمایت لازم را داشته باشند.
این پرورش‌دهنده ماهی قزل آلا اظهار کرد: دره روستای ملحمدره معروف به «راسته دره» یکی از بهترین نقاط برای ایجاد دهکده شیلات در این روستا به واسطه وجود رودخانه در آن است.
وی در ادامه با اشاره به وجود پنج خانه بوم گردی در روستای ملحمدره گفت: در حال حاضر روستای گردشگری ملحمدره به لحاظ تعداد خانه های بوم گردی در سطح استان همدان پیشتاز است.
مشرفی همچنین با اشاره به اجرای پروژه سنگفرش روستای ملحمدره توسط بنیاد مسکن و میراث فرهنگی یادآور شد: حدود 20 درصد از عملیات اجرایی این طرح باقیمانده که با اتمام طرح فوق سنگفرش روستا تکمیل خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در پایان امیدواریم تا توجه اهالی ملحمدره و مسئولان نسبت به این ظرفیت مغفول مانده بتواند پتانسیل خوب دیگری را در کنار خانه های بوم گردی برای این روستا در زمینه اشتغال و مهاجرت معکوس و درآمدزایی رقم بزند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/543286/ماسوله-غرب-کشور-مستعد-احداث-دهکده-شیلات
بستن   چاپ