نسیم گیلان
بازگشایی معدن زغال‌سنگ رودبار بعد از هشت سال تعطیلی
دوشنبه 22 اسفند 1401 - 11:54:08 AM
مهر
نسیم گیلان - مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان گیلان از راه اندازی همزمان دو واحد صنایع معدنی در شهرستان رودبار و رستم آباد خبر داد و گفت: بازگشایی معدن بزرگ زغالسنگ و احیاء آن به یک مطالبه عمومی مردم منطقه تبدیل شده بود.
تیمور پورحیدری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان اظهار داشت: به طور کلی در استان گیلان 52 معدن فعال دارای پروانه بهره برداری معدنی داریم که زمینه اشتغال بیش از 2500 نفر به صورت مستقیم را فراهم کرده اند.
  وی با بیان اینکه معدن زیرساخت و زیربنای توسعه عمران و آبادنی هست افزود: تمام پروژه های عمرانی و زیرساختی متکی به معادن هستند اغلب صنایع معدنی هم مواد اولیه خطوط تولید آنها متصل به معدن هست در همین راستا، بیش از 350 واحد صنایع معدنی در گیلان داریم که مثل فولادی ها و دانه بندی ها/ سنگ بلوک زنی ها /کارخانجات آسفالت فعالیت آنها وابسته به معادن می باشد.
پورحیدری خاطرنشان کرد: البته این 52 معدن دارای پروانه دائمی، سوای مجوزهای برداشت موقت معدنی هست که در طول سال، صادر میشود و عموم مردم آنها را هم به چشم معدن می بینند.
وی به برنامه و استراتژی اداره کل صمت گیلان در دولت سیزدهم اشاره نمود و گفت: بر اساس راهبرد ترسیم شده جهت احیا واحد‌های صنعتی و معدنی راکد در بخش معدن اقدام شده و منجر به احیا و واگذاری معادن راکد به افراد ذیصلاح به تعداد 71 فقره محدوده معدنی شده است که یکی از آنها معدن زغالسنگ سنگرود غربی در رودبار است
مدیرکل صمت استان اضافه کرد: معدن سنگرود پس از زلزله سال 69 به دلایل مختلف از جمله کمبود ذخایر و عدم توانایی شرکت بهره بردار قبلی غیر فعال شده بود و در سال 93 نهایتا به شرکت تهیه تولید مواد معدنی ایران واگذار شده بود و بیش از 8سال غیر فعال بوده است.
وی مساحت شرکت سنگرود را 3 هزار 600 هکتار در منطقه عمارلو برشمرد و عنوان کرد: هم اکنون به لطف خداوند متعال و همکاری شرکت تهیه تولید مواد معدنی ایران این معدن به شرکت برنده مزایده یعنی شرکت پل راه نامی که صلاحیت آن در کمیته فنی و کارشناسی معدن تأیید شده است، واگذار شده تا امور اکتشافی جهت تعیین میزان ذخایر معدن زغال سنگ و سایر مواد معدنی از جمله خاک نسوز و عناصر دیگر انجام دهد.
متولی تولید و تجارت استان گیلان تشریح کرد: این معدن در مرحله بعد از پی جویی و عملیات اکتشاف با صدور پروانه بهره برداری هر یک از مواد معدنی دارای ذخیره کافی در نقاط مختلف معدن، وارد عملیات استخراج مواد معدنی می شود و منجر به اشتغال 50 تا 100 نفر در فاز اول خواهد شد.
مدیرکل صمت قبل از حضور در مراسم بازگشایی سنگرود، به اتفاق فرماندار رودبار شرکت فناور دانه بندی شن و ماسه پارسا گستر رستم آباد را افتتاح کردند و در توصیف این واحد مدرن دانه بندی گفت: این واحد با بهره‌مندی از تکنولوژی روز دنیا در مجاورت معدن بدور از خام فروشی با رعایت مسائل زیست محیطی؛ اقدام به تولید سالانه 500 هزار تن انواع شن و ماسه استاندارد با ارزش افزوده مطلوب نماید.
به گفته پورحیدری میزان سرمایه گذاری این کارخانه صنایع معدنی 70 میلیارد تومان است که توانسته است زمینه اشتغال بیش از 120 نفر از فارغ التحصیلان رشته معدن و سایر جوانان این منطقه را فراهم نماید.

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/439706/بازگشایی-معدن-زغال‌سنگ-رودبار-بعد-از-هشت-سال-تعطیلی
بستن   چاپ