نسیم گیلان
تلاش برای تحقق شعار سال در شهرک صنعتی آستارا
شنبه 6 اسفند 1401 - 11:49:26 AM
ایسنا

نسیم گیلان- شهرک صنعتی آستارا در سال 1387 به مساحت 20 هکتار در حاشیه روستای کوهپایه‌ای هودول از توابع بخش مرکزی این شهرستان مرزی ایجاد شده است و در حال حاضر 25 کارخانه و کارگاه در آن فعال هستند.

کارخانه ها و کارگاه هایی در زمینه تولید شمش فولاد، شیرآلات برنجی، پلی‌اتیلن، سایبان، تزئینات چوبی و دکوراسیون، پوشاک، دستگاه‌های برش فلزات، لوازم خانگی و دیگر اقلام صنعت در این شهرک صنعتی فعالیت می‌کنند.

در یک سال گذشته زیرسازی، آسفالت و روشنایی این شهرک صنعتی با سرمایه‌گذاری بیش از 4.5 میلیارد تومان صورت گرفته و برنامه ریزی برای تامین ایستگاه آتش‌نشانی، خودروی اطفای حریق و فیبر نوری شهرک صنعتی آستارا به ارزش بیش از 15 میلیارد تومان در دستور کار دولت بوده است.

هم اکنون برای 180 نفر اشتغالزایی در این شهرک صنعتی صورت گرفته و در سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» تلاش مسئولان استانی و شهرستانی برای حمایت از تولید و واحدهای دانش بنیان و افزایش اشتغال زایی این شهرک تا 350 نفر در اولویت برنامه های دولت قرار دارد.

معضلی به نام راه ناهموار شهرک صنعتی آستارا

صنعتگران و فعالانی که در شهرک صنعتی آستارا مشغول به فعالیت هستند، راه پر پیچ و خم، کم‌عرض و نامناسب را از موانع رونق و توسعه صنایع می‌دانند و بارها از دستگاه‌های مرتبط خواستار رفع این مشکل شده اند اما تاکنون هیچ اقدامی از سوی مسئولان استانی و شهرستانی در این رابطه انجام نشده است و واحدها های فعال در شهرک صنعتی آستارا از نبود راه دسترسی مناسب، در زیان هستند.

برای رفتن به شهرک صنعتی آستارا باید از سه راهی دهستان ویرمونی بخش مرکزی آستارا و سپس از چند راه فرعی و روستایی گذر کرد و پیچ و خم راه کم عرض، آب گرفته و پر از چاله و دست انداز جاده را به جان خرید تا در نهایت به شهرک صنعتی رسید.

آسفالت بخش هایی از راه منتهی شهرک صنعتی آستارا به طور کامل از بین رفته و تناسبی با یک شهرک صنعتی را ندارد. متاسفانه در سال 1387 که مسئولان وقت قصد تاسیس شهرک صنعتی آستارا را داشتند، زمینی مناسب تر از موقعیت فعلی آن را نیافتند و از این رو شهرک صنعتی آستارا با فاصله به نسبت زیاد با مرکز شهرستان و در منطقه ای روستایی بنا شده است.

در حال حاضر با مستهلک شدن راه منتهی به شهرک صنعتی آستارا، مشکل تردد خودروها به خصوص خودرهای سنگین بسیار جدی شده است و باید توسعه، ترمیم و بهسازی راه شهرک صنعتی آستارا در راستای حمایت از سرمایه گذاران و صنعتگران در دستور کار دستگاه ها و نهادهای مرتبط با موضوع  قرار گیرد تا بتوان از ظرفیت حداکثری این شهرک صنعتی در اشتغالزایی جوانان تحصیلکرده شهرستان به نحو احسن استفاده کرد.

مسئولان ارشد شهرستان مرزی بندر آستارا از جمله فرماندار، امام جمعه و همچنین نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی نیز همواره نامناسب بودن راه دسترسی و کمبود زمین برای ساخت واحدهای جدید را از مشکلات شهرک صنعتی این شهرستان اعلام کرده و حل این مشکل را ضروری دانسته اند اما متاسفانه به نظر می رسد مدیران استانی و شهرستانی مرتبط با مشکل راه شهرک صنعتی آستارا هر یک توپ را به میدان دیگری می اندازند و در این میان مردم انتظار دارند در سالی که شعار و نام آن، سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» است، مسئولان با همراهی و تعامل با همدیگر سنگ موانع را از پیش پای صنعتگران و سرمایه گذاران در شهرک صنعتی آستارا بردارند تا این شهرک صنعتی فعالیت خود را توسعه دهد.

ضرورت تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و صنعتی آستارا

عنایت رضایی پور، فرماندار آستارا در همین رابطه  با بیان اینکه رونق اقتصادی شهرستان مرزی بندر آستارا به عنوان دروازه استان گیلان به نفع تمام استان است، اظهار کرد: انتظار می‌رود دستگاه‌های متولی شهرک صنعتی آستارا، برای رفع مشکلات موجود در این شهرک از جمله راه ناهموار آن همت و همکاری کنند.

وی با اشاره به اینکه اشتغال پایدار در شهرستان، رونق تولید و کمک به توسعه بازارهای داخلی از نتایج رونق و توسعه شهرک صنعتی آستارا است، افزود: با توجه به اقلیم و موقعیت جغرافیایی شهرستان مرزی بندر آستارا از جمله برخورداری از سه مرز فعال زمینی، دریایی و ریلی، ظرفیت بسیار خوبی وجود دارد که بیش از اینها این شهرستان مرزی در حوزه صنعت پیشرفت کند.

فرماندار آستارا تصریح کرد: شهرستان آستارا با توجه به مرزی بودن و ظرفیت ترانزیتی، بخش عمده‌ای از صادرات استان گیلان را بر عهده دارد که با توجه بعد مسافت، زیرساخت‌هایش در حوزه اقتصادی و صنعتی نیازمند تقویت است.

  شهرستان مرزی بندر آستارا از شهرستان های مهم و اقتصادی استان گیلان است و باید سرمایه گذاران و صنعتگران با رفع موانع موجود در منطقه به فعالیت در این شهرستان مرزی تشویق شوند.

با همکاری دستگاه های متولی، موانع و مشکلات سرمایه گذاری اقتصادی و صنعتی با هدف رونق کسب و کار در این شهرستان مرزی باید به صورت جدی پردازش و رفع شوند تا با بهره مندی از ظرفیت های داخلی بسترهای توسعه و اشتغال را در این شهرستان فراهم کرد و باعث افزایش درآمد و اشتغال مردم این منطقه مرزنشین کشور شد.


http://www.gilan-online.ir/Fa/News/383505/تلاش-برای-تحقق-شعار-سال-در-شهرک-صنعتی-آستارا
بستن   چاپ