نسیم گیلان
ضرب الاجل یک ماهه استاندار برای بازگشایی آبراه های سنتی تالاب انزلی
شنبه 8 بهمن 1401 - 20:44:06
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان استاندار گیلان با اعلام ضرب الاجل یک ماهه گفت: تمام آبراه هایی که برای گردشگری در تالاب انزلی وجود دارد بازگشایی شود تا رفت و آمد قایق ها تسهیل و مسافرین، صیادان و مردم بومی بتوانند از آن بهره ببرند.
اسدالله عباسی امروز 8 بهمن در نشست بررسی میدانی معضلات و مشکلات تالاب بین المللی انزلی که در انزلی برگزار شد با بیان اینکه مهمترین منشأ عواملی که باعث خفگی و از بین رفتن تالاب شده بود آلودگی بود، افزود: آلودگی از رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود تا سایر رودخانه‌ها از مناطق دیگر استان و فاضلاب‌هایی که به تالاب سرازیر می شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
عباسی با بیان اینکه بخش دیگر مشکلات تالاب ناشی از گیاهان مهاجم از جمله سنبل آبی بود، تصریح کرد: این گیاه هم باعث خفگی آب تالاب و سیر نابودی تالاب را طی می کرد و باعث سرازیر شدن رسوبات از رودخانه‌های منتهی به تالاب بود و کسی جرأت نداشت به آنها دست بزند و به همان شکل انباشته می شد.
استاندار گیلان با اشاره با کاهش آب دریای خزر که موجب شد آب دریا به سمت تالاب نرود، تاکید کرد: بخش دیگر مربوط به کرانه اسکله بود که قرار شد از نظر فنی مورد بررسی قرار گیرد در خصوص تهدید دیگر تالاب آتش سوزیهای عمدی و غیر عمدی را می توان نام برد که باعث از بین رفتن تالاب می شد.
عباسی با بیان اینکه تصرف غیر مجاز و ورود به تالاب از طریق افراد حقیقی و حقوقی از دیگر مواردی بود که به تالاب آسیب میزد، گفت: اینها عمده مسائلی بود که تالاب را تحت تاثیر قرار داده بود و ما می خواستیم حرکتی را در راستای احیای تالاب آغاز کنیم. 
استاندار گیلان با تاکید بر اساس کارشناسی های صورت گرفته، مشکل تالاب در وهله اول مالی نبود، افزود: مشکل تالاب مشکل مدیریتی و عدم انسجام بود، عدم همراهی و هماهنگی دستگاه‌های متولی بود که ما از سال گذشته در بخش آلودگی که منشأ آن زندان لاکان بود آنجا اعتباری از مصوبات سفر اختصاص داده شد و بعد از حدود چهار ماه در شهریورماه سال گذشته تصفیه خانه افتتاح و جلوی آلودگی گرفته شد.
عباسی گفت: آلودگی دیگر مسکن مهر بود که با 40 میلیارد اعتبار در حال ساخت فاضلاب است و آلودگی بعدی که فاضلاب رشت بود بر اساس تهاتر نفت قرار شد با 5 هزار میلیارد تهاتر نفت آنجا کارگاه زده شود و توافقات اولیه در این زمینه انجام شده است.
وی با اشاره به منشأ دیگر آلودگی که از سمت صومعه سرا بود، تصریح کرد: اعتباری برای فاضلاب آن اختصاص داده شده همچنین فاضلاب بندر انزلی که اعتبار آن اختصاص داده شده که گزارش اقدامات صورت گرفته هر دو شهرستان باید به صورت مستند گزارش داده شود.
عباسی در ادامه با بیان اینکه رسوب هایی که از طریق رودخانه های منتهی به تالاب به آنجا سرازیر می شد، تاکید کرد: قرار بود محیط زیست ضمن تخلیه تله های رسوب گیر از طریق آبخیزداری جلوی استمرار ورود رسوب به تالاب را بگیرند ضمن اینکه اقدامات لازم از سوی سازمان بنادر و کشتیرانی در خصوص لایروبی و برداشتن رسوب ها انجام شود.
وی در خصوص تصاحب زمین های تالاب افزود: قرار بود جهاد کشاورزی و منابع طبیعی حدنگار مشخص کنند و حدود را معلوم و اسناد روستایی را مشخص و تعیین تکلیف کنند و در بخش آبراه هایی که رسوب بوده و امکان تردد قایق ها را محدود و حتی غیر ممکن کرده بود محیط زیست باید آبراه های سنتی را بازگشایی کند تا گردشگران و مسافران بتوانند تردد کنند و قایقرانان درآمد داشته باشند و روستاییان و صیادان بتوانند در این مسیرها تردد داشته باشند.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده باید بیان شود، گفت: اگر مدیر دستگاهی وظایف محوله را انجام نداده باشد تکلیفش مشخص است بایستی از اهرم های لازم برخورد با دستگاهی که کوتاهی کرده اعمال می شود و مدیران بایستی پاسخگو باشند.
عباسی در ادامه با تاکید بر سرعت بخشیدن عملیات جلوگیری از ورود فاضلاب‌ها به تالاب انزلی تصریح کرد: توقف در کار نبایستی وجود داشته باشد و منشأ آلودگی ها باید هر چه سریعتر رفع شود.
استاندار گیلان با تاکید بر استفاده از توان جوامع محلی در ریشه کنی سنبل آبی، گفت: آبراه های سنتی و قدیمی تالاب بین المللی انزلی باید احیا شود در این زمینه تکنولوژی هایی که در اختیار محیط زیست هست قبلا به کار گرفته نشده و فرسوده شده بود که اکنون تعمیر و آماده به کارگیری شده و این بایستی مکمل کار بنادر و دریانوردی باشد.
عباسی با تاکید بر اینکه دیگر در لایروبی و رسوب برداری آزمون و خطا نخواهیم داشت، گفت: در خصوص استفاده از این رسوب ها اگر قابلیت استفاده داشته باشند قبلا اجازه داده شده و مصوب کردیم به پیمانکاران که می توانند از آن استفاده کنند. 
وی با بیان اینکه وظایف هر دستگاه مشخص است، افزود: بنادر و کشتیرانی در خصوص اسکله شماره 10 هر چه سریعتر کارش را انجام دهد و طولانی نشود و اگر در جایی لازم است موج شکن برداشته شود این کار را انجام دهید و همه کارها بر مبنای علمی و اجماع بین دستگاه ها بر مبنای دانش روز بودا و اظهار نظرهای پراکنده و حواشی را مورد توجه نداشته باشید.
عباسی با اعلام ضرب الاجل یک ماهه تصریح کرد: تمام آبراه هایی که برای گردشگری وجود دارد بازگشایی شود و اگر اعتبار نیاز است اعلام کنید تا در شورای برنامه ریزی تخصیص آن در نظر گرفته شود تا رفت و آمد قایق ها تسهیل شود و مسافرین و صیادان و مردم بومی بتوانند از آن بهره ببرند.
وی با اشاره به اولویت دوم تاکید کرد: با رسوب برداری ماندگاری آب بیشتر می شود تلاش کنیم تالاب احیا و با اقدامات صورت گرفته اوضاع تالاب نسبت به سال قبل بهتر شده و در بحث پیشگیری از حریق نیز از نیروهای مردمی استفاده کنید.
استاندار گیلان تصریح کرد: همه این مجموعه باید همزمان اقدامات لازم را انجام دهند و شیلات آزادسازی بچه ماهی ها و ذخایری که در منطقه است انجام و به مردم اعلام شود فرمانداران شهرستانها مسئولیت پیگیری و رصد امور را دارند و دست به دست هم دهیم تا تالاب بین المللی انزلی که همچون نگینی در استان گیلان است بدرخشد و حیات در آن وجود داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/354087/ضرب-الاجل-یک-ماهه-استاندار-برای-بازگشایی-آبراه-های-سنتی-تالاب-انزلی
بستن   چاپ