نسیم گیلان
هسته پژوهشی و علمی آل بویه در دانشگاه گیلان ایجاد می شود
دوشنبه 26 دی 1401 - 11:45:38 AM
آریا
نسیم گیلان - رسول فرخی میکال به گزارش سرویس سیاسی آریا در گفت‌ وگو با خانه ملت، با اعلام این خبر گفت: به منظور پژوهش های بنیادین و آشنایی بیشتر پژوهشگران با خاندان آل بویه هسته علمی در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان تشکیل می شود.
  وی افزود: خاندان آل بویه بنیانگذار حکومتی وسیع هستند که باید آن را پس از سقوط ساسانیان به عنوان امپراتوری ایرانی مسلمان شیعه نام ببریم.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل زمان تشکیل این حکومت را 322 هجری دانست و عنوالن کرد: شیوه حکمرانی خاندان آل بویه الگویی مناسب برای حاکمیت اسلامی در عصر حاضر می باشد. آل بویه در دوران غربت اسلام منادی وحدت و حقانیت شیعه شد که توانست مرزهای سیاسی خود را از منطقه دیلمان و سیاهکل و لاهیجان تا عراق و سوریه گسترش دهد.
این نماینده مردم در مجلس اظهار کرد: خاندان آل بویه که به دیالمه نیز مشهور شدند توانستند عزاداری امام حسین(ع) را به عنوان یکی از آیین های مذهبی ایران رواج دهند از دیگر اقدامات آل بویه برگزاری جشن ولایت در عید غدیر و استفاده از مهر و تسبیح در نماز و بیان حی علی خیر العمل در اذان و اقامه نماز بود.
فرخی میکال بیان کرد: دیالمه توانستند خدماتی شایان توجه به ایرانیان ارایه دهند از جمله خدمات این خاندان ایجاد بیمارستان های بزرگ در بغداد ری و اهواز بود همچنین نخستین کتابخانه های طبقه بندی شده و موضوعی کتاب در همین دوران بنا شد به گونه ای که ایران در دوران آل بویه به عنوان مهد کتاب و کتابخوانی شناخته شد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل تاکید کرد:خاندان آل بویه از طی بیش از 120 سال حکمت خود از سال 322 تا 448 هجری قمری در ایران منشا خدمات ارزنده فرهنگی و سیاسی شدند. ایجاد کتابخانه و مدارس علمی و همچنین تربیت دانشمندان بزرگ نظیر ابن سینا، فخررازی و.. ایجاد پل و جاده از دیگر خدمات این حکومت شیعی است.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل افزود: با برگزاری همایش آل بویه در سیاهکل و برگزاری همایش در بخش علمی آن در دانشگاه گیلان کار ویژه مناسب برای تدریس آموزه های این خاندان علمی و فرهنگی در دانشگاه گیلان فراهم خواهد شد./
 

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/351145/هسته-پژوهشی-و-علمی-آل-بویه-در-دانشگاه-گیلان-ایجاد-می-شود
بستن   چاپ