نسیم گیلان
افزایش 15 درصدی برداشت فندق در گیلان
دوشنبه 28 شهریور 1401 - 1:25:37 PM
ایرنا

نسیم گیلان- صالح محمدی روز دوشنبه عنوان کرد: شرایط مساعد آب و هوایی، رعایت اصول باغداری شامل تغذیه مناسب، آبیاری و هرس از دلایل افزایش محصول فندق در گیلان است.  

وی افزود: بر اساس برآوردها، امسال 23 هزار تن فندق به ارزش اقتصادی 12 هزار و 650 میلیارد ریال از باغات گیلان برداشت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه 59 هزار و 350 بهره‌بردار محصول فندقدر این حوزه در استان فعالیت دارند، اضافه کرد: سطح زیرکشت فندق در گیلان نیز 20 هزار و 250 هکتار است.  

وی اظهار داشت: رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مهمترین شهرستان‌های تولید فندق در گیلان هستند ضمن اینکه شهرستان رودسر با بیشترین سطح زیرکشت و نیز تولید، رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.

محمدی بیان داشت: 9 واحد فرآوری فندق دارای پروانه بهره‌برداری به ظرفیت پنج هزار و 600 تن و 27 واحد دارای جواز تاسیس به ظرفیت یک هزار و 700 تن در استان گیلان فعال است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: این استان رتبه اول در تولید محصول فندق کشور را دارد و  85 درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است.  

برداشت فندق معمولا از اوایل شهریور آغاز و تا مهر به پایان می رسد، اشکورات رحیم آباد و رودسر بزرگترین تولید کننده فندق و به عنوان پایتخت فندق ایران شناخته می شود.  

فندق به دلیل ترکیبات چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین E، مواد معدنی، فیبرهای رژیمی و آنتی اکسیدان در میان انواع دانه های خشک و آجیل و خشکبار جایگاهی خاص دارد.


http://www.gilan-online.ir/Fa/News/338593/افزایش-15-درصدی-برداشت-فندق-در-گیلان
بستن   چاپ