نسیم گیلان- صالح محمدی روز دوشنبه عنوان کرد: شرایط
مساعد آب و هوایی، رعایت اصول باغداری شامل تغذیه مناسب، آبیاری و هرس از
دلایل افزایش محصول فندق در گیلان است.
وی افزود: بر اساس برآوردها، امسال 23 هزار تن فندق به ارزش اقتصادی 12 هزار و 650 میلیارد ریال از باغات گیلان برداشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه 59 هزار و 350
بهرهبردار محصول فندقدر این حوزه در استان فعالیت دارند، اضافه کرد: سطح
زیرکشت فندق در گیلان نیز 20 هزار و 250 هکتار است.
وی اظهار داشت: رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مهمترین
شهرستانهای تولید فندق در گیلان هستند ضمن اینکه شهرستان رودسر با بیشترین
سطح زیرکشت و نیز تولید، رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.
محمدی بیان داشت: 9 واحد فرآوری فندق دارای پروانه بهرهبرداری به
ظرفیت پنج هزار و 600 تن و 27 واحد دارای جواز تاسیس به ظرفیت یک هزار و
700 تن در استان گیلان فعال است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: این استان رتبه اول در
تولید محصول فندق کشور را دارد و 85 درصد تولید کشور را به خود اختصاص
داده است.
برداشت فندق معمولا از اوایل شهریور آغاز و تا مهر به
پایان می رسد، اشکورات رحیم آباد و رودسر بزرگترین تولید کننده فندق و به
عنوان پایتخت فندق ایران شناخته می شود.
فندق به دلیل ترکیبات چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین E، مواد
معدنی، فیبرهای رژیمی و آنتی اکسیدان در میان انواع دانه های خشک و آجیل و
خشکبار جایگاهی خاص دارد.