نسیم گیلان
جداسازی مواد ژنی گاو بومی برای اولین بار در گیلان
سه شنبه 25 مرداد 1401 - 19:28:31
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان معاون امور دام جهاد کشاورزی گیلان، از جداسازی مواد ژنی گاو بومی برای اولین بار در گیلان خبر داد و گفت: سالانه بیش از 50 هزار تلقیح مصنوعی در استان گیلان انجام می گیرد.
حجت علی‌اکبرنژاد در گفت وگو با ایسنا از جداسازی مواد ژنی گاو بومی برای اولین بار در گیلان خبر داد و گفت: استان گیلان با دارا بودن 400 هزار راس دام سنگین که 300 هزار راس از آنها گاو بومی هستند، رتبه دوم کشور را دارد.
وی افزود: حفظ ذخایر ژنتیکی از وظایف مهم حاکمیتی سازمان جهاد کشاورزی گیلان است و این اقدام می تواند در حفظ ذخایر ژنتیکی گاو بومی گیلان بسیار موثر باشد.
علی اکبرنژاد ادامه داد: مواد ژنی گاو بومی موجب می شود گاوهایی تولید شوند که با آب و هوای استان سازگار هستند و از نظر تغذیه نیز دام های بسیار کم توقعی محسوب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: این کار برای اولین بار گیلان انجام می شود و سال های قبل از تهران مواد ژنی برای تلقیح گاوهای بومی گیلان استفاده می شد.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بیشترین جمعیت گاوهای بومی در شهرستان های فومن، تالش و صومعه سرا وجود دارد.
علی اکبر نژاد اضافه کرد: سالانه بیش از 50 هزار تلقیح مصنوعی در استان گیلان انجام می گیرد که مرکز پشتیبانی و اصلاح نژاد حسینکوه فومن با دارابودن 200 راس گاو بومی می تواند علاوه بر تامین نیاز ژنی‌ گیلان پشتیبان خوبی برای استان های دیگر نیز باشد.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/336274/جداسازی-مواد-ژنی-گاو-بومی-برای-اولین-بار-در-گیلان
بستن   چاپ