نسیم گیلان
احتکار کالا در کمین طرح اصلاح ارز ترجیحی
چهارشنبه 21 اردیبهشت 1401 - 1:34:17 PM
ایرنا
نسیم گیلان- هنوز افزایش قیمتی اتفاق نیفتاده و طرحی اجرا نشده، عده ای در گیلان از برخی واحدهای تولیدی گرفته تا افراد حقیقی و بعضی واحدهای صنفی برای انبار کردن کالاها و محصولات پر مصرف مردم در تلاشند؛ البته در کنار آن ممکن است به‌دلیل تحولات جهانی کمبودهایی نیز در زمینه گندم و  مواد اولیه روغن خوراکی نیز ایجاد شده باشد که همین عوامل گیلان را طی روزهای اخیر دستخوش کمبودهایی در زمینه ماکارونی و روغن کرد و قفسه های خالی  و کمیاب و نایاب شدن روغن را در گیلان به نمایش گذاشت.

اما این تمام ماجرا نیست؛ بسیاری از مردم با شنیدن شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت و یا روبرو شدن با قفسه های خالی روغن با نگرانیِ خرید گرانتر در آینده و یا نبود این محصول پس از پر شدن قفسه ها بیش از نیاز مصرف اقدام به خرید روغن می کنند؛ البته نیز شماری هم به صورت واقعی برای پخت و پز به آن نیاز دارند .

نبود روغن سرخ کردنی طی 10 روز اخیر مدیران ارشد استانی را برآن داشت تا مرحله به مرحله از لنگرگاه گذرگاه ورود مواد اولیه روغن خوراکی تا کارخانجات تولیدکننده و محل عرضه بازار و فروشگاه‌ها پروسه تولید تا مصرف برای یافتن مشکلات و رفع ان به صورت میدانی حضور یابند.

دبیر ستاد تنظیم بازار و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان که خود در گمرکات و بندر انزلی طی روزهای گذشته حضور یافته بود، سرعت در پوشش و پاسخگویی به نیاز مردم و بازار برای تامین روغن را اولویت فعلی دانست و اظهار داشت: از 41 هزار تن روغن وارد شده  به استان،  قریب به 23 هزار تن از آن؛ امور ترخیصش انجام و تحویل کارخانجات شده است.

تیمور پور حیدری با بیان اینکه تسریع در روند حمل و نقل توسط شرکت های وارد کننده و تعجیل در فرآیند آن بسیار ضروری است، تاکید کرد: سرعت تحویل مواد اولیه خام روغن خوراکی به کارخانجات می تواند این فضای کمبود روغن را تا پایان هفته به آرامش برساند که البته به اذعان مدیرکل گمرکات استان ، دو کشتی حامل مواد خام روغن خوراکی به میزان 10 هزار تن در مسیر و نزدیک به بندرگاه انزلی می باشند.

تشدید نظارت ها و کشف آرد و روغن احتکار شده

فرمانده انتظامی گیلان هم اخیرا در  بازدید از مرز زمینی ایران و جمهوری آذربایجان در این شهرستان یکی از اولویت‌های مجموعه انتظامی گیلان در سال جاری را برخورد با شبکه‌های قاچاق ، احتکار و همچنین توزیع خارج از شبکه ارزاق عمومی مردم عنوان کرد و گفت: اثر سوء قاچاق و احتکار کالا موجب اخلال در نظم اقتصادی، تضعیف تولید داخلی و کاهش اشتغال می‌شود.
سردار عزیز الله ملکی با بیان اینکه پلیس با هماهنگی سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی و همچنین مرجع قضائی با قاطعیت با قاچاقچیان ارزاق عمومی برخورد می‌کند، افزود: از ابتدای سال جاری حدود 40 تن آرد و 20 تن روغن قاچاق و خارج از شبکه توزیع قانونی توسط یگان‌های انتظامی در استان کشف شده است.
فرمانده انتظامی گیلان ارزش کالاهای قاچاق کشف شده را بیش از 205 میلیارد ریال اعلام کرد و از عزم جدی پلیس در برخورد با احتکار، قاچاق و توزیع کالای خارج از شبکه توزیع خبر داد.

احتکار روغن خوراکی رمز عملیات محتکران

 در همین حال از سه روز قبل نظارت ها در گیلان تشدید شده و به صورت مانور تا پنجشنبه ادامه دارد. فرمانده انتظامی گیلان همچنین در اجرای برگزاری مانور از کشف 17 تن روغن خوراکی احتکاری در بازرسی از یک انبار در شهرستان صومعه‌سرا خبر داد.

سردار عزیزاله ملکی با اشاره به دریافت خبر احتکار مقدار زیادی روغن خوراکی در یکی از شرکت‌های سطح شهرستان صومعه‌سرا و پیگیری موضوع توسط پلیس فزود: در بازرسی شترک با دستگاه‌ها از محل مورد نظر اعزام و در بازرسی از انبار آن، 17 تن روغن خوراکی احتکار شده را کشف کردند.

وی با بیان اینکه متهم 41 ساله این پرونده به مرجع قضائی معرفی شد، گفت: کارشناسان ارزش تقریبی این کشفیات را 2 میلیارد و 700 میلیون ریال برآورد کردند.

سردار ملکی با اشاره به تاثیر مخرب قاچاق و احتکار کالا بر اقتصاد کشور تصریح کرد: اقدامات این‌چنینی برخی افراد از جمله موارد اثرگذار بر آشفتگی بازار و توزیع اقلام مورد نیاز مردم است.

مدیرکل صمت گیلان نیز با اشاره به نظارت شبانه روزی بازرسان این اداره کل با توجه به حساسیت بازار در زمینه روغن اظهار داشت: طی یک روز اجرای طرح تشدید نظارت و بازرسی ها در استان  بیش از یک‌هزار و 257  مورد بازرسی انجام که منجر به صدور 250 پرونده تخلف به ارزش بیش از یک میلیارد و 200 میلیون تومان در گیلان شد.

پور حیدری افزود: با توجه به تشدید بازرسی های روزهای اخیر این اداره کل در سطح استان میزان 17 تن روغن احتکار شده د را طی چندین روز اخیرکشف و ضبط و در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر در سطح عرضه توزیع شد.

احتکار کالا در کمین طرح اصلاح ارز ترجیحی

کالاهای اساسی به میزان کافی در گیلان وجود دارد

با اقدامات انجام شده و تشدید نظارت ها روغن سرخ کردنی دوباره در قفسه های فروشگاهها موجود شد اما با هجوم مردم برای خرید روغن سرخ کردنی و بعد دوباره فروشگاهها خالی می شود.
 روز گذشته مانور تشدید نظارت ها و بازرسی ها در گیلان با حضور استاندار در بخش های مختلف انجام شد . در بازدید سرزده استاندار گیلان همراه با تیم های گشت و بازرسی متشکل  از دستگاههای مختلف و مدیران دستگاههای مربوطه از فروشگاه زنجیره ای در رشت قفسه ها مملو از روغن سرخ کردنی ، شکر و ماکارونی بودبا همان قیمت های قبلی ولی هجوم مردم برای خرید روغن سرخ کردنی جلب توجه می کرد.

احتکار کالا در کمین طرح اصلاح ارز ترجیحی

در حاشیه بازدید استاندار  از این فروشگاه، بانویی می گفت که قفسه روغن سرخ کردنی این فروشگاه ساعتی قبل خالی بوده و برای بازدید مسئولان این قفسه ها پر شده است.بانوی دیگری نیز به خبرنگار ایرنا گفت که مغازه فست فود دارد اما بدلیل نبود روغن سرخ کردنی سه روز است که مغازه اش را بسته است اما اکنون فقط اجازه دارد تنها یک روغن سرخ کردنی بخرد و نگران است که دوباره روغن نایاب شود .

شهروند دیگری هم که در صف شلوغ صندوق فروشگاه برای پرداخت پول روغن ایستاده بود نیز گفت: یکهفته است که دخترم روغن سرخ کردنی مصرفی در خانه اش تمام شده و اکنون سرکار است و از آنجایی که هر نفر فقط یک عدد روغن سرخ کردنی می تواند بخرد مجبور شدم به فرزندم تماس بگیرم تا قبل از اینکه روغن ها تمام و دوباره نایاب شوداز سرکار مرخصی بگیرد و خودش این محصول را بخرد.

در همین حال افرادی نیز خانوادگی در فروشگاه حاضر شده بودند تا بتوانند تعداد روغن بیشتری دریافت کنند حال مسئولان گیلان اطمینان می دهند که کمبود کالای اساسی در استان وجود ندارد و کالاهای اساسی  و پر مصرف مردم ذخیره سازی شده است.

استاندار گیلان نیز روز سه شنبه پس از حضور در جمع مردم و فروشگاهها در این رابطه طی نشستی که با جمعی از اصناف و بازاریان گیلان برگزار کرد، اطمینان داد که کالاهای اساسی به میزان کافی در انبار ها موجود است و مردم نباید درباره کمبود کالایی نگرانی داشته باشند.

اسدالله عباسی از مردم خواست از خرید بیش از مصرف کالا و محصولات بپرهیزند و اینکه مردم بیش از نیاز محصولات را خریداری کنند خود موجب کمبود و خالی شدن سریع قفسه های  واحدهای عرضه می شود و با اینکه آن کالا به میزان کافی موجود است با تقاضای بیش از نیار موجب کمبود ظاهری کالا می شود.

وی خاطر نشان کرد:  هدف از اصلاح ارز ترجیحی رسیدن یارانه ها به صورت مستقیم بدست مردم است و بارز چهار هزار و 200 تومانی فقط عده ای ثروتمند ثروتنمد تر می شدند و فقیرها فقیرتر .

 استاندار گیلان با بیان اینکه هرگونه افزایش قیمتی بدون مصوبه تنظیم بازار تخلف محسوب می شود بر تشدید نظارت ها برای کنترل و مدیریت بازار تاکید و بیان کرد: کمبود نیروی انسانی برای نظارت بر بازار پذیرفتنی نیست و دستگاههای مربوطه می توانند از بسیج اصناف ، نیروهای مردمی  با صلاحیت و بازرسان استاندار ی ها و فرمانداری ها کمک بگیرند.

وی افزود: برای تامین نیرو و تجهیزات قرارگاهی در مرکز استان و شهرستان ها تشکیل می شود که در اختیار دستگاه‌ها قرار دهیم.

نماینده عالی دولت در گیلان بر نظارت دقیق جهت جلوگیری از احتکار هشدار داد و گفت: دستگاههای متولی با متخلفان اقتصادی و کسانی که به معیشت مردم رحم نمی کنند مماشات و چشم پوشی نداشته باشند و قاطعانه با آنها برخورد قانونی کنند.

وی اظهار داشت: قرار نیست یارانه ها حذف شود بلکه مستقیم بدست مردم خواهد رسید و دولت سیزدهم آنچه وعده بدهد، عمل می کند و اگرچه در گذشته دولت ها دیوار بی اعتمادی را بالا بردند اما با استفاده از همه ظرفیت ها وعده ها تحقق می دهیم.

با این حال در این آشفته بازار مجازی، عده ای احتکار می کنند تا زمان افزایش قیمت، کالا را با قیمت بالاتری به بازار عرضه کنند و عده ای دیگر هم بیش از مصرف می خرند که قضاوت نمی کنیم این محصول را برای خانه خود و یا اعضای خانواده شان که امکان حضور سریع را در محل عرضه ندارند، می خرند یا برای انبار کردن در خانه؛ اما آنچه به نظر می رسد بخشی از خرید خانوادگی برای دریافت تعداد بیشتر محصولات و نگهداشت آن برای آینده می باشد که این امر بیانگر نگرانی مردم از نبود و نایاب شدن و یا افزایش قیمت این محصول است. 

به نظر می رسد امروز جامعه بیش از تامین نیازهای اساسی و پر بودن قفسه فروشگاهها، نیازمند درک بهتر شرایط و واقعیت بلایی است که ارز ترجیحی بر سر اقتصاد کشور و سفره مردم آورده است. بازگو کردن واقعیت ها همواره اعتماد عمومی و همراهی جامعه را به همراه داشته است و اینبار نیز جامعه بیش از هرچیزی نیامند اعتماد سازی خواهد بود.


http://www.gilan-online.ir/Fa/News/327933/احتکار-کالا-در-کمین-طرح-اصلاح-ارز-ترجیحی
بستن   چاپ