نسیم گیلان
افزایش استفاده از آب سبز برای تولید برنج سفید گیلان
سه شنبه 26 بهمن 1400 - 09:06:46
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان در امور آب و خاک گفت: برنامه داریم استفاده از آب سبز را برای تولید برنج سفید گیلان افزایش دهیم.

مجتبی شاه نظری در گفت و گو با ایسنا گفت: هر ساله مقداری از آب سبز (آب حاصل از نزولات جوی) وارد دریای خزر می‌شود که در صورت بهره‌برداری می‌توان از این امکان برای تولید بیشتر برنج و کلزا استفاده کرد.
وی با بیان اینکه آب سبز آب سازگار با زیست بوم است و آب بندان ها یکی از مصادیق بارز تامین آب سبز هستند، افزود: گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و در 38 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان با آب سبز، نیاز برنج اراضی تامین می شود.
شاه نظری ادامه داد: برنامه داریم استفاده از آب سبز را برای تولید برنج استان افزایش دهیم و خوشبختانه در سفر هیات دولت به گیلان برای اجرایی شدن این امر برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: برنامه داریم 8500 هکتار از آب بندان های گیلان بازسازی شود و با انجام این کار، به ظرفیت حجم آب سبز گیلان اضافه خواهد شد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی گیلان در امور آب و خاک گفت: زهکشی اراضی شالیزارها نیز در حال انجام است تا زمینه توسعه کشت دوم در شالیزارها بیش از پیش فراهم شود.
وی افزود: با افزایش استفاده از آب سبز علاوه بر برنج برای کشت دوم سایر محصولات کشاورزی در گیلان نظیر کلزا نیز اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
شاه نظری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه 85 درصد دانه‌های روغنی و مواد اولیه تهیه روغن مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شود، تولید کلزا با آب سبز می‌تواند قسمتی از نیاز داخلی روغن کشور را تامین کند و این امکان در گیلان وجود دارد.
انتهای پیام 

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/323221/افزایش-استفاده-از-آب-سبز-برای-تولید-برنج-سفید-گیلان
بستن   چاپ