نسیم گیلان
رونق گردشگری عشایری گیلان در انتظار بازارچه ییلاقات
سه شنبه 9 آذر 1400 - 14:30:30
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان مدیر امورعشایری گیلان گفت: با ایجاد بازارچه در ییلاقات شاهد رونق گردشگری عشایری در استان خواهیم بود.

حسن همتی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه عشایر جزو هویت و تاریخ اقصی نقاط گیلان هستند، گفت: زندگی عشایری همراه با کوچ کمترین هزینه را برای کشور دارد و هر عشایر گیلانی گوشت مورد نیاز 16 نفر را در جامعه تولید می کند.
وی افزود: گردشگری عشایری باید جامعه‌محور و در یک چهارچوب و یا الگویی باشد، ایجاد بازار در منطقه ییلاقات می‌تواند در رونق فروش محصولات و صنایع دستی زنان عشایر نقش موثری ایفا کند.
کم رونقی گردشگری عشایری در گیلان
همتی ادامه داد: وضعیت رونق گردشگری عشایری در گیلان چندان قوی نیست این در حالیست که عشایری گیلان هم محصولات باکیفیتی دارند و هم زندگی عشایری گیلان از جذابیت و زیبایی‌های زیادی برخوردار است.
وی تصریح کرد: گلیم، شال، جوراب و... از جمله صنایع دستی عشایری گیلان است و علاوه بر این ترشیجات و دیگر محصولات غذایی توسط زنان عشایر تهیه می شود.
همتی با بیان اینکه در حال حاضر عشایر محصولات خود را برای فروش به بازارهای شهر می برند، خاطر نشان کرد: ایجاد بازارچه در ییلاقات می‌تواند فروش این محصولات را برای عشایر استان تسهیل کند.
ثبت 1600 خانوار عشایی گیلان در سامانه عشایر کشور
مدیر امورعشایری گیلان گفت: آمار عشایر در گیلان 600 خانوار ثبت شده بود که با باز شدن سامانه عشایر کشور ثبت تعداد خانوارهای عشایری گیلان افزایش یافت و هم اکنون 1600 خانوار ثبت شده‌اند.
وی افزود: تالش، رودبار، رضوانشهر، شفت، املش، ماسال و سپس لنگرود و رودسر به ترتیب بیشترین از شهرستانهای دیگر جمعیت عشایری دارند.
همتی تصریح کرد: 6650 نفر جمعیت ثبت شده گیلان است این درحالیست که بازهم جمعیت عشایری گیلان بیشتر است و باید 2 هزار نفر دیگر نیز در سامانه عشایری کشور از گیلان ثبت شوند.
راه مناسب از نیازهای اساسی عشایر گیلان
وی گفت: نبود جاده دسترسی مناسب و آب و برق از جمله مشکلات عشایری گیلان است که رفع این موانع منجر به ارتقای رفاه خانوارهای عشایری گیلان خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/312279/رونق-گردشگری-عشایری-گیلان-در-انتظار-بازارچه-ییلاقات
بستن   چاپ